Megújult a Kossuthvárosi pihenőpark

Megújult a Kossuthvárosi pihenőpark

Megújult a Kossuthváros közösségi tere. Új, modern játszótér, színpad, színvonalas focipálya és parkosított környezet fogadja ezentúl az odalátogatókat. Az ünnepélyes átadásra szeptember 11-én került sor. A megjelenteket Görög Anita oktatási- és közművelődési referens köszöntötte, majd felkérte Csányi József polgármestert ünnepi beszédének megtartására. A polgármestert követően dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

A Zöldváros Projekt keretében a város 10 pontján került kihelyezésre mintegy 200 db madárodú, többek között a Kossuthvárosban is.


Az ünnepségenMeizl Ferenc ny. iskolaigazgató, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi szervezetének vezetője elismerő oklevelet adott át Timafalvi Lászlónénak, a Kossuth Óvoda vezetőjének és általa a kedves szülőknek, nagyszülőknek a városrészben kihelyezett madárodúk kapcsán.

- Az országban egyedülálló az, ami itt Kiskunfélegyházán megvalósult azzal, hogy 10 intézménnyel együttműködve madárodúkat készítettünk. Így bátran elmondhatjuk, hogy Kiskunfélegyháza az országban kiemelkedően madárbarát város. A Kossuthvárosi Óvoda lett városunkban az első madárbarát óvoda. Aki ide járatja gyermekét, vagy unokáját az tudja, hogy a szülők összefogásával már közel száz odút készítettünk el. Ezek nemcsak itt az óvoda kertjében, parkjában, hanem a városrész magán házainál is elhelyezésre kerültek – mesélt a részletekről Meizl Ferenc.

Az ünnepség a nemzeti színű szalag átvágásával zárult, mellyel hivatalosan is átadásra került a Kossuthváros megújult közösségi tere.

Meghallgatható hanganyag