Friss hírek

24 Mar

Várhatóan személyesen és digitálisan is be lehet majd iratkozni az általános iskolákba

Ez az év is új kihívásokat hozott az iskolák életébe. Fontos, hogy most is minél jobban tájékoztassák a szülőket a beiratkozásról és magáról az intézményről, mondta el rádiónk reggeli műsorában Gyenes Attila a Dózsa György Általános Iskola igazgatója.

Tovább olvas

23 Mar

Elkezdődött az Aranymonostor látogatóközpont építése

Elkezdődött a bugaci Aranymonostor látogatóközpont épületének építési munkálata, tájékoztatta rádiónkat Szabó László, Bugac polgármestere, aki elmondta továbbá, hogy idén már számolnak Augusztusban a Kurultájjal, valamint szeretnék megtartani júliusban a falunapot, és júniusban az Abonyi Imre Nemzetközi Fogathajtó versenyt is.

Tovább olvas

18 Mar

Változott a fogászati ügyelet rendje

Két és fél évig működött a megszokott ügyeleti rendszer – tudtuk meg dr. Ónodi Izabella fogorvostól, önkormányzati képviselőtől. A doktornő azt is elmondta, hogy szakorvosi tanulmányai miatt a jövőben az eddigieknél kisebb mértékben számíthatnak dr. Dankó Dániel közreműködésére. Az viszont nagy öröm és jó hír, hogy új, fiatal kollégát is köszönthetnek az ügyeleti csapatban dr. Tarjányi Bence személyében, akivel a közeljövőben a páciensek is találkozhatnak. Amennyiben felhívásukra jelentkezik még orvos, visszaállítható lesz a mindennapos ügyeleti rendszer is, ami egyedülállónak számított a térségben.

A fogorvosi ügyeleti szolgáltatás márciustól már csak hétvégén és ünnepnapokon reggel 6-tól 10 óráig érhető el.

Tovább olvas

17 Mar

Tizedikről tanyára

Lengyel Ágnes élete gyökeresen megváltozott, amikor a tizedik emeleti panellakást egy lakitelek közelében található tanyára cserélték. A család pedig nem csak gyerkőcökkel, hanem a tanya körüli állatokkal is bővült. Most közel kétszáz egyedet számlál az állatállomány, amelynek gondozása sokszor meglepő vagy vicces helyzeteket teremtett, de utólag már csak nevetnek rajta - fogalmazott Ági.

Tovább olvas

17 Mar

Már hét avar kori sírt tártak fel a város határában

Már 7 avar kori sírhelyet találtak egy, a város határában lévő feltárás nyomán, nyilatkozta a munkában is résztvevő dr. Knipl István régész, a Kiskun Múzeum munkatársa rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

17 Mar

Egyre több cserje virágzik az új városközpontban

Egyre több cserje virágzik a belvárosban, a főtéren és a Kossuth utcán, részletezte rádiónk reggeli műsorában Nagy Ágnes főkertész.

Tovább olvas

17 Mar

Elkészült Krepsz János első regénye

Elkészült első regényével a kiskunfélegyházi Krepsz János. A Sárga törpénk szűrt fénye című kötetét előreláthatólag októberben olvashatják az érdeklődők. Krepsz János saját maga is belátja és érzi, hogy megosztó személyiség a városban. – Olyan az élet, mint a légkör egy Fradi-Újpest meccs után: repkednek a lila és a zöld székek – vallja. Szerinte a határozott és nem magában tartott véleménye miatt nem kedvelik többen.

Tovább olvas

04 Mar

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tisztelt Félegyháziak!


A mai kormányinfón történt bejelentések alapján városunkban a következő szabályok lépnek életbe március 8- tól (hétfőtől): 

Tovább olvas

04 Mar

Március 8-tól két hétig szigorítás jön

 Újabb korlátozásokat, szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]