Friss hírek

15 Oct

Agyagfalvára utazozz a kunszállási delegáció

Kunszállás testvér-települése Agyagfalva, amely település delegációja nemrég töltött el pár napot nálunk - tudtuk meg Almási Roland Márk polgármestertől. Most pedig a kunszállási delegáció készül Agyagfalvára látogatni, ahová nem mennek üres kézzel derült ki a beszélgetésből.

Tovább olvas

15 Oct

Újabb aszfaltos utcát adtak át Petőfiszálláson

Újabb aszfaltos utcát adtak át Petőfiszálláson, amelynek telkei már gazdára is találtak időközben, mondta el az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Szász János polgármester.

Tovább olvas

15 Oct

Jó hangulatú lakossági fórumot tartott Balla László

Lakossági fórumot tartott Balla László alpolgármester, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője október 11-én. Balla László a fórum kezdetén összefoglalta az elmúlt évek fejlesztéseit, megvalósult terveit a körzetben.

Ilyen a Móra utcai Óvoda, a Jókai utcai parkoló, vagyis a Kőfaragók-tere és a 2020. augusztus 20-án átadott Zöld város projekttel megvalósult – most már díjnyertes – újraálmodott belváros. A megjelenteket tájékoztatta a jövőbeni tervekről is: a Csongrádi út javítása, a Piactér melletti Oskola és Pázmány utca felújítása, az említett helyeken parkolók kialakítása. Véleménye szerint a legkorábban megvalósuló projekt lehet egy sikeres pályázat után a Csongrádi út felújítása. Új aszfaltburkolatot kap majd, illetve 78-80 férőhelyes parkolók kialakítását is tervezik az utcába. Az érintett területen a csapadékvíz-elvezetés is megoldást kíván, ez is része lesz a munkálatoknak. A megvalósult felújítás részben megoldhatja a vásárok idején jelentkező parkolási gondokat a területen. Kiemelte, hogy a piac egy város életében nagyon fontos pont. Ezért elengedhetetlen, hogy az Oskola utca és Pázmány utcai részt tehermentesítsék a fokozott forgalomtól piacnapokon. Ezt hivatott megoldani, a két utca közötti parkolók létesítése, amelyen keresztül a főútra visszajutás is egyszerűsödik majd. Az utca csapadékvíz-elvezetése itt is része lesz a munkálatoknak.


A lakosság észrevételeiről, kéréseiről Balla László alpolgármestert, a körzet képviselőjét kérdeztük.

Tovább olvas

07 Oct

Az Aradi 13-ra emlékeztünk szerdán

Október 6-án, a Kiskun Múzeummal szemben lévő aradi vértanúk emlékoszlopánál helyezték el az emlékezés koszorúit a városvezetés, az iskolák és a civil szervezetek képviselői. Ünnepi beszédet mondott Makra Flóra, a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, történelemtanára.

Tovább olvas

07 Oct

A parkolási problémák megoldását és új padok kihelyezését is kérték a lakók Gyenes Attila körzetében

Lakossági fórumot tartott Gyenes Attila, a 3. választókerület önkormányzati képviselője október 5-én. A fórumon részt vett Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Juhász László városüzemeltetési osztályvezető

Tovább olvas

07 Oct

Számos fejlesztésről számolt be lakossági fórumán Bense Zoltán

Október 4-én tartotta meg lakossági fórumát Bense Zoltán, a második választókörzet önkormányzati képviselője a József Attila Általános Iskolában. A megjelent hallgatóság kéréseiben elsősorban a járdák, az utak felújításának szükségessége szerepelt, de megfogalmazódott az is, hogy végezzék el a gyalogos és a járműközlekedést zavaró fák nyesését.

Tovább olvas

05 Oct

Kocsis Dóra tartott előadást a Betűbölcsiben

Október 5-én újra a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja várta a leendő és a már gyerkőcös anyukákat. Az előadő ezúttal Kocsis Dóri fittmami tréner volt, aki a szülés utáni szétnyílt hasizom regenerálásáról beszélt a megjelenteknek.

Tovább olvas

05 Oct

Az Idősek Világnapját ünnepelték a Móra Ferenc Művelődési Központban

 Az Idősek Világnapját ünnepelték október 1-jén, pénteken délután a Móra Ferenc Művelődési Központban. A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Balla László alpolgármester mondta el ünnepi gondolatait.

Tovább olvas

05 Oct

Sokan kilátogattak a Mezgé piknikre

Nyolcadik alkalommal rendezte meg tangazdaságában az őszi pikniket a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Tavaly a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani, talán ennek is köszönhető, hogy idén minden eddiginél több látogatója volt. Jöttek a gyermekes családok és az egyéni látogatók egyaránt, és szemmel láthatóan jól érezték magukat a rengeteg látnivaló, sok program közepette. A megnyitón köszöntőt mondott Rózsa Pál igazgató.

Elismerendő az a teljesítmény, amelyet a félegyházi szakképző iskola mutat fel - mondta Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a megjelenteket köszöntve.

Tovább olvas

05 Oct

dr. Tóth Ákossal folytatódott a Helytörténeti beszélgetéssorozat

Szeptember utolsó napján a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban folytatódott a Félegyházáról indultak beszélgetés-sorozat. dr. Tarjányi József ezúttal dr. Tóth Ákossal, a Testnevelési Egyetem címzetes egyetemi tanárával, korábbi úszó szövetségi kapitánnyal beszélgetett. dr. Tóth Ákost a rendezvény előtt kérdeztük félegyházi gyökereiről, emlékeiről

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]