A béke felbecsülhetetlen érték

A béke felbecsülhetetlen érték

A Kiskunfélegyházi Béke Klub városunk önkormányzatával közösen évről-évre megszervezi a Békenapot, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonság és a béke nem magától értetődő állapot, hanem a társadalom minden tagjának tennie kell a létrejöttéért és folyamatosságáért.

Idén május 16-án a Félegyházi Népdalkör előadásában hallhattuk Magyarország és Európa himnuszát az ünnepség első helyszínén, a Városháza dísztermében. Elsőként Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója szólt a megjelentekhez. Elmondta, hogy az ünnepségen elhangzó előadások a múlt, a béke és a jövő köré csoportosulnak.Az igazgatónő ünnepi gondolatait követően Mayer Lászlóné és Mayer László mutatta be a 160 éve született dr. Holló Lajos életét és munkásságát.

Az érdekes előadás után Csányi József polgármester a városunkban jelenleg is zajló munkálatok eredményeként megújuló Félegyházáról adott tájékoztatást.

Az előadások sorát a Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői zárták, akik azt mutatták be, miként látják a diákok Félegyházát.

A Békenap dr. Holló Lajos szobránál koszorúzással zártult.

Meghallgatható hanganyag