A város vállalkozóit tartották szem előtt az idei költségvetés megalkotásakor

A város vállalkozóit tartották szem előtt az idei költségvetés megalkotásakor

A 2020-ban váratlanul kirobbant egészségügyi és gazdasági válság ellenére, rengeteg munka és áldozat árán Félegyháza talpon maradt. Az elmúlt egy év következményei miatt azonban több mint egymilliárd forint tűnt el a város kasszájából - nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában Csányi József polgármester, aki részletesen beszámolt a város költségvetésének megalkotásával kapcsolatban a főbb kiadásokról, bevételekről, pályázatokról, újratervezésekről.

Nézze vissza itt:

www.facebook.com/282490479772/videos/4086734604684653

Reagált a Veled a Városunkért Egyesület:

A 2021-es költségvetéssel kapcsolatban kedden közleményt adott ki a Veled a Városunkért Egyesület, amelyben felhívták a figyelmet a romló lakásállományra illetve a Városháza épülettömbje tetejének leromlott állapotára.

Az ellenzék szerint "a városvezetés továbbra sem tett le a volt polgárvédelmi bázis elbontásáról, amelynek kivitelezése az adottságai miatt horrorisztikusan drága, a parkoló kialakítás pedig csak ráadás erre a gigantikus tételre." Véleményük szerint ennek a munkának nem ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben kell megvalósulnia, különösen nem akkor, amikor komplett ágazatok szereplői maradnak bevétel nélkül, amikor a város bevételei drasztikusan csökkennek, bizonytalanná válnak.

Kollár László frakcióvezető közleményében arra tett javaslatot, hogy a HIPA második százalékának befizetése esetén - az ily módon befolyt többletet fordítsa a város - a helyiségbérleti díj elengedésen túl, a bevételkiesés arányában - a helyi vendéglátó- és turisztikai ágazat szereplőinek megsegítésére. 

Meghallgatható hanganyag