Friss hírek

06 May

Igazi koncertterem lesz a megújult zeneiskola épületében

Igazi koncertterem várja majd a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti iskola növendékeit a Petőfi téri épületben a következő tanévtől. Bár az épület még felújítás alatt van, a tervek szerint szeptemberben már ott fogják megkezdeni a következő tanévet. Kis-Fekete Vilmos igazgató a napokban a helyszínre invitálta szerkesztőségünket, és a bejáráson a teljesen megújult koncertteremről is nyilatkozott.

Tovább olvas

05 May

Ungár Péter tartott sajtótájékoztatót Kiskunfélegyházán

Szociális és gazdasági válságkezelés aktuális kérdéseivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter ogy. képviselő, az LMP országos elnökségének titkára.

Kiss-Szeniczey Kálmán a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a szociális szféra dolgozói idén is kapjanak támogatást, hasonlóan a tavalyi évihez.

Hallgassa meg lentebb!

Tovább olvas

03 May

Május 13-án nyithat a Petőfi Mozi

A korlátozások feloldását követően azonnal nem, de egy pár hetes felkészülést követően újra nyithat a Petőfi Mozi. Filmek tekintetében már a nyitást követően lehet új filmekre készülni, nyilatkozta Reményi Richárd üzemeltető, aki hozzátette: terveik szerint május 13-án csütörtökön nyitnak.

Tovább olvas

30 Apr

Plusz munkák miatt is szükséges a két hetes szünet az uszodában

Sokan érdeklődnek, hogy mikor nyit az uszoda, ismerve a nyitásra vonatkozó friss Kormányrendeletet. A Félegyházi Termál Parkfürdő tájékoztatja a látogatóit, hogy az uszoda bár csökkentett szolgáltatásokkal, de a versenysportolók részére jelenleg is nyitva tart hétköznap 13 és este 20 óra között. Május elsejétől változik a beengedési szabály. 18 éves kor alatt csak a versenysportolók edzővel, valamint az oltási igazolvánnyal rendelkezők látogathatják az uszodát. Mivel a közegészségügyi előírások megkövetelik a féléves medence karbantartást, ezt május 10 és 24-e között végzik majd el, ezen időszakban zárva lesz a létesítmény.

Tovább olvas

28 Apr

Solti Károlyra emlékeztek születése 111. évfordulóján

Solti Károly dal- és nótaénekesre, Kiskunfélegyháza szülöttére, díszpolgárára emlékeztek születésének 111. évfordulóján április 27-én, a Petőfi Sándor utcai emléktáblánál. Köszöntőt mondott Kállainé Vereb Mária, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke. A dalszerző életútját, munkásságát Kapus Béláné egyesületi elnök ismertette. Közreműködött Kiss Ákos Jenő dalénekes. Koszorút helyeztek el a város alpolgármesterei és az egyesület tagjai. 

Tovább olvas

27 Apr

Szakmai bejárást tartottak Petőfiszálláson

Erdős Norbert az Agrárminisztérium államtitkára látogatott Petőfiszállásra. Vezetésével a Szentkúti Tejüzemnél tartottak szakmai bejárást. Az államtitkár az interjúban a magyar termékek fontosságára hívta fel a figyelmet.

Tovább olvas

26 Apr

Sikeresen szerepeltek a Közgé diákjai egy marketing versenyen

A Gondolkozz marketing nyelven című versenyen két csapattal indult a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum. A 11.b osztályból Csáki Dóra csapata a negyedik, míg Gyuris Eszter csapata a harmadik helyen végzett. A versenyről a diákokat és dr. Bánki-Horváth Mihály igazgatóhelyettest kérdeztük.

Tovább olvas

24 Apr

Aszaló és befőző automatákat adtak át Gátéron

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége aszaló és befőző automatákat adott át Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő három településének, a gátéri Liget Óvodának, a Csólyospálosi Nyitnikék óvodának és a fülöpszállási Tegyünk Fülöpszállásért Egyesületnek. Az átadási ünnepséget Gátéron a faluház előtt tartották pénteken délután.

A megjelenteket köszöntötte Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök, a megyei önkormányzat képviselője.

Az aszaló és befőző automaták programjáról Heizler Norbert a CÖF-CÖKA képviselője beszélt.

Tovább olvas

22 Apr

Kiskunfélegyháza három díszpolgárára emlékeztek

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza városvezetése április 21-én, az Alsótemetőben díszpolgáraink, Fazekas Ágnes Blandina nővér, Haubner Károly és dr. Mezősi Károly sírjánál virágokkal és mécsesgyújtással emlékeztek. A megjelenteket Kapus Béláné egyesületi elnök köszöntötte.

Tovább olvas

21 Apr

Javában haladnak a munkálatok a Szent Benedek PG-ben

Két nagyobb pályázat segítségével fejlődhet a Szent Benedek PG intézmény. A beruházások részleteiről Rokolya Csaba igazgatót kérdeztük.

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]