Helyi hírösszefoglaló - 2017 október 9.

Helyi hírösszefoglaló - 2017 október 9.

 - Ha én rendőr lennék címmel szerveztek plakátkészítő versenyt

- Egészségnapot tartottak a könyvtárban vasárnap

- Egy buszsofőr és egy rendőr halt meg az M5 autópályán történt balesetben

 Ha én rendőr lennék.. E címmel kellett alkotniuk egy plakátot azoknak a roma fiataloknak, akik a rendőrség és a roma nemzetiségi önkormányzat közös programján vettek részt október 7-én a Szakmaközi Művelődési Házban.Az alsósok feladata egy olyan plakát megalkotása volt, mely kifejezi azt, hogyan képzelik el magukat rendőrként. A felsősöknek már komolyabb dolguk volt, nekik a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési osztályának címerét kellett elkészíteni.
A megjelenteket elsőként Horváth-Rekedt Gréta a Kiskunfélegyházi Rendőrség bűnmegelőzési előadója köszöntötte, majd miután közölte a feladatot, átadta a szót Timafalvi László kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetőjének.
Buza Flórián a Kiskunfélegyázi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét közös programot szervezhettek a rendőrséggel. A köszöntő beszédeket követően kezdetét vette a munka. A fiataloknak nem egyedül kellett dolgozniuk, hanem csoportokban. A kezdeti tanakodás után pedig csak úgy sziporkáztak a jó ötletek, melyek az óriási kartonlapokon öltöttek testet. A kellemes hangulatban telt szombat délelőttön uzsonna és csemege is várta a vendégeket.


- A Petőfi Sándor Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében, az Oltalom Alapítvánnyal közösen szervezte az idei egészségnapot október 8-án vasárnap délután. A megjelenteket Dr. Reisinger János – az Oltalom Alapítvány elnöke köszöntötte:
A megnyitó után előadásokat hallhattak a résztvevők, de volt egészségi állapotfelmérés, ételkóstolás, egészségügyi könyv-, CD- és egészséges ételek kóstolása.


- Az M5-ös autópálya 87-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon két tehergépkocsi és egy autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött hétfő délben. A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje, illetve egy, a buszon utazó hivatásos rendőr a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jelenlegi adatok szerint a buszon utazó rendőrök közül 3 fő súlyosan és 12 fő könnyebben sérült meg - írja a police.hu. A baleset miatt mindkét irányban lezárták a sztrádát. A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelték, ahol nem sokkal később egy másik baleset is történt.

Meghallgatható hanganyag