Friss hírek

06 Nov

Online nyílt napokat szervez a Mezgé

Online nyílt napokat szervez a Mezőgazdasági iskola (Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) a közeljövőben, mondta el rádiónk reggeli műsorában Rózsa Pál tagintézmény vezető.

Tovább olvas

30 Oct

Változik a bejárat és szűrőpont helye a Kórházban

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. november 1-jétől csak a gyógyszertár előtt lévő régi főbejárati ajtón léphetnek be betegeink az intézmény területére.

Ezzel egyidőben a jelenlegi főkaput bezárjuk, a szűrőpont pedig átkerül a gyógyszertár melletti előtérbe. Ezen keresztül lesz megközelíthető minden szakrendelés, és a fekvőbetegeket ellátó osztályok is.

Az intézmény udvarára csak a mentő- és a betegszállító- szolgálatok járművei hajthatnak be.

Tovább olvas

29 Oct

Hogyan ne csináljunk sivatagot az országból?

Hogyan ne csináljunk sivatagot az országból címmel tartanak pódiumbeszélgetést  2020. október 31-én szombaton a Móra Ferenc Művelődési Központban. A programról Kajner Péter főszervező nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

28 Oct

Hamarosan indulhat a zeneiskola épületének felújítása

Hamarosan indul a volt zeneiskola Huszka József téri épületének felújítása, amelyre korábban a tankerületi központ pályázaton nyert forrást. Csányi József polgármester rádiónknak elmondta: az ott jelenleg működő szervezeteket a Hunyadi utcába költöztetik. A polgármester beszámolt továbbá arról is, hogy a Dózsa György és Horváth Zoltán utca közötti park mostantól dr. Magyari Béla nevét viseli.

Játszótér a Horváth Zoltán és Dózsa György utca között, mostantól dr. Magyari Béla tér

Tovább olvas

28 Oct

A két éves időszak ünnepélyes záró rendezvényét tartotta az EFI iroda

Október 28-án zajlott az EFI iroda létrahozása a Kiskunfélegyházi járásban című pályázat zárórendezvénye, amelynek a Városháza díszterme adott otthont. A megjelenteket először Modok Ágnes köszöntötte. Balla László alpolgármester köszöntőjében felidézte a 2 évvel ezelőtti előterjesztést és hogy akkor mit vártak ettől a projekttől.

Tovább olvas

26 Oct

A kifaragott töklámpásokat várják a Szent János térre szombaton

Egy bácsalmási példát követve, most szombaton az otthon kifaragott töklámpásokat vihetjük be a Szent János térre, hogy az esti fényeikben gyönyörködve láthassuk, ki milyen kreatívan faragta ki saját lámpását. A legjobbakat a lehetőséges szerint díjazni is fogják, nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában a szervező, Farkas Marcsi.

Tovább olvas

26 Oct

Rieger Tibor szobrászművész tárlata nyílt meg a Hattyúházban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc záró rendezvényeként a Kossuth- és Magyar Örökség-díjas Rieger Tibor kiállítása nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A művészt és a megjelenteket Csányi József polgármester köszöntötte. A szobrászművész alkotásait – amelyek jó része fotón látható – Feledi Balázs művészeti író mutatta be és elemezte. A megnyitót Mező Gábor versekkel, dr. Tóth Ákos klarinétjátékával színesítette.

Tovább olvas

22 Oct

200 éves a Hattyúház

Idén 200 éves a város egyik ikonikus épülete, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak helyet adó Hattyúház. Ki gondolta volna, hogy az egykor kocsmának készült épületben később mészárszék, raktár, de még temetkezési vállalkozás is működött, és egykoron több alkalommal is a lebontás szélére került?! A Hattyúház múltjáról Fekete Beatrix tartott előadást kedden délután.

Tovább olvas

21 Oct

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális Bizottság

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális bizottság a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatói állására, mondta el dr. Ónodi Izabella a bizottság elnöke.

Tovább olvas

21 Oct

Fókuszban a temetőlátogatás és a biztonságos közlekedés

Közeledik Mindenszentek és halottak napja. A legtöbben ilyenkor keresik fel szeretteik, hozzátartozóik nyughelyét. Sajnos ilyenkor sem vagyunk biztonságban, a Rendőrség munkatársai pedig évről-évre felhívják a figyelmet, hogy a temetők látogatásakor mikre érdemes odafigyelnünk. Szintén téma volt a megváltozott helyzet az utakon, hiszen korábban sötétedik, később világosodik. Fontos látni és látszódni is. 

Dr. Horváth Rekedt Gréta c. főhadnagy, bűnmegelőzési főelóadó és Fekete-Setény Tamara c. rendőr zászlós, városi balesetmegelőzési előadó voltak a Shaker vendégei.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]