Átadták a pálosszentkúti beruházásokat

Átadták a pálosszentkúti beruházásokat

2021 június 26-án, szombat délelőtt adták át a Magyar Pálos Rend fejlesztéseit támogató Boldog Özséb Programnak köszönhetően épült palackozóüzemet és zarándokházat Pálosszentkúton.

 Fülöp Attila, a szociális ügyekért felelős államtitkár beszédében kiemelte, hogy a pálos rendházak számos helyen jelen vannak, mindenhol lelki támaszt nyújtva és támogatva a helyi közösségeket. Az államtitkár reményei szerint az újonnan avatott zarándokház is hasonló szerepet fog betölteni a pálosszentkútiak életében. Egy üzem is létesült a településen, mely a kegyhelyen lévő 200 méter mélyből feltörő artézi forrásvíz palackozására fog szolgálni. Az üzem építésére a pálos rend 448 millió forint állami támogatást kapott. 

Szász János polgármester örömét fejezte ki, hogy mostmár a víz kapcsán is egyre többen ismerhetik meg Petőfiszállás nevét és magát a települést.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadón felidézte, hogy az elmúlt 12 évben mintegy 3000 templom újult meg és 150 új templom épült a Kárpát-medencében a magyar kormány támogatásával.

Az eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen volt.

Az átadón Gátér, Pálmonostora, Szank, Móricgát, Jászszentlászló és Petőfiszállás szabadtéri értéktár kiállítása is megtekinthető volt. 

Meghallgatható hanganyag