Krónika - 2017-10-03

Krónika - 2017-10-03

- Az anyatej világnapja alkalmából tartottak rendezvényt a könyvtárban

- Kiskunfélegyháza város honlapjára is lehet szavazni az évhonlapja.hu versenyében
- Látványos, interaktív kiállítással nyílt meg a Móra Fesztivál

- A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezte az anyatej világnapja alkalmából a kibővített Betűbölcsit a könyvtárban október harmadikán délelőtt. Köszöntőt mondott Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgatónője. A megnyitó után dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó tartott előadást, majd Ölbéli mondókákat tanított Tarjányiné Lencsi nép énektanár, Orbán Ibolya védőnő pedig a csecsemőkori hasfájással kapcsolatosan adott át hasznos információkat, tanácsokat a megjelent fiatal anyukáknak.- A múzeumban megrendezett Magyar népmesék és Cigánymesék című rajzfilmsorozat képeiből készült vándorkiállítással nyílt meg október 2-án a Móra Fesztivál. A Móra Ferenc Társaság szervezésében rendezendő eseményeken idén az író gyermekeknek szóló művei, meséi kerülnek a középpontba. A fesztiválnyitón Mászáros Márta igazgató köszöntötte a megjelenteket, a kiállítást Csányi József polgármester, a Móra Társaság tagja és Szoboszlay Eszter animációs filmrendező nyitotta meg.


- Egy rövid early bird időszak után, rövidített menetrenddel és a szokásos feltételekkel folytatódik Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázata, ’Az Év Honlapja’ pályázat!  A Magyar Marketing Szövetség által szervezett verseny szakmai zsűrije idén is a digitális marketing legújabb és legkreatívabb megoldásait keresi. Erre a pályázatra nevezték Kiskunfélegyháza Város új honlapját is, mondta el rádiónknak Faragó Zsolt jegyző. Az új honlap fél éve készült el, és a korábbiakhoz képest sokkal letisztultabb, és okosabb is lett. A versenyre október 15-ig várják még a jelentkezőket, de szavazni már most is lehet, amelyet a www.evhonlapja.hu oldalon lehet megtenni egy kattintással.  A legtöbb szavazatot gyűjtő weboldal kapja majd 2017 közönségdíját. A zsűri pedig már izgatottan várja, hogy elmondhassa a véleményét a legjobb honlapokról. A díjátadóra november 15-én, a Magyar Marketing Szövetség éves konferenciájának első estéjén kerül sor.


- Mobil kormányablakbusz települt a Bács-Kiskun Megyei Kórház udvarába hétfőn, hogy megkönnyítse a kórház dolgozóinak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér eléréséhez szükséges e-személyi igazolványaik elkészítésével és aktiválásával járó ügyintézést. A felhőalapú elektronikus rendszer összekapcsolja egymással többek között a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, a gyógyszertárakat, a mentőszolgálatot és a lakosságot, így a beteget érintő, minden fontos információ azonnal rendelkezésére áll majd az orvosoknak és gyógyszerészeknek.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér november­ 1-jén kerül bevezetésre. Az első időszakban nyilván egy próbaüzemmel fog indulni, és úgy tervezzük, hogy 2018. január 1-től már élesben megy majd a rendszer. Nagyon nagy jelentősége van például a sürgősségi osztályoknál, melyeknek nincsen területi ellátási kötelezettsége, tehát bárki bemehet. Azok is, akik történetesen nem a mi ellátási területünkhöz tartoznak. A rendszerben a kollégák az előzményi adatokat azonnal látni fogják – magyarázta dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója. Kifejtette: a mobil kormányablakbusz nagy segítség kollégáinak, a jármű révén akár két műtét között is meg tudják csináltatni e-személyi igazolványukat. Az Elektronikus Egészségügyi Térben végzett munkának előfeltétele, hogy aki alkalmazni akarja, annak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Már nyáron elkezdtük a kapcsolatfelvételt kórházakkal, gyógyszerészekkel. Jöttek is az egészségügyi dolgozók, azonban a mobil kormányablakbusz révén immár házhoz is megyünk, ezáltal még jobban meg tudjuk gyorsítani az e-személyi igazolványok kiállítását – mondta Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, aki hozzátette: tegnap körülbelül 100 dolgozót vártak 9 és 17 óra között.

Meghallgatható hanganyag