Friss hírek

15 Oct

Öko-tudatos kertekről hallhattunk a könyvtárban

Október 13-án folytatódott a Zöld Könyvtári esték sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ezúttal a meghirdetett programtól eltérően Nemcsok Márton a Pagony tervező iroda munkatársa és Nagy Ágnes főkertész tartott előadást öko-logikus kertek címmel. Nemcsok Mártont halljuk.

Tovább olvas

13 Oct

Jubilálnak a Zenebarátok

Idén ünnepli 25 éves évfordulóját a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete. Ebből az alkalomból adnak ingyenes hangversenyt október 18-án, vasárnap 17 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A részletekről rádiónk reggeli műsorában beszélt Szabó Péterné Magdika az egyesület vezetője és Szatmári Imre leköszönő kórusvezető.

Tovább olvas

12 Oct

Átadták az év olvasója díjat a Könyvtárban

Szombaton, az országos könyvtári napok helyi programsorozat ünnepélyes zárórendezvénye volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol sor került az Év olvasója díjak átadására és eredményt hirdettek a Hattyúház a mi könyvtárunk rajzpályázat tekintetében is. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte.

Tovább olvas

12 Oct

Sportkönyvtárat avatnak és a 70 évvel ezelőtti válogatott meccsre emlékeznek a sportcsarnokban

Két fontos esemény lesz a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban október 18-án, 13.45-kor. A sportkönyvtár megnyitójára kerül sor, valamint egy megemlékezésre egy 70 évvel ezelőtti futballmérkőzésről, ahol a magyar labdarúgó-válogatott és a Kiskunfélegyházi Szövetkezeti Labdarúgó Klub csapott össze. Időről időre azon dolgozunk, hogy újdonságokkal szolgálhassunk a sportcsarnok életében – mondta Iványi Ferenc, programiroda vezető. Ilyen újdonság lesz ez az országban egyedülálló létesítmény is.

Tovább olvas

09 Oct

544 lakásban indul a távfűtés

Ezúton tájékoztatjuk Fogyasztóinkat, hogy a társasházi közös képviselők írásos kérésének megfelelően 1432 lakásból 544 részére megindult a távfűtés.

Tovább olvas

07 Oct

Átadták a megújult színpadtechnikát a Móra Ferenc Művelődési Központban

Dupla ünnep volt október 2-án, pénteken este a Móra Ferenc Művelődési Központban. Kovács-Csonka Szilvia igazgató köszöntőjében elmondta: nagy öröm számára, hogy a Félegyházi Táncszínház Sorsunk című táncjátékát láthatja a közönség egy olyan színpadi környezetben, amire 24 évet várt az intézmény.

Tovább olvas

02 Oct

14 pontban érvelnek a fiatalok a skate park ügyében

A fiatalok készek tenni azért, hogy legyen megfelelő minőségű skate park Kiskunfélegyházán és nem feltétlen a városközpontban, nyilatkozta az ügyet felkaroló Dobos István rádiónk reggeli műsorában. Több mint tíz pontban érvelnek arra, hogy miért lenne fontos ennek a parknak a kialakítása, amely ügyben egy beszélgetést is összehívtak most szombaton délután 5 órára a sportcsarnok parkolójába. Dobos Istvánt halljuk.

Tovább olvas

29 Sep

Beszélgetéssorozatot indít az Egészségfejlesztési Iroda

Ingyenes, tematikus beszélgetéssorozatot indít a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Kisné Sváb Ildikó krízistanácsadó szakpszichológussal a Korond utca 5. száma alatt, a 4. emeleten. A részletekről Tóth Katalin az EFI iroda vezetője beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

29 Sep

Hamarosan befejeződik az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán

A város gazdasági fejlődésének fontos eleme és a továbblépés elkerülhetetlen feltétele a kiskunfélegyházi Ipari Park beruházás második üteme. Azért is, mert az első ütemben kialakított terület megtelt, az ingatlanok egy kivételével tulajdonosra találtak – mondta el Csányi József polgármester szeptember 28-án, hétfőn, a nagyszabású fejlesztés aktualitásait összefoglaló sajtótájékoztatón.

Tovább olvas

25 Sep

dr. Szilassi Péter tartott előadást a könyvtárban

A Földrajzi szabadegyetemi előadássorozat keretében Dr. Szilassi Péter - A sánta dervis és a haldokló tó nyomában címmel tartott előadást csütörtökön este a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. dr. Szilassi Pétert halljuk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24     Következő >>   [Utolsó]