Friss hírek

20 Sep

Bodor Miklós albumbemutató zajlott a Hattyúházban

A kiskunhalasi Thorma János Múzeum gondozásában megjelent, Bodor Miklós kiskunfélegyházi grafikus munkáiból összeállított albumot mutatták be szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. A könyvet Szakál Aurél, a Thorma János Múzeum igazgatója mutatta be, a mesterre pedig Csenki Tibor grafikus, Kis László fotóművész és Rátkai Zsuzsa képzőművész, a Holló László Képzőművész Kör tagjai emlékeztek. Az est vendége volt Bodor Zsófia, Bodor Miklós özvegye. Zenei betétekkel közreműködött Lizik-Varga Katalin.

Tovább olvas

20 Sep

Autómentes nap a Sportcsarnok parkolójában

Gokartokkal, elektromos autókkal, és számos megmozgató lehetőséggel várták ma a félegyháziakat az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes napra a Városi Sportcsarnok parkolójába. Délelőtt az iskolai órák keretében a diákok is kilátogattak a rendezvényre. A legkisebbek először a pedálos gokartokat rohamozták meg, de kaphattak felvilágosítást a KRESZ rejtelmeiről a Rendőrség sátránál, kitelepült a Süveges Autósiskola, a Nor-Bike kerékpárbolt és a Humanum Salma Alapítvány, akik délután egy sétát is szerveztek a Záportározóhoz. A reggeli órákban Csányi József polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

Tovább olvas

19 Sep

A térség polgármesterei találkoztak Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza adott otthont a választókerületi polgármesterek őszi találkozójának szeptember 19-én, csütörtökön délelőtt. A témakörök között szerepelt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság választókerületet érintő tevékenysége, a közúthálózat helyzetének áttekintése éppúgy, mint a 2014-2019-es ciklus értékelése és a megyei önkormányzat által kezelt pályázatok helyzete. A részletekről Lezsák Sándort a 4. számú választókerület Országgyűlési képviselőjét, a találkozó összehívóját kérdeztük.

Tovább olvas

19 Sep

Közös projektzáró rendezvényt tartott a Dózsa és József Attila iskola

Közös projektzáró rendezvényt tartott a Móra Ferenc Művelődési Központban a Dózsa György és a József Attila általános iskola felsőtagozata, az Egy cél, több út című EFOP-os pályázat kapcsán. A részletekről Terbe Ákosné a Dózsa György és Wolnerné Vidéki Szilvia a József Attila általános iskola igazgatónői beszéltek rádiónknak.

Tovább olvas

19 Sep

A modern mosható pelenkák voltak a fókuszban

A modern mosható pelenkákról hallhattak azok a szülők, akik ellátogattak szeptember 14-én délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalmába, a Kiskunfélegyházi mosható pelenkás babák találkozójára. Az apropóról a félegyházi esemény szervezőjét, Hasur Nikolettet kérdeztük.

Tovább olvas

29 Aug

Vendégünk volt Kolossai János polgármester jelölt

A Veled a Városunkért Egyesület polgármester-jelöltjével, Kolossai Jánossal beszélgettünk augusztus 29-én reggel a Shakerben.

Tovább olvas

29 Aug

Utcafórumot szerveztek a lakók a Bessenyi és Lisznyai utca kereszteződésében

Utcafórumot szerveztek a Kossuthvárosban élők a Bessenyei és Lisznyai utca kereszteződése közelében, ahova meghívták a körzet képviselőjét, dr Ónodi Izabellát, és jelen volt Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester is. A képviselő-asszonyt a fórumot követően telefonon kérdeztük az utcafórum témáiról.

Tovább olvas

28 Aug

Fekete Pálra emlékezett a város kedden

Fekete Pálra, a tanítók tanítójára, városunk díszpolgárára emlékezett Kiskunfélegyháza születésének 80. évfordulóján mellszobránál augusztus 27-én kedden este. Megemlékező beszédet mondott tanári pályatársa, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, térségünk országgyűlési képviselője.

Tovább olvas

24 Aug

A megye települései is bemutatkoznak az idei Libafesztiválon

Augusztus 23-án délelőtt sajtóebéddel összekötött sajtótájékoztatón ismertették a XXI. Libafesztivál részletes szakmai és szórakoztató, kulturális programját. Az idei alkalommal több újdonsággal is várják a résztvevőket úgy a sütő-főzőversenyre mint a szakmai konferenciára és a további programokra. A sajtó képviselőit először Csányi József polgármester köszöntötte. Rideg László a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy idén a megyenapot Kiskunfélegyházára hozzák el, amely így a Libafesztivál részévé válik, és akkor adják át a megyei kitüntető díjakat is a városháza dísztermében. Dr. Horváth Sándor az Integrál Zrt elnök vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy az Integrál Zrt nem csak Magyarország, hanem az egész világ legnagyobb hízott libahús előállítója.

Tovább olvas

23 Aug

Malom alatti sokadalom

Malom alatti sokadalom címmel szervez programot a Kiskun Múzeum augusztus 23-án pénteken délután a Múzeum udvarán és előadótermeiben. A részletekről Mészáros Márta a múzeum igazgatónője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]