Elhelyezték a kincsesládát a Petőfi téren hétfőn

Elhelyezték a kincsesládát a Petőfi téren hétfőn

A félegyháziak által közkedvelt közösségi helyszínen, a Petőfi téren is elkezdődtek a munkálatok, amelyet egy rendhagyó alapkőletétellel kívánt városvezetésünk ünnepélyessé tenni. Alapkő helyett azonban egy kincsesláda fogja majd őrizni e kivételes nap (április 29.) emlékét, melyet honatyáink, városunk kisiskolásai, óvodásai töltöttek meg a legkülönfélébb tárgyakkal, kincsekkel és a jövő nemzedékének szóló üzenetekkel. A ládikó ünnepélyes földbe helyezését városunk óvodásai és kisiskolásai az őket kísérő tanárokkal, szülőkkel és megannyi érdeklődővel izgatottan várták. A mindenki számára kivételes esemény előtt városunk polgármestere Csányi József osztotta meg gondolatait a megjelentekkel majd Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője mondott beszédet. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy az egész megyében sehol nincs ilyen nagy léptékű építkezés, és ekkora mértékű beruházás, mint Kiskunfélegyházán. 

Az ünnepi beszédeket követően a kincsesládika lezárásra került, majd mélyen a földbe rejtették. Helyének koordinátáit pedig a kisiskolások és óvodások egy kincses térképen kapták meg ajándékba.
Az ünnepségen közreműködött: verssel Gombás Bende, a Móra Ferenc Gimnázium tanulója, valamint az Art Kindom Tánccsoport.

Meghallgatható hanganyag