Friss hírek

05 Oct

Átadták a megújult vegyesforgácsoló tanműhelyt

Szeptember 30-án délben ünnepélyes keretek között adták át a Szt Benedek PG két tanítási nyelvű technikum és kollégium megújított vegyesforgácsoló tanműhelyét. A megvalósult beruházást átadta Schanda Tamás miniszterhelyettes. Ünnepi beszédet mondott Rokolya Csaba az intézmény igazgatója. A tanműhelyt Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi főapátság főapátja áldotta meg.

Tovább olvas

01 Oct

Idén is megemlékeztek a szervdonorokról az Emlékműnél

A szervdonorokra emlékeztek Kiskunfélegyházán szeptember 27-én délután, az Alsótemetőben található, három éve felavatott emlékműnél. A megjelenteket Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte Nagy L. Éva: Majd ott leszek című versével. Ezt követően dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója mondta el gondolatait.

Tovább olvas

01 Oct

Morell Mihályról forgattak kisfilmet

Először egy zárt körű vetítésen mutatták be azt a filmet, amelyet Morell Mihály festőről, szobrászról forgattak nagyrészben Kiskunfélegyházán, tudtuk meg Rosta Ferenc alpolgármestertől.

Tovább olvas

01 Oct

Félegyházi alkotók tárlata nyílt meg Aradon

Félegyházi alkotók tárlata nyílik meg szeptember 30-án Aradon, a Kölcsey kör meghívására, amelynek megniytójára delegáció utazott el Kiskunfélegyházáról, mondta el rádiónknak Rosta Ferenc alpolgármester.

Tovább olvas

01 Oct

Ülésezett a Gazdasági Bizottság

Kedden ülésezett a gazdasági bizottság. A legfontosabb napirendi-pontokról, döntésekről a bizottság elnöke, Gyenes Attila nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

29 Sep

Lakossági fórumot tart Gyenes Attila

Lakossági fórumot tart Gyenes Attila a 3-as választókörzet önkormányzati képviselője, október 5-én, kedden 17 órától.

Tovább olvas

27 Sep

Kimaradt építőanyagokkal segíthetjük a Kazinczy utcai háztűz érintettjeit

Valószínűleg sokan emlékeznek még arra a februári estére, amikor a Kazinczy utcában kigyulladt és szinte teljesen leégett egy ház, amely három család lakhatását biztosította. Mivel a ház vályogtéglából épült, az oltást követően lakhatatlanná vált, nem volt lehetőség a felújítására, így a tulajdonosok végül a telek eladásában látták a végleges megoldást. 

Tovább olvas

24 Sep

Kirják Miklós alkotásaiból nyílt kiállítás a Könyvtárban

A városi könyvtárban mutatták be Kirják Miklós festőművész alkotásait szeptember 23-án, csütörtökön délután. A tárlatot dr. Feledy Balázs művészeti író nyitottaa meg, akivel előzetesen beszélgettünk az alkotásokról. A megnyitó ünnepségen közreműködött dr. Tóth Ákos szaxofonnal. A kiállítás október 22-éig látogatható.

Tovább olvas

23 Sep

Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány a térségi turisztikai fejlesztési koncepcióhoz

Csütörötökön a bugaci csárdában tartották meg a soronkövetkező térségi polgármesterek találkozóját. Ennek záróeseménye volt egy sajtótájékoztató, amelynek keretében számolt be Lezsák Sándor ogy. képviselő és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese arról, hogy a Duna-Tisza közi és a Tisza-menti Térségi Turiszikai fejlesztési koncepciók alapján elkészült egy részletes megvalósíthatósági tanulmány. Könnyid Lászlót, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesét halljuk.

A sajtótájékoztatóban hallható hanghibát egy közeli mobiltelefon okozta

Tovább olvas

23 Sep

Babits Mihályról tartott előadást Juhász István a Könyvtárban

Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár "Babits Mihály, a magyar jellemről" címmel tartott előadást a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban akivel ezt megelőzően interjúztak a sajtó munkatársai.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]