Friss hírek

19 Aug

Ellenzéki előválasztásra készül a kiskunfélegyházi választókerület

Ellenzéki előválasztásra készül a kiskunfélegyházi választókerület - címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán délelőtt Horváth Tamás az MSZP választókerületi elnöke és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke, ellenzéki jelölt. Horváth Tamás a közelgő ellenzéki előválasztás aktualitásáról beszélt a sajtótájékoztatón.

Fotó: VVE Egyesület FB oldala

Tovább olvas

19 Aug

A Wesel Hugó fotókör tagjainak nyílt kiállítása a Művelődési Központban

Visszatekintés, új emlékek címmel nyílt meg a Wesel Hugó fotókör kiállítása augusztus 17-én a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A megjelenteket először Kovács-Csonka Szilvia igazgatónő köszöntötte, majd a fotókiállítást Rátkai Zsuzsa képzőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe:

Tovább olvas

19 Aug

Rengeteg programmal várja az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Civil Szervezetek Szövetsége

A Kiskunfélegyházi Civil Szervezetek Szövetsége gyermekbirodalomba és egészségügyi előadásokra, szűrésekre várja a látogatókat a Félegyházi Napok ideje alatt, augusztus 20. és 22. között, naponta 9-től 12, valamint 14-től 20 óráig. A részletekről Némedi-Varga Beatrix nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

19 Aug

Megnyílt a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás

Szerencsére elérkezett az az időszak, amikor a nyári időben össze tudunk gyűlni a főtéren. A Miénk itt a tér kiállítás minden évben kapcsolódik városunkhoz, környezetünkhöz, itt alkotó művészeinkhez és ez idén sem történt ez másként. Szerencsés, hogy vendégművészek is csatlakoznak kiállítóinkhoz. Azt kívánom, hogy minél többen látogassák ezt a szabadtéri kiállítást és a Félegyházi Napok további programjait is – mondta köszöntőjében Csányi József polgármester a kiállítás megnyitóján.

Tovább olvas

13 Aug

Augusztus 28-án lesz a II. halászléfőző verseny

Augusztus 28-án lesz a II. Halászléfőző verseny a Kőfaragók terén, amelyre már várják a főzőcsapatok jelentkezését. A részletes programokról Bajzák Andrea nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

13 Aug

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az idei Félegyházi Napok

A Félegyházi Napok programsorozat és a Kiskun Expo eseményeit bemutató sajtótájékoztató volt augusztus 12-én, csütörtökön, amikor bemutatták a résztvevőknek Félegyháza tortáját is. Az eseményen részt vett Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere, Balla László alpolgármester, Rosta Ferenc alpolgármester, Keresztes Tünde önkormányzati rendezvényszervező, Patyiné Gulyás Réka, a XII. Kunsági Bajuszfesztivál szervezője, Kovács János cukrászmester, Rózsa Pál, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója és Görög Beáta, a MÁV Zrt. területi műszaki igazgató-helyettese. Csányi József polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tettek Kiskunfélegyháza megújulásáért.

Tovább olvas

12 Aug

Malom alatti sokadalom lesz Szeptemberben

Családi programot szervez a Kiskun Múzeum Malom alatti sokadalom címmel szeptember 4-én, szombaton 17 órától. A részletekről Mészáros Márta a múzeum igazgatónője nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

12 Aug

Érdekes programokkal készül a MÁV a Félegyházi Napokra

Számos érdekes program várja a vasút és vasúti közlekedés iránt érdeklődőket a jövő heti Kiskun Expo ideje alatt a Vasútállomáson és környékén. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Görög Beáta a Máv Zrt területi műszaki igazgató-helyettese. Görög Beáta elmondta továbbá, hogy számos fejlesztést valósítottak-valósítanak meg a Budapest - Szeged vasútvonalon és a félegyházi pályaudvaron is.

Tovább olvas

11 Aug

Visszatérhet az élet a bugaci kisvasútra

Vasútbarátokkal telt meg a Kecskeméti Kisvasút bugaci állomása a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány szombati hajtányparádéján. Az eseményen a hajtányozás mellett a bugaci állomás újjászületéséről szóló terveiket is felvázolták a szervezők. Az alapítvány először tavaly rendezte meg a hajtányozást a hajdani kisvasút Bugac Állomásán, amit a nagy érdeklődésre tekintettel idén megismételtek. Az állomáson Kékesi Márton társszervező és ötletgazda köszöntötte a vaspálya nagy számban összegyűlt szerelmesét. Köszöntőjében visszatekintett a kisvasút történetére, de ami talán még érdekesebb, hogy a mai állapotánál fényesebb jövőjéről is szólt.

Tovább olvas

11 Aug

Nagy tervekkel indul az új tanévnek Szabó Péterné

Nagy tervekkel indul neki az új tanévnek a KSZC Kossuth iskola új igazgatója, Szabó Péterné, akit terveiről, az újdonságokról kérdeztünk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]