Friss hírek

27 Apr

Szakmai bejárást tartottak Petőfiszálláson

Erdős Norbert az Agrárminisztérium államtitkára látogatott Petőfiszállásra. Vezetésével a Szentkúti Tejüzemnél tartottak szakmai bejárást. Az államtitkár az interjúban a magyar termékek fontosságára hívta fel a figyelmet.

Tovább olvas

26 Apr

Sikeresen szerepeltek a Közgé diákjai egy marketing versenyen

A Gondolkozz marketing nyelven című versenyen két csapattal indult a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum. A 11.b osztályból Csáki Dóra csapata a negyedik, míg Gyuris Eszter csapata a harmadik helyen végzett. A versenyről a diákokat és dr. Bánki-Horváth Mihály igazgatóhelyettest kérdeztük.

Tovább olvas

24 Apr

Aszaló és befőző automatákat adtak át Gátéron

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége aszaló és befőző automatákat adott át Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő három településének, a gátéri Liget Óvodának, a Csólyospálosi Nyitnikék óvodának és a fülöpszállási Tegyünk Fülöpszállásért Egyesületnek. Az átadási ünnepséget Gátéron a faluház előtt tartották pénteken délután.

A megjelenteket köszöntötte Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök, a megyei önkormányzat képviselője.

Az aszaló és befőző automaták programjáról Heizler Norbert a CÖF-CÖKA képviselője beszélt.

Tovább olvas

22 Apr

Kiskunfélegyháza három díszpolgárára emlékeztek

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza városvezetése április 21-én, az Alsótemetőben díszpolgáraink, Fazekas Ágnes Blandina nővér, Haubner Károly és dr. Mezősi Károly sírjánál virágokkal és mécsesgyújtással emlékeztek. A megjelenteket Kapus Béláné egyesületi elnök köszöntötte.

Tovább olvas

21 Apr

Javában haladnak a munkálatok a Szent Benedek PG-ben

Két nagyobb pályázat segítségével fejlődhet a Szent Benedek PG intézmény. A beruházások részleteiről Rokolya Csaba igazgatót kérdeztük.

Tovább olvas

20 Apr

Már használható a Palánta Pont

Már használható a Palánta Pont. Az adományozni kívánt növénycsemetéket apró egységcsomagokba rendezve hagyhatja a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Palánta Pontján, ahonnan bárki örökbe fogadhatja azokat. A részletekről Abonyi Szilviát, a könyvtár igazgatónőjét kérdeztük.

Tovább olvas

19 Apr

Folytatódik a kalandtúra és további újdonságok a Tourinform Irodától

Folytatódik a kalandtúra, amelyre még lehet jelentkezni a Tourinform irodában, tudtuk meg Olasz Anita irodavezetőtől, aki azt is elmondta, hogy kiterjesztették a Kiskun Múzeumban már megismert  ún. guide rendszert a város nevezetességeire is.

Tovább olvas

16 Apr

Összefogással újult meg a Dózsában egy játszóeszköz

Összefogással egy nagyon színes, különböző mozgásokat fejlesztő játszóeszköz került kialakításra a Dózsa iskola udvarán. A részletekről Gyenes Attila igazgató nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

13 Apr

Állami támogatást kapott két félegyházi vállalkozás

Okiratátadási ünnepségre a Berkemann Magyarország Bt.-hez, majd beruházásbejelentő sajtótájékoztatóra az NT Kft-hez invitálták a mai napon a sajtó képviselőit. A Versenyképesség-növelő támogatási program legutóbbi fordulójának kiskunfélegyházi nyertese a Berkemann Magyarország Bt. és Egyedi Kormánydöntés által támogatott Nt Kft.

Tovább olvas

12 Apr

Minőségi idő a családban - dr. Domján Mihály előadása

Minőségi idő a családban címmel tart élő, online előadást dr. Domján Mihály a Móra Ferenc Művelődési Központ és az EFI iroda szervezésében.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]