Friss hírek

20 Oct

A rossz idő miatt változik az október 23-i program

2017. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezés a várható rossz idő miatt az alábbiakban változik:

2017. október 23. 15:30 óra városi ünnepség
helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ Színházterme

Ezt követően koszorúzás:

-Czakó József-emléktáblánál
helyszín: Polgármesteri Hivatal aulája

-1956-os emlékműnél
helyszín: Blaha Lujza tér (Hősök Parkja)

Tovább olvas

20 Oct

Országos Iskolakert-hálózat találkozót tartottak Lakiteleken

Harmadik alkalommal szervezte meg az Iskolakertekért Alapítvány az Országos Iskolakert-hálózat találkozót, amelynek idén a Lakitelek Népfőiskola adott otthont szeptember 29-én és 30-án. A megnyitón Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte az iskolakertek gondozóit, ápolóit.

Tovább olvas

20 Oct

Elégedetten tértek haza a kiskunfélegyházi asztalos és kőműves tanulók erdélyi tanulmányútjukról

Az Erasmsus + program keretében a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulói Gyergyószentmiklóson 3 hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt. A pályázatnak köszönhetően a 15 szakiskolás tanuló megismerhette a helyi fafeldolgozási módszereket, a hegyvidéki fakitermelést, betekintést nyerhetett a fa rönkház készítésbe, bútorgyártásba, pelet előállításba, kültéri fa bútorzat elkészítésbe ,és számos egyéb fontos szakmai módszert sajátíthattak el korszerű gépek használata mellett.

Forrás: Közlöny Online

Tovább olvas

20 Oct

A Z generáció a Közgében

Kik azok a Z generáció – hát a mai tízen - huszonéves fiatalok.

Tovább olvas

19 Oct

Krónika - 2017-10-18

- A "Z generációról" hallhattak iskolaigazgatók és tanárok a Közgében
- 80 középiskolás csatlakozott egy önkéntességi akcióhoz
- Megkezdődtek a kátyúzások Félegyházán

Tovább olvas

19 Oct

Jelzőrendszert építenek ki az időseknek Petőfiszálláson

Egy hónapja látott napvilágot az országos sajtóban a hír a Petőfiszálláson elfogott férfi ügyében, aki betört egy 83 éves asszonyhoz rablási szándékkal, de a megtámadott idős nő leleményességének köszönhetően a rendőrség elfogta. Később a rendőrség kiderítette, hogy egy 7 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét fogták el.

Tovább olvas

18 Oct

Krónika - 2017-10-17

- Elindult az egynapos sebészet a félegyházi kórházban
- Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott a jakabszállási Kovács Bálint
- A drog miatt kong a vészharang Majsán

Tovább olvas

18 Oct

Vendégünk volt a Fullánk zenekar

2017 október 18-án reggel a Fullánk zenekar volt a Shaker reggeli műsor vendége. A három fős zenekar két tagjával, (Gyenes Szabolcs ének/basszusgitár Koncz Nándor - dob) Csőszi Viktor beszélgetett.

Tovább olvas

18 Oct

Kátyúzási munkálatok kezdődtek

A Városüzemeltetési Osztály Tisztelettel tájékoztatja a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza belterületén 2017. október 18-tól elkezdődtek a kátyúzási munkálatok. Ezeken a szakaszokon többször számíthatnak forgalomkorlátozásra a járművezetők. A munkálatok első ütemében a nagyobb és balesetveszélyesebb hibák elhárítása történik meg. Kérik szíves türelmüket és megértésüket!

Tovább olvas

18 Oct

Egynapos sebészeti ellátás indult a félegyházi kórházban

Új korszak kezdődött a kórház életében október 17-én, amikor a sebészeti ellátás felszámolása után hét évvel ismét üzembe helyezték a műtőket és beteget operáltak. A teljesen megújult, korszerű, egynapos sebészeti ellátást nyújtó osztály működésével újraindult az aktív betegellátás a félegyházi kórházban. Az osztály megnyitását jelentő első műtéteket dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese végezte, akik annak idején itt, a városi kórházban együtt kezdték sebészi pályafutásukat.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    85   86   87   88   89   90   91   92   93   Következő >>   [Utolsó]