Friss hírek

09 Apr

Hangos éjjeli zajra panaszkodnak a félegyháziak

Rádiónk szerkesztőségéhez is érkezett megkeresés, hogy mi az a napok óta tartó éjszakai monoton zúgás, amitől nem tudnak pihenni. Többen tették már fel a kérdést a Facebookon is. Egyik hallgatónk felvételt is készített róla, amelyet lentebb meghallgathat. Kollégánk is felfigyelt rá, Ő a Móravárosban hallotta, szerinte valamilyen ventillátor lehet, amely kezd tönkremenni és az okozza ezt az állandó zúgást. A Vasút utca környékén lakók szerint a Vágóhídról jöhet a zaj. Ön hallotta már?

Tovább olvas

08 Apr

Meghirdették a legszebb konyhakertek programot

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot. A program célja: elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet. A program részleteiről Görög Anita kulturális referens nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

31 Mar

Szerelőműhely-komplexum nyílt Kiskunfélegyházán

Megnyitotta a Globe Auto Kft. szerelőműhely-komplexumát Kiskunfélegyházán, az egykori városszéli szórakozóhely épületében. A műhelyek ünnepélyes átadása március 30-án volt, ahol megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, dr. Réczi László képviselő és dr. Kiss Ákos Csaba, a térség önkormányzati képviselője.

Tovább olvas

25 Mar

Kívül belül megújul a Polgármesteri Hivatal épülete Bugacon

Tavaly már egy Belügyminisztériumi forrásból felújították a tetőt, most pedig zajlik a bugaci Polgármesteri Hivatal energetikai megújítása, TOP-os forrásból, tudtuk meg Szabó László polgármestertől.

Tovább olvas

25 Mar

Rádi András műtermébe pillanthatnak be az érdeklődők

Rádi András kiskunfélegyházi festőművész műtermébe pillanthatnak be virtuálisan az érdeklődők március 26-án, pénteken, 14 órától. A rendhagyó műhelylátogatás a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársainak jóvoltából valósul meg, az alapötlet Lukács Ferenctől, az intézmény kiállításszervezőjétől származik.

Tovább olvas

24 Mar

Várhatóan személyesen és digitálisan is be lehet majd iratkozni az általános iskolákba

Ez az év is új kihívásokat hozott az iskolák életébe. Fontos, hogy most is minél jobban tájékoztassák a szülőket a beiratkozásról és magáról az intézményről, mondta el rádiónk reggeli műsorában Gyenes Attila a Dózsa György Általános Iskola igazgatója.

Tovább olvas

23 Mar

Elkezdődött az Aranymonostor látogatóközpont építése

Elkezdődött a bugaci Aranymonostor látogatóközpont épületének építési munkálata, tájékoztatta rádiónkat Szabó László, Bugac polgármestere, aki elmondta továbbá, hogy idén már számolnak Augusztusban a Kurultájjal, valamint szeretnék megtartani júliusban a falunapot, és júniusban az Abonyi Imre Nemzetközi Fogathajtó versenyt is.

Tovább olvas

18 Mar

Változott a fogászati ügyelet rendje

Két és fél évig működött a megszokott ügyeleti rendszer – tudtuk meg dr. Ónodi Izabella fogorvostól, önkormányzati képviselőtől. A doktornő azt is elmondta, hogy szakorvosi tanulmányai miatt a jövőben az eddigieknél kisebb mértékben számíthatnak dr. Dankó Dániel közreműködésére. Az viszont nagy öröm és jó hír, hogy új, fiatal kollégát is köszönthetnek az ügyeleti csapatban dr. Tarjányi Bence személyében, akivel a közeljövőben a páciensek is találkozhatnak. Amennyiben felhívásukra jelentkezik még orvos, visszaállítható lesz a mindennapos ügyeleti rendszer is, ami egyedülállónak számított a térségben.

A fogorvosi ügyeleti szolgáltatás márciustól már csak hétvégén és ünnepnapokon reggel 6-tól 10 óráig érhető el.

Tovább olvas

17 Mar

Tizedikről tanyára

Lengyel Ágnes élete gyökeresen megváltozott, amikor a tizedik emeleti panellakást egy lakitelek közelében található tanyára cserélték. A család pedig nem csak gyerkőcökkel, hanem a tanya körüli állatokkal is bővült. Most közel kétszáz egyedet számlál az állatállomány, amelynek gondozása sokszor meglepő vagy vicces helyzeteket teremtett, de utólag már csak nevetnek rajta - fogalmazott Ági.

Tovább olvas

17 Mar

Már hét avar kori sírt tártak fel a város határában

Már 7 avar kori sírhelyet találtak egy, a város határában lévő feltárás nyomán, nyilatkozta a munkában is résztvevő dr. Knipl István régész, a Kiskun Múzeum munkatársa rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]