Friss hírek

28 Jul

Strandoltak a félegyházi rendőrök

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. július 27-én a Félegyházi Termál Parkfürdő területén prevenciós napot tartottak. Az előadók a fiatalokat célozták meg programjukkal, mivel a városban működő Izgő-Mozgó Kölyökklub a fürdő területén rendezte meg nyári táborainak egyikét, így pancsoló gyerekekből nem volt hiány a nap folyamán.


A kicsik és nagyobbak játékos módokon tanulhatták meg, hogyan vigyázzanak értékeire akkor is, amikor éppen nyaralnak. A közlekedési ismereteket kvíz segítségével, valamint rajzos-színezős feladatokon keresztül sajátíthatták el. A részletekről dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

26 Jul

Féláron utazhatnak a Kiskun Expo látogatói Félegyházára

Idén augusztus 19. és 22. között tölti meg programokkal és nyüzsgéssel a várost a Félegyházi Napok. A rendezvénysorozat több helyszínen várja a látogatókat változatos programokkal, esténként élő nagykoncertekkel, kitelepült kézműves sátrakkal, vendéglátó egységekkel, borutcával, vidámparkkal.
A Félegyházi Napok kiemelt újdonsága a KISKUN EXPO, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek meg augusztus 19. és 22. között. A programsorozat egyik fő támogatója a MÁV Zrt, amely konkrét programokkal is bekapcsolódik a három napos rendezvénybe. Erről Tóth László a Kiskunfélegyházi állomás állomásfőnöke nyilatkozott rádiónknak:

Tovább olvas

26 Jul

Móra Ferencre emlékeztek Kiskunfélegyházán

Móra Ferenc íróra, újságíróra, muzeológusra, a magyar irodalom kiemelkedő alakjára emlékeztek Kiskunfélegyházán, születésének 142. évfordulója alkalmából július 19-én, a Móra téren, a róla készült ülőszobor előtt. Életútjáról Kovács-Csonka Szilvia, a Művelődési Központ igazgatónője beszélt.

Tovább olvas

16 Jul

Helyi- és megyei értékekkel is ismerkedtek a gátéri gyerekek

 A helyi- és megyei értékek megismerése is célja volt annak a Gátéri Faluházban megvalósult tábornak, ami a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával jöhetett létre, július 12 és július 16 között.

„ A megyei identitás erősítése, Az Érték-Élmény-Egészség megjelenítése közösségi programokban” elnevezésű esemény során a gyermekek sok, a helyi- és megyei értékeket bemutató tevékenységben vettek részt. A táborról a vezetőt, Körmöcziné Deák Krisztinát kérdeztük:

Tovább olvas

16 Jul

Az agrárminisztérium is elismerte a mezőgazdasági iskola tanárainak munkáját

Rendhagyó időpontban, nyár közepén adta át a kitüntetéseket és elismeréseket dr. Nagy István agrárminiszter az Erdők világnapja, Föld napja, Környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében megrendezett ünnepen. A kitüntetettek között a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola két kollégája, Dénes Zoltán és Czimer András is Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át. A részletekről Rózsa Pál nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

14 Jul

A szegedi Geometro zenekar játszik pénteken a főtéren

A szegedi székhelyű, de részben félegyházi tagokból álló Geometro zenekar játszik július 16-án pénteken este 19 órától a Béke-tér zene rendezvény következő etapjában. A zenekar tagjaival telefonos interjú keretében beszélgettünk.

Tovább olvas

13 Jul

A második családi napot szervezik meg a modellezők

Családi napot tart a Kiskunfélegyházi Korona Modellező Sportegyesület a repülőtéren. A jó hangulatú, ingyenes rendezvény célja, hogy a modellezést népszerűsítse, közelebb vigye az érdeklődő közönséghez. A részletekről Kálmán Csaba nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

13 Jul

Anna szívéért

Gyenes Anna, a tiszakécskei Móricz Zsigmond Iskola felső tagozatának tanulója, 2008. március 30-i születése óta Fallot-tetralógiában, nagyon súlyos szívbetegségben szenved. Három műtéten esett át élete során, de a legnehezebb még most jön: a transzplantáció. Létrehoztak egy Facebook-oldalt a fiatal lány gyógyulásának elősegítése érdekében. A cél érdekében jótékonysági falunapot is rendeznek július 10-én, szombaton Lakitelek-Tőserdőn, amelynek bevételét Anna gyógyulására fordítják.

A részletekről Veress Borbála a Félegyházi Közlöny újságírója és Papp Anett - a Béke egy mosollyal kezdődik alapítvány vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

07 Jul

Sajtóközlemény TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157 Városrészek megújulnak c. projektről

A Városrészek rehabilitációja című helyi pályázati felhívás (CLLD) keretében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 159,64 millió forint támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00157. azonosítószámú, Városrészek megújulnak című projekt megvalósítására. A projekt 2 helyszínén – a Petőfi lakótelepen és a Kossuthvárosban – mintegy 23.326 négyzetméteren újultak meg közösségi terek, illetve kaptak új, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas funkciókat.

Tovább olvas

01 Jul

Szeptembertől újra fogadja a látogatókat a szabadulószoba

A nyári szünetet követően szeptembertől újra fogadja a diákcsoportokat a Valaki lakik a város alatt - szabadulószoba, amely 2020 őszén nyitotta meg kapuit. A két, tematikus szobából álló pincerendszerről dr. Horváth Rekedt Gréta címzetes rendőrfőhadnagyot, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját kérdeztük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]