Friss hírek

21 Oct

Ülésezett a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi bizottság

Hat napirendi pontot tárgyalt hétfői ülésén az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottsága. A legfontosabb döntésekről Bense Zoltánt kérdeztük. A bizottság elnöke elmondta továbbá , hogy a vírushelyzet miatt bizonytalan ideig szüneteltetik a városrészekbe korábban kihelyezett ügyfélszolgálatokat is.

Tovább olvas

21 Oct

Lukács Ferenc alkotásai láthatóak a Művelődési Központ galériájában

A félegyházi közművelődési intézmények tárlatokkal ünnepelték a festészet világnapját. A Móra Ferenc Művelődési Központban Lukács Ferenc festőművésznek nyílt kiállítása október 16-án. Alkotásait Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta a látogatók figyelmébe, a megnyitón közreműködött a Láma Dalai együttes. Szabó Ildikót halljuk.

Tovább olvas

21 Oct

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban október 16-án pénteken délutánt. A megjelenteket Mészáros Márta, a múzeum igazgatónője köszöntötte. A művészről és munkásságáról bővebben Molnár István Holló László díjas festő beszélt a megjelenteknek.

Tovább olvas

17 Oct

A VVE szerint átmenetileg se legyen áthelyezve az orvosi rendelő

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület 2020 október 16-án délután a Petőfi Lakótelepen, az Orvosi rendelő előtt. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy bár az ott praktizáló háziorvos levélben kérte a polgármestert, hogy a rendelést átmenetileg az Egészségközpontban folytathassa a nem megfelelő körülmények és a vírushelyzet miatt, a Veled a Városunkért képviselői szerint továbbra is az eredeti helyén kellene maradnia. Horváth Tamást halljuk:

Tovább olvas

15 Oct

Fekete Pálra emlékezett a város kedden

Fekete Pál halálának 25. évfordulóján, október 14-én a Felsőtemetőben emlékezett a család, a város vezetése, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, barátai és tisztelői. Emlékbeszédet mondott Kapus Béláné, az egyesület elnöke.

Tovább olvas

15 Oct

Öko-tudatos kertekről hallhattunk a könyvtárban

Október 13-án folytatódott a Zöld Könyvtári esték sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ezúttal a meghirdetett programtól eltérően Nemcsok Márton a Pagony tervező iroda munkatársa és Nagy Ágnes főkertész tartott előadást öko-logikus kertek címmel. Nemcsok Mártont halljuk.

Tovább olvas

13 Oct

Jubilálnak a Zenebarátok

Idén ünnepli 25 éves évfordulóját a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete. Ebből az alkalomból adnak ingyenes hangversenyt október 18-án, vasárnap 17 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A részletekről rádiónk reggeli műsorában beszélt Szabó Péterné Magdika az egyesület vezetője és Szatmári Imre leköszönő kórusvezető.

Tovább olvas

12 Oct

Átadták az év olvasója díjat a Könyvtárban

Szombaton, az országos könyvtári napok helyi programsorozat ünnepélyes zárórendezvénye volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol sor került az Év olvasója díjak átadására és eredményt hirdettek a Hattyúház a mi könyvtárunk rajzpályázat tekintetében is. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte.

Tovább olvas

12 Oct

Sportkönyvtárat avatnak és a 70 évvel ezelőtti válogatott meccsre emlékeznek a sportcsarnokban

Két fontos esemény lesz a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban október 18-án, 13.45-kor. A sportkönyvtár megnyitójára kerül sor, valamint egy megemlékezésre egy 70 évvel ezelőtti futballmérkőzésről, ahol a magyar labdarúgó-válogatott és a Kiskunfélegyházi Szövetkezeti Labdarúgó Klub csapott össze. Időről időre azon dolgozunk, hogy újdonságokkal szolgálhassunk a sportcsarnok életében – mondta Iványi Ferenc, programiroda vezető. Ilyen újdonság lesz ez az országban egyedülálló létesítmény is.

Tovább olvas

09 Oct

544 lakásban indul a távfűtés

Ezúton tájékoztatjuk Fogyasztóinkat, hogy a társasházi közös képviselők írásos kérésének megfelelően 1432 lakásból 544 részére megindult a távfűtés.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]