Képek az ország vasútjairól kiállítás a félegyházi Vasútállomáson

Képek az ország vasútjairól kiállítás a félegyházi Vasútállomáson

A Vasúttörténeti Alapítvány egyik hagyományos rendezvénye az Országos Vasutas Fotókiállítások anyagainak különböző helyeken történő kiállítása, vándoroltatása. A pályázatokat és a kiállításokat 1996 és 2014 között tíz alkalommal rendezték meg analóg formában. Ezután viszont a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri Művelődési Házával közösen hirdették meg a pályázatokat, mégpedig digitális minőségben, viszont a kiállításra is alkalmasnak talált felvételeket papír alapúra kinyagyíttatják és kiállításokon bemutatják - közölte szerkesztőségünkel Nagy József kuratóriumi titkár.

Ebben az évben a VOKE-vel közösen meghirdették a „Képek az ország vasútjairól” című pályázatot, amelyre az anyagok időben megérkeztek, lezsűrizték őket és kiállításra kész állapotba hozták.
A 36 vasutas pályázótól 163 db kép érkezett be, 83 db alkotást ítéltek meg nyilvános vetítésre és ebből 44 felvételt kiállításon mutatnak be. Ös13 pályázó lett díjazva. A kiállítás megnyitását és a díjátadást 2020. október 21.-én tartották Szeged Vasútállomás emeleti lépcsőházi csarnokában, ezt követően a kiállítási anyagot vándoroltatni kezdték az ország különböző helyeire, vasútállomások várótermeibe és majd a Vasutas Művelődési Házakba. A kiállítás szabadon látogatható 2021. január 4.-ig Kiskunfélegyháza Vasútállomás nyitva tartása idejében.