Elindult a Félegyházi Összefogás Adományszámla

Elindult a Félegyházi Összefogás Adományszámla

A város területére vonatkozó 2020. március 23-i hétfői intézkedések a következők:

• Félegyházi Összefogás Adományszámla:

A városi adományszámlát azoknak a magánszemélyek és családok megsegítésére hoztuk létre, akik mikrovállalkozóként a tevékenységüket kénytelenek voltak megszüntetni vagy a felfüggeszteni, továbbá azokat szeretnénk segíteni akik a munkahelyüket a járványügyi helyzet miatt veszítették el.

Csak a valóban rászorultakat tudjuk támogatni, minden kérelmet egyedileg fognak elbírálni a szakember munkatársaim. A kérelemnyomtatványt az önkormányzat honlapján fogjuk elérhetővé tenni.

Addig is kérek mindenkit, hogy felajánlásával segítse a bajba jutott félegyháziakat. Ezzel tudják kiegészíteni a város által rendelkezésre bocsátott forrásokat.

A számla első befizetőjeként magánemberként 200.000 forintot ajánlok fel.

A felajánlásokat a következő, az Önkormányzat által kezelt számlaszámra várjuk: Félegyházi Összefogás

Adományszámla 11732071-15338284-10920002

• A város kézbe veszi a védőfelszerelések gyártását

A 76/562-030 és a 76/562-003 telefonszámon várjuk azon varrni tudó félegyháziak jelentkezését, akik be tudnak kapcsolódni a hétvégén elindult gyártásba. Jelenleg az óvodákban és a szociális otthonban készítjük a védőmaszkokat. Szívesen fogadunk alapanyag felajánlásokat is. A város által megrendelt sebészeti szájmaszkok szállítás alatt vannak.

• Bérleti díjak könnyítése

A város és intézményei valamint Kft-i által bérbeadott üzlethelyiségek bérleti díj fizetési rendjét módosítjuk.

Azon vállalkozók részére, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően bezárni kényszerültek április-május hónapban nem számlázunk bérleti díjat. Az ezen időszakra eső bérleti díjat júliustól decemberig 6 havi kamatmentes részletben kell megfizetni.

Azon vállalkozóknak, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően csak korlátozottan tudnak nyitva tartani április és május hónapra csak a bérleti díj 50 %- át kell megfizetniük. A fennmaradó 50 %-ra júliustól decemberig 6 havi kamatmentes részletfizetést biztosítunk.

A kérelmeket egyedileg bírálják el. A kérelmeket jövő hétfőtől lehet benyújtani a vagyongazdálkodási osztályon. 06-76/562-082 vagyonhasznositas@kiskunfelegyhaza.hu

• Szociális segítségnyújtás forródrót

Azon intézményeink dolgozóit, akiket a bezárások érintettek átcsoportosítottuk a szociális segítségnyújtásba (bevásárlás, gyógyszerkiváltás, meleg étel házhozszállítása). Aki olyan helyzetbe került, vagy olyan idős személyről tud, akinek a segítségnyújtás indokolt az a szocialis@kiskunfelegyhaza.hu címre névvel, címmel, telefonszámmal jelezze. Két számon is fogadjuk az ezzel kapcsolatos bejelentéseket: 76/562-030 és a 76/562-003

• Mosó és szárítógép a Kórháznak

A város vállalkozóit tömörítő Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület a Kórház kérésére egy mosó és szárítógép beszerzéséről gondoskodott, a szájmaszkok és védőfelszerelések fertőtlenítése érdekében.

• Új, rendszeresen megjelenő nyomtatott tájékoztató kiadványt indít a város

Az idősebb korcsoport jelentős része nem rendelkezik internetkapcsolattal, ezért a városi döntéseket és egyéb közérdekű információkat heti szinten eljuttatjuk a postaládákba azokon a heteken amikor a Félegyházi Közlöny nem jelenik meg.

Kiskunfélegyházán jelenleg nincs koronavírussal fertőzött személy.

Meghallgatható hanganyag