Friss hírek

11 Feb

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület csütörtökön délelőtt, amelyen Kollár László köszöntötte a megjelent újságírókat, majd elmondta, hogy az idei évtől ő látja el a frakcióvezetői teendőket. Ezt követően bemutatkozott Németi Hajnalka, aki ettől a hónaptól látja el képviselői teendőket Nagy Lajos lemondását követően. A sajtótájékoztató fő témája pedig az a kezdeményezés, amelyben arra kérik a helyi vállalkozókat, hogy ne éljenek a helyi iparűzési adókedvezménnyel, így a teljes összeggel támogassák a várost. Kollár Lászlót halljuk

Tovább olvas

09 Feb

Multimédiás kuckót adtak át a Százszorszép óvodában

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda. Ez alkalomból a gyermekeknek kedveskedtek, így 2021. február 8-án átadtak egy Média szobát, ami a Multimédiás kuckó nevet kapta. A szobában elérhetővé válik a gyerekek számára évszaktól függetlenül a zene és a média vívmányainak régi és modern tárháza. Hangszercsaládok várják az ovisokat, amelyeket a tervek szerint a közeljövőben egy-egy hozzáértő művész szólaltat majd meg. Ezeken kívül számos eszköz áll mostantól a gyermekek szolgálatában, amelynek részleteiről Fricska Gyöngyit, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesét kérdeztük.

Tovább olvas

08 Feb

Vendégünk volt Kovács Zoltán, a Kazinczy utcai háztűz ügyében

Mint arról rádiónk is beszámolt, tűzeset történt Kiskunfélegyházán, a Kazinczy utcában február 4-én, este.
Kovács Zoltán, a károsult fia megkeresésünkre elmondta, hogy édesanyja és öccse laktak az egyik házrészben. Csütörtökön este negyed 9 tájékán keletkezett a tűz, hazatérő testvére vette észre, aki riasztotta a házban lakókat, hogy meneküljenek ki onnan. Két család élt az említett ingatlanban. Egyelőre nem tudták megállapítani a tűz keletkezésének helyét, a szakemberek feltételezése szerint az elavult, nem korszerű alumíniumvezetékek okozták azt. Az épület lakhatatlanná vált, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a vert falak 20 köbméter vizet kaptak az oltás során, így bontás vár az épületre, oda visszaköltözni nem tudnak már. 

Tovább olvas

05 Feb

Tűzeset károsultjainak is gyűjtenek

Bár az Önkormányzat és a Torony ABC közös karácsonyi adománygyűjtése december 21-vel lezárult, a résztvevő szervezők felé több visszajelzés is érkezett, hogy jó volna ezt az akciót folytatni az év további részében is. Ezt pedig csak felerősítették az utóbbi napok hírei, miszerint Selymesben és a belvárosban is történt olyan tűzeset, ahol családok házai váltak a tűz martalékává. Az ő számukra is gyűjtenek most, tudtuk meg Bajzák Andreától és Bajzák-Csikós Ágnestől.

Tovább olvas

03 Feb

A háziorvosok is elkezdik a védőoltások beadását Félegyházán

Az idősotthonokban lakó idősek és az ott dolgozók is megkapták a védőoltást az elmúlt hétvégén, most pedig a háziorvosok is vakcinához jutnak, nyilatkozta rádiónknak Csányi József polgármester, aki arról is beszámolt, hogy az esetszámok kedvezően alakulnak Félegyházán.

Tovább olvas

01 Feb

Akár már holnap megnyitna a Rocktár

Bár nincs még teljesen készen a felújítás, ha lehetséges lenne, akár már holnap megnyitna a Rocktár Élőzenei Bázis – tudtuk meg Ónodi Árpádtól, a létesítmény vezetőjétől.

Tovább olvas

01 Feb

Télen ne rutinból vezessünk!

Télen a csúszós, fagyos, esetenként havas utak egyaránt próbára teszik a járműveket és a vezetőiket is – hívta fel a téli útviszonyok veszélyeire a figyelmet Fekete-Setény Tamara, városi baleset-megelőzési előadó, címzetes rendőr zászlós. Ilyenkor nem szabad rutinból vezetni, gyorsítani, fékezni és kanyarodni. A havas, latyakos útfelületek sokkal jobban csúsznak még a vizes úttestnél is, ezért óvatosabban kell bánni a fék- és gázpedállal, valamint a kormányzással is.

Tovább olvas

28 Jan

A nehézségek ellenére zajlik a Rocktár átalakítása, bővítése

A nehézségek ellenére zajlik a Rocktár átalakítása, bővítése, amelynek köszönhetően 800 fő befogadására lesz alkalmas az élőzenei bázis, és megoldódik az akadálymentesítés is, mondta el rádiónk reggeli műsorában Ónodi Árpád az üzemeltető, Plain Rock Egyesület vezetője.

Tovább olvas

28 Jan

Kiskunfélegyházán is megalakult a Mi Hazánk mozgalom helyi alapszervezete

Új szervezettel bővült a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun Megyében. Kiskunfélegyházán a két ünnep között 2020. december 30-án 6 fővel akalult meg a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete. Haza, nemzet, család, szeretet, közösség, becsület, tisztesség, bajtársiasság! Ez mind olyan fogalom, amit szívünk, lelkünk táplál, hangoztatták az alapítók. Honféltő, nemzetmentő közösséget kell építsünk szűkebb környezetünkben is, hangoztatta alapításkor Rózsa József, aki egyben a helyi szervezet vezetését is elvállalta. A helyi alapszervezet január 26-án tartott sajtótájékoztatót Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

26 Jan

Online tárlat a félegyházi művészek alkotásaiból

Online tárlat nyílt január 22-én a félegyházi művészek alkotásaiból, amelyet a Móra Ferenc Művelődési Központ készített és adott közre. A nézőket Kovács-Csonka Szilvia, a Művelődési Központ igazgatónője köszöntötte. A tárlatot Rátkai Zsuzsa, a Holló László képzőművész kör vezetője ajánlotta az online érdeklődők figyelmébe.

Az online tárlat megtekinthető ide kattintva.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]