Krónika - 2017. október 10.

Krónika - 2017. október 10.

- Óvodások műsora színesítette a régi víztorony körüli park és játszótér átadását

- Októberben is lehet vért adni

- A Norvég nagykövet látogatott Kiskunfélegyházára kedden

 - Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a Mikszáth Kálmán utcai, régi víztorony körüli parkot és a játszóteret. A környék óvodásai már türelmetlenül várták, hogy birtokba vehessék az új játszóeszközöket, ezt megelőzően azonban Csányi József polgármester mondott néhány gondolatot. Jelen volt dr Kiss Ákos Csaba, a körzet képviselője is, aki örömét fejezte ki, hogy az egykoron nagyon elhanyagolt terület ilyen szépen megújult és már a bővítésén gondolkodik. A szalagátvágást követően hatalmas sikoltozások közepette vették a gyerekek birtokba az új játszóeszközöket.


-Októberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Október 11., szerda – Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóság 13.30-16.30-ig

Október 13., péntek – IBV Hungária Kft. (csak az ott dolgozóknak) 8-11-ig

Október 24., kedd – Városi kórház 9-12-ig
Platán iskola 14-17-ig

Október 30., hétfő – Ipartestületi székház 8-11-ig
Dél-100 Kft.(csak az ott dolgozóknak) 13-15-ig

- Kiskunfélegyházára látogatott október 10-én kedden Olav  Berstad norvég nagykövet úr, akit először a városháza dísztermében fogadott a város vezetése, majd a norvég himnuszt követően gazdasági kerekasztal következett, ahol a cégek vezetői mutatkoztak be és mutatták be a város lehetőségeit. Az ebédet követően a részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be.


- Lezsák Sándor, Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület országgyűlési képviselője tart fogadóórát október 12-én, csütörtökön 16 és 17 óra között Gátéron, a Faluházban. A fogadóórán érkezési sorrendben, négyszemközt lesz lehetőség beszélni a képviselővel.


SPORT:

Harmadik mérkőzésén is győzött az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. Október 7-én a Makói KC-t verte meg 29-23-ra a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A KHTK végig vezetett, a szünetbeli hatgólos különbség a második félidő egyes periódusában még tovább nőtt, a vendégek erejéből csupán rövidebb fellángolásra futotta, nem veszélyeztették a KHTK győzelmét. Három fordulót követően a félegyháziak jobb gólarányukkal vezetik a bajnokságot.

Meghallgatható hanganyag