Általános tájékoztató a helyi üzleteknek / vállalkozásoknak

Általános tájékoztató a helyi üzleteknek / vállalkozásoknak

Általános tájékoztató a helyi üzleteknek / vállalkozásoknak

• Üzletek, boltok

Kizárólag az emberi táplálkozásra szánt élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, továbbá a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, az üzemanyag-töltőállomások és a dohányboltok maradhatnak nyitva 15.00 órán túl. Az állateledel boltoknak és a takarmányboltoknak is be kell zárniuk. A bezárást, tehát a nyitvatartás változását nem kell a jegyzőnek bejelenteniük!

• Vendéglátás

A korlátozás értelmében vendéglátó üzletben (például kávézó, étterem) 15.00 órától hajlani 06.00 óráig csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ebben az időszakban csak az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan tartózkodhat más a vendéglátó üzletben. Tehát elvitel céljából mindenki nyitva lehet 15.00 óra után is, de kizárólag csak a megrendelésre és az átvételre engedjenek be vevőket. A többiek az utcán várakozzanak. Kávét, üdítőt felszolgálni tilos! A lángossütők működhetnek.

• Kozmetikusok, fodrászok, szoláriumok, műkörmösök, szempillások és szolgáltatók

A korlátozások szolgáltatásokra nem vonatkoznak, azonban nagyon kérem Önöket, hogy a saját és vendégeik érdekében fokozottan tartsák be a biztonsági előírásokat, és az üzletben több vendég lehetőleg egyszerre ne tartózkodjon.