Friss hírek

25 Aug

A nyári szünet után sok napirend várt a gazdasági bizottságra

Augusztus 24-én délután ülésezett az önkormányzat gazdasági bizottsága, amelynek fontosabb napirendi pontjairól Gyenes Attila, a bizottság elnöke nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

25 Aug

Újra önálló intézmények lesznek a József Attila és a Platán iskola

Kiskunfélegyházán, a felújított Balázs Árpád Alapfokú Művészeti iskola hangversenytermében tartotta ünnepi tanévnyitóját a Kecskeméti Tankerületi Központ. Az ünnepségen jelen volt az intézmény névadója, Balázs Árpád zeneszerző, Zsámboki Anna a tankerületi központ vezetője, a városvezetés és a meghívott intézményvezetők, pedagógusok. Először az új megbízást kapott intézményvezetőket, tagintézmény-vezetőket köszöntötték és átadták számukra új megbízatásukat. Az idei tanévtől önálló intézményként folytatja tovább a Platán Általános Iskola amelynek vezetésére egy év időtartamra Wolnerné Vidéki Szilviát bízták meg, a József Attila Általános Iskola új igazgatója pedig Dinnyés-Kis Zsuzsanna lesz.

Tovább olvas

25 Aug

Az illegális fakivágás is téma volt a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság hétfői ülésén

A Csanyi úton történt illegális fakivágás is témája volt a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság hétfői ülésének, amelyen kiderült: a kár meghaladja a nyolc millió forintot. A részletekről Bense Zoltán, a bizottság elnöke nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

25 Aug

Felszámolják az illegális szemétlerakókat a Bankfaluban

Illegális szemétlerakók alakultak ki a Bankfalu bizonyos részein, aminek következtében elszaporodtak a rágcsálók. A tarthatatlan helyzet változtatása érdekében Szabó József önkormányzati képviselő és Buza Flórián, a Roma Önkormányzat elnöke a városhoz fordult segítségért.

Buza Flórián a roma önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a problémás területrekre a város más részeiről is hozták ide a szemetet.

Tovább olvas

24 Aug

20 éve zárták be a félegyházi laktanyát

20 éve, hogy bezárták a kiskunfélegyházi Bem laktanyát a Majsai úton. Az egykor ott szolgálatot teljesítők emlékét mostantól egy emléktábla őrzi a volt Tiszti Klub előtt található oszlopnál, amelynek túlsó oldalán Bem apó mellszobra is méltó helyére került. A táblaavató ünnepélyes keretek között lepleződött le augusztus 19-én délután, amelyen a hódmezővásárhelyről érkező katonazenekar biztosított térzenét. A megjelenteket először Hideg István ny. őrnagy köszöntötte, a laktanya jelenéről és jövőjéről pedig Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere beszélt.

Az emléktáblát Bozóki István kőfaragó készítette el.

Tovább olvas

24 Aug

Államalapító királyunkra emlékeztünk pénteken

Államalapító királyunkra emlékeztünk, augusztus 20-án pénteken Kiskunfélegyházán. A rendezvényen Csányi József polgármester mondott köszöntőt.

Tovább olvas

24 Aug

Megkoszorúzták a civilek emléktábláját

Egy évvel a felavatás után, idén is megkoszorúzták a Félegyháziak a félegyháziakért emléktáblát a Szakmaközi Művelődési Ház - ma Aranyalma Népmesepont - homlokzatán. A megjelenteket Rátkai Sándor az intézmény igazgatója és Némedi-Varga Beatrix köszöntötte.

Tovább olvas

19 Aug

Csenki Tibor, Holló díjas grafikus, festőművész kiállítása nyílt meg a Könyvtárban

A 2021. évi Holló László-díjas Csenki Tibor grafikus, festőművész kiállításának megnyitója zajlott augusztus 18-án este a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kiállítást megnyitotta Kovács Géza tiszadadai népművelő, és Cserhát József irodalmi-díjas költő.

A kiállításmegnyitón hegedűn közreműködött Szeriné Bíró Ágnes és Hegyesi Judit.

Tovább olvas

19 Aug

Kitüntetéseket adtak át az Ünnepi képviselő-testületi ülésen

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte augusztus 19-én, csütörtökön a városháza dísztermében megrendezett ünnepi testületi ülésen megjelenteket.

Tovább olvas

19 Aug

A tiszadadai Holló László Általános Iskola kiállítása nyílt meg a Petőfi téren

A 2021. évi Holló László-díjas Tiszadadai Holló László Általános Iskola kiállításának megnyitója zajlott augusztus 18-án délután a Petőfi téren. A megjelenteket Tiszadada polgármestere, Mizser Zsolt köszöntötte.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]