Friss hírek

04 Mar

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tisztelt Félegyháziak!


A mai kormányinfón történt bejelentések alapján városunkban a következő szabályok lépnek életbe március 8- tól (hétfőtől): 

Tovább olvas

04 Mar

Március 8-tól két hétig szigorítás jön

 Újabb korlátozásokat, szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón:

Tovább olvas

24 Feb

QR kódok adnak információkat a belváros növényeiről

2020 őszén új, QR kódokat tartalmazó kis táblákra figyelhettek fel a belvárosban és a főtér környékén közlekedők. Ezek a kis táblák azokon a területeken lettek elhelyezve, amelyeket érintett a Zöld Város projekt, így a főtéren, a Petőfi téren, a Kossuth utcán és a Hősök ligeténél is találkozhatunk velük.

Tovább olvas

23 Feb

A város vállalkozóit tartották szem előtt az idei költségvetés megalkotásakor

A 2020-ban váratlanul kirobbant egészségügyi és gazdasági válság ellenére, rengeteg munka és áldozat árán Félegyháza talpon maradt. Az elmúlt egy év következményei miatt azonban több mint egymilliárd forint tűnt el a város kasszájából - nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában Csányi József polgármester, aki részletesen beszámolt a város költségvetésének megalkotásával kapcsolatban a főbb kiadásokról, bevételekről, pályázatokról, újratervezésekről.

Nézze vissza itt:

www.facebook.com/282490479772/videos/4086734604684653

Tovább olvas

19 Feb

Sok tervvel készül az évre a Huszka József H.Ö. Egyesület

Sok tervvel készül 2021-es évre a Huszka József Hagyományőrző Egyesület, mondta el rádiónk reggeli műsorában Németh László az egyesület elnöke és Kollár László titkár.


Fotó: Az egyesület tagsága és az emléktábla elhelyezésben segítséget nyújtók 2019-ben.

Tovább olvas

19 Feb

Jövő héten indul a Félegyházi Egészségkorzó

Jövő héten indul a Félegyházi Egészségkorzó, amely Fliszár Dóra és az Egészségfejlesztési iroda közös együttműködésében valósul meg. A részletekről rádiónk reggeli műsorában beszéltek a szervezők.

Tovább olvas

18 Feb

Megoldódik a két család lakhatása

Két önkormányzati bérlakással és bútorokkal segít az Önkormányzat a Kazinczy utcai tűzesetben mindenüket elvesztett félegyházi családoknak. Pénteken költözhet be a két család a soron kívül kiutalt önkormányzati bérlakásokba, amelyet közösségi összefogásból be is bútoroznak részükre. A gyűjtésekről Bajzák Andrea Ifjúsági referens nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

11 Feb

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület csütörtökön délelőtt, amelyen Kollár László köszöntötte a megjelent újságírókat, majd elmondta, hogy az idei évtől ő látja el a frakcióvezetői teendőket. Ezt követően bemutatkozott Németi Hajnalka, aki ettől a hónaptól látja el képviselői teendőket Nagy Lajos lemondását követően. A sajtótájékoztató fő témája pedig az a kezdeményezés, amelyben arra kérik a helyi vállalkozókat, hogy ne éljenek a helyi iparűzési adókedvezménnyel, így a teljes összeggel támogassák a várost. Kollár Lászlót halljuk

Tovább olvas

09 Feb

Multimédiás kuckót adtak át a Százszorszép óvodában

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda. Ez alkalomból a gyermekeknek kedveskedtek, így 2021. február 8-án átadtak egy Média szobát, ami a Multimédiás kuckó nevet kapta. A szobában elérhetővé válik a gyerekek számára évszaktól függetlenül a zene és a média vívmányainak régi és modern tárháza. Hangszercsaládok várják az ovisokat, amelyeket a tervek szerint a közeljövőben egy-egy hozzáértő művész szólaltat majd meg. Ezeken kívül számos eszköz áll mostantól a gyermekek szolgálatában, amelynek részleteiről Fricska Gyöngyit, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesét kérdeztük.

Tovább olvas

08 Feb

Vendégünk volt Kovács Zoltán, a Kazinczy utcai háztűz ügyében

Mint arról rádiónk is beszámolt, tűzeset történt Kiskunfélegyházán, a Kazinczy utcában február 4-én, este.
Kovács Zoltán, a károsult fia megkeresésünkre elmondta, hogy édesanyja és öccse laktak az egyik házrészben. Csütörtökön este negyed 9 tájékán keletkezett a tűz, hazatérő testvére vette észre, aki riasztotta a házban lakókat, hogy meneküljenek ki onnan. Két család élt az említett ingatlanban. Egyelőre nem tudták megállapítani a tűz keletkezésének helyét, a szakemberek feltételezése szerint az elavult, nem korszerű alumíniumvezetékek okozták azt. Az épület lakhatatlanná vált, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a vert falak 20 köbméter vizet kaptak az oltás során, így bontás vár az épületre, oda visszaköltözni nem tudnak már. 

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]