Friss hírek

30 Jun

Gyulai Iván ökológus tartott előadást a Könyvtárban

A zöld könyvtári esték előadássorozat záró rendezvénye volt június 29-én kedden délután. Az esemény vendége, Gyulai Iván ökológus, biológia-kémia szakos tanár volt. Az előadásának címe: Kertészkedés a természettel - ennek részleteiről kérdeztük.

Tovább olvas

29 Jun

Átadták a pálosszentkúti beruházásokat

2021 június 26-án, szombat délelőtt adták át a Magyar Pálos Rend fejlesztéseit támogató Boldog Özséb Programnak köszönhetően épült palackozóüzemet és zarándokházat Pálosszentkúton.

Tovább olvas

29 Jun

Végleges helyén a félegyházi olimpikonok emlékoszlopa

Végleges helyére került a félegyházi születésű, Félegyházához köthető olimpikonok emlékoszlopa. Az ünnepélyes avatás június 23-án volt a Városi Sportcsarnok árnyas udvarán.
Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Virág Lajos olimpikon, világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású magyar birkózó is. Kordás Roland, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelent résztvevőket, az említettek mellett a képviselőtestület tagjait, testnevelőket, olimpikonokat, az emlékoszlop megvalósítóit és a vendégeket.

Tovább olvas

29 Jun

A szakképzésért díjat kapta meg Tasi Judit a KSZC Közgé igazgatónője

A szakképzésért díjat ítélték oda Tasi Judinak, a KSZC Közgazdasági Technikum igazgatónőjének értesült rádiónk az intézménytől. A díjat személyesen augusztusban veheti át az ITM miniszterétől, nyilatkozta rádiónknak Tasi Judit.

Tovább olvas

22 Jun

Várják a diákokat a közösségi órák letöltésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata is várja azon középiskolás diákokat, akiknek még szüksges az 50 óra közösségi munka megléte és ennek igazolása. A részletekről Bajzák Andrea ifjúsági referens nyilatkozott rádiónknak:

Tovább olvas

22 Jun

Megjelent dr. Sinkó Melinda első könyve - Kitti címmel

Megjelent dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó, pszichoterapeuta-jelölt első könyve Kitti címmel. A könyvről az írót kérdeztük:

Tovább olvas

18 Jun

Várják a szurkolókat a Göllesz iskola udvarán is

Szombaton 14 órától várják a Kettes számú szurkolói zónába a foci szerelmeseit a Göllesz Vikotr iskola udvarán, mondta el rádiónknak Balla László alpolgármester, a körzet képviselője.

Tovább olvas

18 Jun

Sipos gazda volt a könyvtár vendége

A Zöld könyvtári esték sorozat keretében június 17-én csütörtökön Sipos József, azaz Sipos gazda tartott előadást a könyvtárban, Kertjeink titkai az egészségesebb életért címmel. Sipos gazdával az előadás előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

18 Jun

Erdő és vad konferenciát tartottak Kiskunfélegyházát

A Szentkúti Kulturális és Turisztikai Egyesület sikeresen pályázott tavaly, és egy TOP-os forrásnak köszönhetően június 17-én, csütörtökön egy vadászattal, és erdőgazdálkodással kapcsolatos online tanácskozást, valamint 18-án, pénteken kerekasztal-beszélgetéseket szerveztek, Erdő és Vad Konferencia címmel a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény apropójáról Solymosi Bertoldot, az egyesület vezetőjét kérdeztük.

Tovább olvas

17 Jun

Keresik a megye legszebb piacát

Hogy mitől szép egy piac? A termékeitől, főként ha helyi! A mosolygós és hangos kofáktól, a kulturált környezettől, a vásárlóktól, a kínálattól és attól, hogy a miénk! A megyei önkormányzat célja, hogy bemutassák a helyi piacokat, azok hangulatát, és népszerűsítsék a helyi termelőket és termékeiket. 
A részletekről, és az új TOP-os pályázatokról Rideg Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]