Korlátozásokkal lesznek a ballagások az általános iskolákban

Korlátozásokkal lesznek a ballagások az általános iskolákban

Hamarosan kezdődnek a ballagások az általános iskolákban. A járványveszély miatt van olyan intézmény, ahol csak online ünnepséget tudnak rendezni. A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában kisebb létszámmal, de szinte a hagyományos ballagási ünnepséget tartják meg, tudtuk meg Jankovszki Zoltánné igazgatónőtől.

A Dózsa György Általános Iskolában is csak minimál létszámmal búcsúznak a nyolcadikosoktól, a bizonyitványokat pedig szeptemberben vehetik át személyesen mondta el rádiónknak Terbe Ákosné az intézmény igazgatója.

A József Attilában is figyelnek az előirásokra, a nyolcadikosok mellett néhány hetedik osztályos tanuló lesz jelen és fejenként 2-2 fő, nyilatkozta rádiónknak Wolnerné Vidéki Szilvia igazgatónő.
Kecskeméten, a Kodály-iskolában három végzős nyolcadikos osztályt ballagtatnak el, de csak online műsor keretében. Balogné Papp Boglárka igazgatónő elmondta: mivel a tanulólétszám is magas, kétszáz főnél nem lehetnének többen, így nem lett volna megvalósítható színvonalasan egy ballagási ünnepség, ezért döntöttek az online változat mellett. Június 15-én, az eredetileg meghirdetett időpontban kell a nyolcadikosoknak felcsatlakozni az internetre, és megnézhetik a nekik szóló meghitt műsort. Előtte, napközben bicajos futár viszi el nekik a ballagási tarisznyákat.

Meghallgatható hanganyag