Lemondatná Bense Zoltánt az elnöki posztról a Veled a Városunkért Egyesület

Lemondatná Bense Zoltánt az elnöki posztról a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért egyesület július 3-án. Nagy Lajos DK-s képviselő szerint későn kezdett intézkedni a városvezetés a járványügyi védekezésben. Álláspontja szerint nagyon fontos szerepe lett volna Lezsák Sándor ogy. képviselőnek abban, hogy a város kicsit szerencsésebb helyzetbe kerüljön és több védőeszközhöz jusson. 

Kollár László a jobbik helyi elnöke beszámolt azokról a védekezésben nyújtott munkákról, maszkosztásról és varrásról, amit a segítőkkel együtt valósítottak meg, valamint kifogásolta azokat az ingatlaneladásokat, amelyekről a veszélyhelyzetben döntött az önkormányzat. Álláspontja szerint már már kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát az egészségközpont földszintjén található legértékesebb rész, a gyógyszertár eladási szándékba , bár hozzátette: a társasházzá alakítás miatt ez mégsem került eladásra.

Kiss-Szeniczey Kálmán a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy az erdősítési/fásítási kezdeményezések nem találtak meghallgatásra, és hozzátette: várja az illetékes szakbizottság elnökének lemondását. A képviselő beszámolt továbbá arról az aláírásgyűjtésről, amelyet a móravárosiak kezdeményeztek, egy a Digi által tervezett mobil adótoronyról.

Horváth Tamás MSZP-s képviselő arra tett javaslatot, hogy a szociális intézményeknél lévő ún. maradványpénzt, ne az általános tartalékba helyezzék, hanem a helyi egészségügyben-szociális szférában dolgozóknak fizessék ki, egy összegben, ami nagyjából fejenként nettó 50.000 Ft-ot jelentene. A képviselő ez mellett kifogásolta, hogy a 2019-es költségvetés túlköltekezett és kevés összeg maradt az általános tartalékban erre az évre.

Meghallgatható hanganyag