Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tisztelt Félegyháziak!


A mai kormányinfón történt bejelentések alapján városunkban a következő szabályok lépnek életbe március 8- tól (hétfőtől): 

• valamennyi óvoda és általános iskola bezár április 7-ig. Ahol eddig az önkormányzat biztosította az étkezést, ott a napi háromszoros étkezés lehetőségét továbbra biztosítani fogjuk minden igénylő gyermek részére. A szülőknek holnapig az adott intézményben nyilatkozniuk kell, hogy igénybe kívánják-e venni az étkeztetést. A szabályok miatt a tízórait csak külön lehet elvinni az intézményekből minden nap 9-10 óráig. Az ebédet saját ételesben fél 12-13 óráig lehet elvinni az uzsonnával együtt. Aki a tízórait vagy az uzsonnát nem igényli, csak az ebédet, arra is lehetőséget adunk. (Azokban az intézményekben, ahol nem az önkormányzat biztosítja az étkeztetést, kérem a szülőket érdeklődjenek az adott intézményben az ott alkalmazott szabályokról.)

• A március 14-i állat- és kirakodóvásárunk elmarad

Március 8- Március 22-ig:

• A központi előírás alapján Félegyháza teljes közigazgatási területén kötelező lesz a maszkhasználat.

• a magánegészségügyi szolgáltatók kivételével minden szolgáltatás szünetel

• Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak kivételével minden üzletnek zárva kell tartania. A Béke téri külső piac és a vásártéri használtcikk piac zárva lesz.

• A konditermeknek teljesen be kell zárniuk

A mostani tájékoztatásom Gulyás miniszter úr szóbeli tájékoztatóján alapul, az írásos kormány-rendelet megjelenése után a rendelkezések még változhatnak. Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!


Tisztelettel:


Csányi József -polgármester