Friss hírek

21 Oct

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális Bizottság

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális bizottság a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatói állására, mondta el dr. Ónodi Izabella a bizottság elnöke.

Tovább olvas

21 Oct

Fókuszban a temetőlátogatás és a biztonságos közlekedés

Közeledik Mindenszentek és halottak napja. A legtöbben ilyenkor keresik fel szeretteik, hozzátartozóik nyughelyét. Sajnos ilyenkor sem vagyunk biztonságban, a Rendőrség munkatársai pedig évről-évre felhívják a figyelmet, hogy a temetők látogatásakor mikre érdemes odafigyelnünk. Szintén téma volt a megváltozott helyzet az utakon, hiszen korábban sötétedik, később világosodik. Fontos látni és látszódni is. 

Dr. Horváth Rekedt Gréta c. főhadnagy, bűnmegelőzési főelóadó és Fekete-Setény Tamara c. rendőr zászlós, városi balesetmegelőzési előadó voltak a Shaker vendégei.

Tovább olvas

21 Oct

Ülésezett a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi bizottság

Hat napirendi pontot tárgyalt hétfői ülésén az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottsága. A legfontosabb döntésekről Bense Zoltánt kérdeztük. A bizottság elnöke elmondta továbbá , hogy a vírushelyzet miatt bizonytalan ideig szüneteltetik a városrészekbe korábban kihelyezett ügyfélszolgálatokat is.

Tovább olvas

21 Oct

Lukács Ferenc alkotásai láthatóak a Művelődési Központ galériájában

A félegyházi közművelődési intézmények tárlatokkal ünnepelték a festészet világnapját. A Móra Ferenc Művelődési Központban Lukács Ferenc festőművésznek nyílt kiállítása október 16-án. Alkotásait Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta a látogatók figyelmébe, a megnyitón közreműködött a Láma Dalai együttes. Szabó Ildikót halljuk.

Tovább olvas

21 Oct

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban október 16-án pénteken délutánt. A megjelenteket Mészáros Márta, a múzeum igazgatónője köszöntötte. A művészről és munkásságáról bővebben Molnár István Holló László díjas festő beszélt a megjelenteknek.

Tovább olvas

17 Oct

A VVE szerint átmenetileg se legyen áthelyezve az orvosi rendelő

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület 2020 október 16-án délután a Petőfi Lakótelepen, az Orvosi rendelő előtt. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy bár az ott praktizáló háziorvos levélben kérte a polgármestert, hogy a rendelést átmenetileg az Egészségközpontban folytathassa a nem megfelelő körülmények és a vírushelyzet miatt, a Veled a Városunkért képviselői szerint továbbra is az eredeti helyén kellene maradnia. Horváth Tamást halljuk:

Tovább olvas

15 Oct

Fekete Pálra emlékezett a város kedden

Fekete Pál halálának 25. évfordulóján, október 14-én a Felsőtemetőben emlékezett a család, a város vezetése, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, barátai és tisztelői. Emlékbeszédet mondott Kapus Béláné, az egyesület elnöke.

Tovább olvas

15 Oct

Öko-tudatos kertekről hallhattunk a könyvtárban

Október 13-án folytatódott a Zöld Könyvtári esték sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ezúttal a meghirdetett programtól eltérően Nemcsok Márton a Pagony tervező iroda munkatársa és Nagy Ágnes főkertész tartott előadást öko-logikus kertek címmel. Nemcsok Mártont halljuk.

Tovább olvas

13 Oct

Jubilálnak a Zenebarátok

Idén ünnepli 25 éves évfordulóját a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete. Ebből az alkalomból adnak ingyenes hangversenyt október 18-án, vasárnap 17 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A részletekről rádiónk reggeli műsorában beszélt Szabó Péterné Magdika az egyesület vezetője és Szatmári Imre leköszönő kórusvezető.

Tovább olvas

12 Oct

Átadták az év olvasója díjat a Könyvtárban

Szombaton, az országos könyvtári napok helyi programsorozat ünnepélyes zárórendezvénye volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol sor került az Év olvasója díjak átadására és eredményt hirdettek a Hattyúház a mi könyvtárunk rajzpályázat tekintetében is. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte.

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]