Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást

Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást

Idén immár 29. alkalommal rendezi meg a szilveszteri futást a Jogging Plus Sportegyesület, amihez kapcsolódóan - az előző évekhez hasonlóan - most is rajzpályázatot hirdetnek. A 29. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – „Rollsped futam” nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételét idén is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 23-án.


A sajtótájékoztatón Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke mellett Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, illetve a verseny két védnöke, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt. A verseny fővédnöke: Csányi József polgármester.

A szilveszteri futást az elmúlt évek során hagyományosan rajpályázat előzte meg, ez most sem lesz másképp. Elsősorban a nagycsoportosok alkotásait várják, három témakörben. Az előző években minden óvodából érkeztek alkotások. Hagyományosan az adventi gyertyagyújtáskor hirdetik ki a győzteseket. A városháza aulájában állítják ki a legjobb alkotásokat, illetve 9 rajz a szilveszteri futás pólóira is felkerül. A rajzokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek vezetője Rosta Ferenc alpolgármester lesz. A rajzpályázat magában foglalja a sportot, témája lehet a természet, az állatok és minden gyermek vágyálma, a kamionozás. Ezen témák lehetőséget adnak a gyermekek képzeletének kibontakozására- mondta el Rosta Ferenc. Balla László alpolgármester hozzátette, több mint 10 éve vesz részt aktívan a szilveszteri futáson, akár a szervezését, vagy éppen az előkészületeket és a rajtot illetően. Az időjárás az utóbbi években kegyes volt a versenyhez és a létszám is folyamatosan növekedett. Reméli ez idén sem lesz másképp.


A szervezők optimisták a versenyt illetően, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, mint főtámogató idén 900 pólót ajánlott fel, amit a résztvevők kapnak meg a rajzpályázat alkotásainak grafikájával:

Meghallgatható hanganyag