Friss hírek

19 Jun

Az egészségügyi alapellátást kívánják fejleszteni Kiskunfélegyházán és Jászszentlászlón

Megelőzés háziorvosok bevonásával. Ezt a címet viseli az az EFOP-os pályázat, melynek keretében az egészségügyi alapellátást fejleszteni kívánják Kiskunfélegyházán és Jászszentlászlón. Ennek keretében három felnőtt kiskunfélegyházi háziorvosi praxis, egy kiskunfélegyházi gyermek háziorvosi praxis és egy jászszentlászlói vegyes háziorvosi praxis konzorcium keretein belül kétéves programot indítanak. A konzorcium motivációja a korszerű, célzott, rizikó alapú prevenció lebonyolítása, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére. A betegség-megelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód, egészségnevelési, dietetikai, mozgásterápiás és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életforma és betegség-megelőzési ismeretek hatékony elsajátításának lehetőségét biztosítanak a helyi lakosság számára.

Tovább olvas

13 Jun

A járási foglalkoztatási paktum nyitórendezvényét tartották kedden Kiskunfélegyházán

2018. június 12-én 10. órakor megrendezésre került Kiskunfélegyháza Város Dísztermében a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járási Foglalkoztatási Paktum európai uniós projekt nyitórendezvénye. A projekt keretében 421.61 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg. A rendezvényen megjelent vendégeket köszöntötte Dr. Zombor Attila főigazgató a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Tovább olvas

13 Jun

Idén a Petőfi Emlékházban lesz a Múzeumok Éjszakája

Idén a Kiskun Múzeum felújítási munkálatai miatt a Petőfi Sándor Emlékházban rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. A múzeum munkatársát, Vas Lászlót kérdeztük arról, hogy megfelelő helyszín lesz-e az Emlékház, lesz-e elegendő hely a vendégek számára és az új helyszín, hoz-e újdontságokat a programban?

Tovább olvas

12 Jun

Erdélyben jártak a Batthyány Iskola hetedikesei

Öt napot töltöttek Erdélyben a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikesei a „Határtalanul” program keretében. A kiutazás napján a diákok megkoszorúzták az Aradi Vértanúk Emlékművét, ahol mécsest is gyújtottak. A dévai vár megtekintése után Segesváron a vár óratornyából csodálták meg a történelmi várost, majd Fehéregyházán Szabó József, a Petőfi Múzeum igazgatója mesélt az utolsó nagy ütközetről. Az élményekről a diákok és osztályfőnökük, Vass Viktória beszéltek rádiónknak.

Tovább olvas

10 Jun

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállításmegnyitója volt csütörtökön

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállításmegnyitója zajlott június 7-én a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában, ahol a diákok munkáit tárták a szülők, tanárok, és minden kedves érdeklődő elé. A megjelenteket az intézmény vezetője, Jankovszki Zoltán köszöntötte.

Tovább olvas

04 Jun

Rádi András tárlata nyílt meg szombaton

Rádi Andrásnak a maga mögött hagyott évtizedek terméséből nyílt életmű kiállítása a Szakmaközi Művelődési Házban június 2-án. A festőművészt és alkotásait Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a népes számban megjelent nézőközönségnek és művésztársaknak.

Tovább olvas

04 Jun

50 éves a Szakmaközi

Ünnepi megemlékezést tartottak június 2-án a Szakmaközi Művelődési Házban fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A ház történetének legfontosabb állomásaival Kertészné Rozika ismertette meg a közönséget:

Tovább olvas

04 Jun

A város pedagógusait köszöntötték pénteken

A pedagógusnap alkalmából, június 1-jén, a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötték a város és térsége pedagógusait. Díszdiplomát adtak át azoknak, akik évtizedekkel ezelőtt szerezték meg pedagógus diplomájukat, díjakkal és oklevéllel ismerték el azok munkáját, akik hosszú ideje eredményesen foglalkoznak gyermekeink nevelésével. A kitüntetetteket Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója és Csányi József polgármester köszöntötte.

Tovább olvas

01 Jun

Ökotudatos képzési projektbe kapcsolódik be a Platán iskola

Az ECO-SCHOOL Oktatási hálózat határon átnyúló program keretében szeretné megvalósítani az ökotudatos életre nevelést párhuzamosan szerb és magyar általános iskolákban. A projektről Egyed Krisztián EcoCenter alapítvány pályázatírója beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

01 Jun

Továbbfeldolgozó üzemet avatott az Integrál Zrt

Ünnepélyes keretek között avatták fel az Integrál Zrt új Továbbfeldolgozó üzemét május 31-én a Csongrádi úti telephelyen. A pályázati sikerről és a beruházás megvalósulásáról dr. Horváth Sándor az Integrál Elnök-vezérigazgatója beszélt a megjelent vendégeknek. Beszédet mondott továbbá Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár és Csányi József, Kiskunfélegy192.16háza polgármestere.

Tovább olvas

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]