Friss hírek

23 May

X. Bajuszfesztivál lesz a hétvégén

A Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre a X. Bajuszfesztivál Kiskunfélegyházán. A rendezvényről és a bajuszról az ötletgazdával, főszervezővel, Gulyás László vándormuzsikussal beszélgettünk a Shaker május 23-i műsorában.

Tovább olvas

22 May

Kedden délelőtt zajlott a Jász-Kun történelmi emléknap a Városházán

275 éve alapították újra Kiskunfélegyházát. Ebből az alkalomból tartották meg idén is a Jász-Kun történelmi emléknapot a Városháza dísztermében május 22-én délelőtt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Nyugdíjasklubok Egyesülete szervezésében. A rendezvényt Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere nyitotta meg:

Tovább olvas

22 May

dr. Ónodi Izabella tartott előadást a Betűbölcsiben

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi tartotta soronkövetkező foglalkozását május 22-én délelőtt a Könyvtár gyermekbirodalmában. Az aktuális foglalkozás témájáról az előadót, dr. Ónodi Izabella fogorvost kérdeztük.

Tovább olvas

22 May

A XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál zajlott a hétvégén

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület május 19-én rendezte meg a XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált városunkban. A látványos és nívós rendezvény a szokásokhoz hűen felvonulással kezdődött a Kossuth utcán. A vasútállomás előtt felállított színpadnál Csányi József polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Városvezetőnk ünnepélyes megnyitóját követően Dohos László Liszt-díjas és Egressy-díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke szólt a megjelentekhez. 

Tovább olvas

19 May

Az 1848-49-es szabadságharc félegyházi hősének felújított síremlékét adták át

Az elmúlt években erősen megromlott a Felsőtemetőben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősének, az újraindított Ludovika Akadémia első parancsnokának, a félegyházi születésű Boczonádi Szabó József tábornoknak a sírja. A városvezetés úgy döntött, hogy összefogást kezdeményez a sírhely felújítására. Az elképzelés megvalósításához támogatókra is a találtak a vitéz őrnagy családtagjai részéről éppúgy, mint a Honvédelmi Minisztérium intézményeitől. A felújított sír ünnepélyes avatására, május 17-én katonai tiszteletadás keretében került sor. Köszöntőt mondott Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Tovább olvas

19 May

RE-Akció program zajlott a Szent Benedek iskolában

 Május 17-én csütörtökön a Szent Benedek Iskolában került megrendezésre a RE-AKCIÓ program, melyet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács valósított meg. A program egy nagyszabású rendezvény, melyben 60 fő vett részt az alábbiak szerint:


-Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács,
-BRFK XVIII., XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága, 
-BRFK BTO Bűnügyi Kutyavezetői Alosztály,
-Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Tonfa Szakosztály,
-Intézkedéstaktikai csoport: Tonfa Szakosztály részéről,
-Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete, 
-Than Károly Gimnázium és Ökoiskola és egyéb szakiskolák tanulói,
-Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltóság,
-BVOP és a BM.

Tovább olvas

16 May

A békét ünnepelték a Városházán

Közös békenapi rendezvényét tartotta, a II. világháború európai befejezésére emlékezve a Magyar Békeszövetség, a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és Kiskunfélegyháza Önkormányzata. A megjelenteket először Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte. A polgármesteri köszöntőt követően Ivanics Zoltán atya mondta el gondolatait a békéről.

Tovább olvas

15 May

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

 2018. október 20-án rendezik meg városunkban az I. Jótékonysági Southern Tattoo Festet, tájékoztatta rádiónkat a három fő szervező Ónodi Árpád a Rocktár vezetője, Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke, valamint a szakmai vezető Kertész-Farkas János.

Tovább olvas

14 May

Nyílt nap lesz szombaton a Félegyházi Mentőállomáson

Idén is megszervezi a Félegyházi Mentőállomás nyílt napját, május 19-én szombaton, amit idén váradással kötnek össze. A részletekről Papp Györgyöt, a mentőállomás vezetőjét kérdeztük.

Tovább olvas

14 May

Idén az időjárás is kedvezett a Szivárvány Majálisnak

A VI. Szivárvány Majálist rendezte a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény a Csanyi úti szociális otthon udvarán. Két év után, végre kegyeibe fogadták az égiek a rendezvényt, végig kora nyárias időben zajlott a program a színpadon és néha a színpad előtt. A redezvényt Csányi József polgármester nyitotta meg, majd Gálig Erzsébet az intézmény vezetője és Bozókiné Gabika, az Alapítvány elnöke szólt a megjelent vendégekhez:

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]