Benyújtotta költségvetési javaslatait a Veled a Városunkért frakciója

Benyújtotta költségvetési javaslatait a Veled a Városunkért frakciója

Benyújtotta a jövő évi városi költségvetéshez a javaslatait a Veled a Városunkért Egyesület frakciója. Ennek részleteiről, és a legutóbbi virtuális testületi ülés egyes pontjairól is szólt a múlthéten megtartott sajtótájékoztató.

Horváth Tamás továbbá elmonda: szükség volna az utak felújítása mellett a Molnártelepi út rendbetételére, a kerékpárút hálózat fejlesztésére és karbantartására, a Bercsényi utcán kerékpárút kialakítására. Nagyobb léptékű beruházás tekintetében kiemelten fontos lenne a háziorvosi rendelők megépítése - ahol erre korábban ígéret született - és a meglévők fejlesztésére.


Kollár László a fejlesztési tervekkel kapcsolatban elmondta: az ápolók, szakápolók számának növelését célzó előterjesztéssel készül a jövő év elejére. Az Oskola utcában az államtól megvásárolt telek kapcsán megemlítette, hogy a drága bontás helyett, a légópince maradjon meg, váljon látogatható történelmi emlékké, ami igazi kuriózum is lenne egyben, és a felszínen ettől még kialakítható lenne a parkoló is.

Kis-Szeniczey Kálmán hozzátette: szerinte el kellene halasztani az Oskola utcai parkoló területén lévő épületek bontását. Álláspontja szerint a városvezetés úgy költi a pénzt, mintha mindent 2020-ban és 2021-ben kellene elkölteni. Sok százmilliós kötelezettségvállalások születtek az elmúlt napokban és Ő ennek nem látja a bevételi oldalát.

Meghallgatható hanganyag