Krónika című hírműsorunkat a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.
Ha megkérdezik, mondja el: Ön is a 89.9 Rádió Smile-t hallgatja! Köszönjük!
A Rádió Smile piacvezető Kiskunfélegyházán! Köszönjük! :)
bITmobil műsorunkat a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.
Mi szólt?
Friss hírek

18 Oct

Horváth-Gazsó Adrienn - A Nő c. tárlata nyílt meg a Városközpontban

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílt kiállítása Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikusnak Kiskunfélegyházán, a polgármesteri hivatal bejáratával szemben, a Turul szobor mellett. A rendhagyó tárlatot Kis Virág művésztárs ajánlotta az érdeklődők figyelmébe október 18-án, pénteken 9 órakor. Közreműködött a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, majd a művész egy festményt készített el a helyszínen. A képek másnaptól, október 19-étől október 28-áig láthatók a Petőfi Sándor Emlékházban.

Tovább olvas

16 Oct

dr. Varga Zoltán előadása nyitotta a Zöld könyvtári esték sorozatot

A Zöld Könyvtár díjjal 2019-ben kitüntetett Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub szeretettel hív minden érdeklődőt a Zöld könyvtári esték címmel indult ismeretterjesztő előadássorozatra, amelynek első rendezvényére, október 15-én, kedden 17 órakkor volt a Hattyúházban. Klímajelleg és klímaváltozás a Kárpát-medencében – tények és kérdések címmel dr. Varga Zoltán DSE professor emeritus, Széchenyi-díjas ökológus tartott előadást. A professzorral a rendezvény előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

15 Oct

Megjelent Móra István verseskötete

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Társaság megjelentette Móra István verseskötetének újbóli kiadását. A Móra-évben Móra Ferenc munkásságát számos rendezvény, előadás méltatta Félegyházán. Testvérének, Istvánnak munkássága azonban kissé háttérbe szorult. A kötet bemutatásakor kiderült, hogy az ő emlékét is tisztelettel őrzi a város apraja-nagyja, költészete pedig remélhetően még ismertebbé válik a kötet megjelenésével – mondta Kapus Béláné a könyv bemutatásakor.

Tovább olvas

15 Oct

A gyermekek napirendjéről és figyelméről szólt a betűbölcsi

A Gyermekek napirendjének fontosságáról, figyelmük fenntartásáról is szó esett október 15-én a Betűbölcsi következő foglalkozásán, ahol Uljanics Tóth Tímea védőnő tartott előadást az édesanyáknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Tovább olvas

14 Oct

Ismét Csányi Józsefnek szavazott bizalmat Kiskunfélegyháza

Problémamentes volt a helyhatósági választás Félegyházán. Október 13-án a félegyházi választásra jogosultak mintegy fele adta le voksát a szavazókörökben. A választók nem hagytak kétséget afelől, hogy Csányi Józsefet, a jelenlegi polgármestert szeretnék látni ismét a város elöljáróságának élén. Csányi József higgadtan fogadta az eredményt.

Tovább olvas

09 Oct

Daróczi Zoltán természetgyógyász tartott előadást a könyvtárban

Hatékony felkészülés a téli hónapok jellemző betegségeire" címmel, a máj- és az emésztőrendszer betegségeiről tartott előadást Daróczi Zoltán természetgyógyász oktató, életmód tanácsadó a Könyvtárban október 7-én kedden.

Tovább olvas