Friss hírek

13 Sep

Idén 60 éves a Holló László képzőművész kör

Idén 60 éves a Holló László képzőművész kör. Ebből az alkalomból nyílt kiállítás a Petőfi téri műterem-galériában szeptember 9-én pénteken délután, amely teltház előtt zajlott. A vendégeket először Rátkai Zsuzsanna a kör vezetője köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Rosta Ferenc alpolgármester. A megnyitón jelen volt Csányi József polgármester, aki örömmel tudatta a jelenlévőkkel, hogy a képviselő-testület határozata értelmében a Holló László képzőművész kör is felvételt nyert a helyi értékek közé.

Tovább olvas

13 Sep

Sokan teljesítették a Lúdas Matyi futam távjait

Szikrázó napsütésben összesen 258-an vágtak neki a III. Lúdas Matyi futam távjainak, amit a libafesztiválhoz kapcsolódva a Jogging Plus Sportegyesület rendezett meg a Móra Ferenc Művelődési Központ megbízásából a Kossuth utcán, szeptember 11-én. A versenyre összegyűlt gyermek és felnőtt sereget Balla László alpolgármester köszöntötte, majd pedig Simon Hajnalka tartott közös zenés bemelegítést.

Tovább olvas

11 Sep

Átadták a Móricgátat Jászszentlászlóval összekötő utat

Ünnepélyes keretek között adták át az 5407-es út Jászszentlászló és Móricgát közötti szakaszát pénteken délelőtt Móricgáton a faluház előtt. Először Csontos Máté, Móricgát polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Nagy András Jászszentlászló polgármestere beszédében hangsúlyozta: a két települést szorosan köti össze ez az út, amely már hosszú évtizedek álma volt, hogy végre megújulhasson.

Mosóczi László az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a műszaki részletekről beszélt a megnyitón.

Tovább olvas

09 Sep

Idén is elindult és kibővült az iskolagaléria a Dózsa iskolában

Idén is megszervezték a Dózsa György Általános Iskola aulájában az iskolagalériát, ami idén kicsit bővült is. Az ünnepélyes átadót csütörtökön délelőtt tartották az intézményben. A galériát Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg.

Tovább olvas

08 Sep

Dragomán György - Főzőskönyvét mutatták be a könyvtárban

A XXII. Libafesztivál programsorozatához kapcsolódva a Petőfi Sándor Városi Könyvtár vendége Dragomán György író, Főzőskönyv című kötetének bemutatója zajlott szeptember 7-én kedden délután. A szerzővel a könyvbemutató előtt beszélgettünk. 

Tovább olvas

01 Sep

Ünnepélyes tanévnyitón avatták fel a megújult iskolát Bugacon

Megújult iskolában kezdhették meg a tanévet a bugaci diákok. Több mint háromszáz millió forintból valósították meg Bugacon az iskola és a községháza energetikai korszerűsítését. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert támogatásnak köszönhetően minimálisra csökkent az intézmények rezsiköltsége, nem mellesleg a jövőben a környezetet is jelentősen kímélik a károsanyag kibocsátástól. A felújított létesítmények átadását kedden a tanévnyitó ünnepség keretében tartották. Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója a tanévnyitón elmondta, örömükre szolgál, hogy a tankerület a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatással is hozzájárulhatott az iskola felújításához.

Rideg László a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy Bács-Kiskun megye az országban a harmadik legnagyobb összeget, több mint 63 milliárd forint uniós forrást kapott a megye 119 településének fejlesztésére.

Tovább olvas

31 Aug

Móra udvar is várja a Libafesztivál látogatóit

Új programelemmel gazdagotott a XXII. Libafesztivál, amely a Móra udvar névre hallgat és a Holló klubház udvarán lesz beredezve, tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a Művelődési Központ igazgatónőjétől.

Tovább olvas

31 Aug

Erőemelő ligakupa lesz hétvégén

Szeptember 3 és 5 között rendezi meg Patyi Zoltán az Erőemelő ligakupát Kiskunfélegyházán, amit a Félegyházi Napokon szervezett Kiskun Kupa előzte meg.

Tovább olvas

27 Aug

Kormányzati plusz forrásból újulhatnak meg belterületi utak, utcák

Kormányzati plusz forrásból újulhatnak meg belterületi utak, utcaszakaszok még ebben az évben tudtuk meg Csányi József polgármestertől. Ennek köszönhetően megújul a Korona utca amelyet egyirányúsítanak majd, a Deák Ferenc utca és a hozzá csatlakozó két köz, valamint a Bankfaluból egy új kivezető aszfaltos út is létesül a Kőrösi út irányába.

Tovább olvas

27 Aug

Plusz forrást ad az önkormányzat hogy megépülhessen a skate park

A pályázati forrás mellett a korábbiakhoz képest kétszer akkora, összesen 30 millió Forintos önerőt biztosít Kiskunfélegyháza Önkormányzata a Skate park megvalósításához, nyilatkozta rádiónknak Csányi József polgármester, aki kihangsúlyozta: a kivitelező ez év végéig vállalta a projekt befejezését.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]