Friss hírek

01 Feb

Akár már holnap megnyitna a Rocktár

Bár nincs még teljesen készen a felújítás, ha lehetséges lenne, akár már holnap megnyitna a Rocktár Élőzenei Bázis – tudtuk meg Ónodi Árpádtól, a létesítmény vezetőjétől.

Tovább olvas

01 Feb

Télen ne rutinból vezessünk!

Télen a csúszós, fagyos, esetenként havas utak egyaránt próbára teszik a járműveket és a vezetőiket is – hívta fel a téli útviszonyok veszélyeire a figyelmet Fekete-Setény Tamara, városi baleset-megelőzési előadó, címzetes rendőr zászlós. Ilyenkor nem szabad rutinból vezetni, gyorsítani, fékezni és kanyarodni. A havas, latyakos útfelületek sokkal jobban csúsznak még a vizes úttestnél is, ezért óvatosabban kell bánni a fék- és gázpedállal, valamint a kormányzással is.

Tovább olvas

28 Jan

A nehézségek ellenére zajlik a Rocktár átalakítása, bővítése

A nehézségek ellenére zajlik a Rocktár átalakítása, bővítése, amelynek köszönhetően 800 fő befogadására lesz alkalmas az élőzenei bázis, és megoldódik az akadálymentesítés is, mondta el rádiónk reggeli műsorában Ónodi Árpád az üzemeltető, Plain Rock Egyesület vezetője.

Tovább olvas

28 Jan

Kiskunfélegyházán is megalakult a Mi Hazánk mozgalom helyi alapszervezete

Új szervezettel bővült a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun Megyében. Kiskunfélegyházán a két ünnep között 2020. december 30-án 6 fővel akalult meg a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete. Haza, nemzet, család, szeretet, közösség, becsület, tisztesség, bajtársiasság! Ez mind olyan fogalom, amit szívünk, lelkünk táplál, hangoztatták az alapítók. Honféltő, nemzetmentő közösséget kell építsünk szűkebb környezetünkben is, hangoztatta alapításkor Rózsa József, aki egyben a helyi szervezet vezetését is elvállalta. A helyi alapszervezet január 26-án tartott sajtótájékoztatót Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

26 Jan

Online tárlat a félegyházi művészek alkotásaiból

Online tárlat nyílt január 22-én a félegyházi művészek alkotásaiból, amelyet a Móra Ferenc Művelődési Központ készített és adott közre. A nézőket Kovács-Csonka Szilvia, a Művelődési Központ igazgatónője köszöntötte. A tárlatot Rátkai Zsuzsa, a Holló László képzőművész kör vezetője ajánlotta az online érdeklődők figyelmébe.

Az online tárlat megtekinthető ide kattintva.

Tovább olvas

26 Jan

4 évszakos fotókalandot hirdetett a Tourinform iroda

2021-ben először hirdeti meg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Tourinform Iroda Egy kép többet ér ezer szónál – 4 évszakos fotókaland című felhívását. A részletekről Olasz Anita, a félegyházi Tourinform iroda vezetője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

15 Jan

Kis-Szeniczey Kálmán lehet a 4-es választókörzetben Lezsák Sándor kihívója jövőre

Kis-Szeniczey Kálmánt indítja az ellenzék a 2022-i választások, mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Schmuk Erzsébet az LMP társelnöke Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

14 Jan

Idén már aktív évet tervez a Bajtársi Egyesület

Idén már aktív évet tervez a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, tudtuk meg Hideg István ny. őrnagytól az egyesület elnökétől.

Tovább olvas

12 Jan

150 millió forintból fejleszthet a Szent Benedek PG

150 millió forintos támogatásból eszközfejlesztéseket végezhet a Szent Benedek PG iskola, nyilatkozta rádiónknak Rokolya Csaba igazgató.

Tovább olvas

08 Jan

Eredményes projektzáró a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumban

549,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg „A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért” című GINOP-6.2.3 azonosító számú projektet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum. A tevékenységeket 36 hónapon keresztül, 2018. január 15. és 2021. január 15. közötti időben Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán öt iskolában végezték.

Fotók: Vira.hu

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]