Friss hírek

24 Feb

QR kódok adnak információkat a belváros növényeiről

2020 őszén új, QR kódokat tartalmazó kis táblákra figyelhettek fel a belvárosban és a főtér környékén közlekedők. Ezek a kis táblák azokon a területeken lettek elhelyezve, amelyeket érintett a Zöld Város projekt, így a főtéren, a Petőfi téren, a Kossuth utcán és a Hősök ligeténél is találkozhatunk velük.

Tovább olvas

23 Feb

A város vállalkozóit tartották szem előtt az idei költségvetés megalkotásakor

A 2020-ban váratlanul kirobbant egészségügyi és gazdasági válság ellenére, rengeteg munka és áldozat árán Félegyháza talpon maradt. Az elmúlt egy év következményei miatt azonban több mint egymilliárd forint tűnt el a város kasszájából - nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában Csányi József polgármester, aki részletesen beszámolt a város költségvetésének megalkotásával kapcsolatban a főbb kiadásokról, bevételekről, pályázatokról, újratervezésekről.

Nézze vissza itt:

www.facebook.com/282490479772/videos/4086734604684653

Tovább olvas

19 Feb

Sok tervvel készül az évre a Huszka József H.Ö. Egyesület

Sok tervvel készül 2021-es évre a Huszka József Hagyományőrző Egyesület, mondta el rádiónk reggeli műsorában Németh László az egyesület elnöke és Kollár László titkár.


Fotó: Az egyesület tagsága és az emléktábla elhelyezésben segítséget nyújtók 2019-ben.

Tovább olvas

19 Feb

Jövő héten indul a Félegyházi Egészségkorzó

Jövő héten indul a Félegyházi Egészségkorzó, amely Fliszár Dóra és az Egészségfejlesztési iroda közös együttműködésében valósul meg. A részletekről rádiónk reggeli műsorában beszéltek a szervezők.

Tovább olvas

18 Feb

Megoldódik a két család lakhatása

Két önkormányzati bérlakással és bútorokkal segít az Önkormányzat a Kazinczy utcai tűzesetben mindenüket elvesztett félegyházi családoknak. Pénteken költözhet be a két család a soron kívül kiutalt önkormányzati bérlakásokba, amelyet közösségi összefogásból be is bútoroznak részükre. A gyűjtésekről Bajzák Andrea Ifjúsági referens nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

11 Feb

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület csütörtökön délelőtt, amelyen Kollár László köszöntötte a megjelent újságírókat, majd elmondta, hogy az idei évtől ő látja el a frakcióvezetői teendőket. Ezt követően bemutatkozott Németi Hajnalka, aki ettől a hónaptól látja el képviselői teendőket Nagy Lajos lemondását követően. A sajtótájékoztató fő témája pedig az a kezdeményezés, amelyben arra kérik a helyi vállalkozókat, hogy ne éljenek a helyi iparűzési adókedvezménnyel, így a teljes összeggel támogassák a várost. Kollár Lászlót halljuk

Tovább olvas

09 Feb

Multimédiás kuckót adtak át a Százszorszép óvodában

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda. Ez alkalomból a gyermekeknek kedveskedtek, így 2021. február 8-án átadtak egy Média szobát, ami a Multimédiás kuckó nevet kapta. A szobában elérhetővé válik a gyerekek számára évszaktól függetlenül a zene és a média vívmányainak régi és modern tárháza. Hangszercsaládok várják az ovisokat, amelyeket a tervek szerint a közeljövőben egy-egy hozzáértő művész szólaltat majd meg. Ezeken kívül számos eszköz áll mostantól a gyermekek szolgálatában, amelynek részleteiről Fricska Gyöngyit, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesét kérdeztük.

Tovább olvas

08 Feb

Vendégünk volt Kovács Zoltán, a Kazinczy utcai háztűz ügyében

Mint arról rádiónk is beszámolt, tűzeset történt Kiskunfélegyházán, a Kazinczy utcában február 4-én, este.
Kovács Zoltán, a károsult fia megkeresésünkre elmondta, hogy édesanyja és öccse laktak az egyik házrészben. Csütörtökön este negyed 9 tájékán keletkezett a tűz, hazatérő testvére vette észre, aki riasztotta a házban lakókat, hogy meneküljenek ki onnan. Két család élt az említett ingatlanban. Egyelőre nem tudták megállapítani a tűz keletkezésének helyét, a szakemberek feltételezése szerint az elavult, nem korszerű alumíniumvezetékek okozták azt. Az épület lakhatatlanná vált, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a vert falak 20 köbméter vizet kaptak az oltás során, így bontás vár az épületre, oda visszaköltözni nem tudnak már. 

Tovább olvas

05 Feb

Tűzeset károsultjainak is gyűjtenek

Bár az Önkormányzat és a Torony ABC közös karácsonyi adománygyűjtése december 21-vel lezárult, a résztvevő szervezők felé több visszajelzés is érkezett, hogy jó volna ezt az akciót folytatni az év további részében is. Ezt pedig csak felerősítették az utóbbi napok hírei, miszerint Selymesben és a belvárosban is történt olyan tűzeset, ahol családok házai váltak a tűz martalékává. Az ő számukra is gyűjtenek most, tudtuk meg Bajzák Andreától és Bajzák-Csikós Ágnestől.

Tovább olvas

03 Feb

A háziorvosok is elkezdik a védőoltások beadását Félegyházán

Az idősotthonokban lakó idősek és az ott dolgozók is megkapták a védőoltást az elmúlt hétvégén, most pedig a háziorvosok is vakcinához jutnak, nyilatkozta rádiónknak Csányi József polgármester, aki arról is beszámolt, hogy az esetszámok kedvezően alakulnak Félegyházán.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]