Friss hírek

08 Jun

Prof. dr. Tóth Csaba sebész, urológus volt a könyvtár vendége

Június elsején folytatódott a Petőfi Sándor Városi Könyvtár "Félegyházáról indultak" előadássorozata, amelyen ezúttal dr. Tarjányi József vendége prof. dr. Tóth Csaba sebész, urológus volt, akit a beszélgetés előtt kérdeztünk.

Tovább olvas

08 Jun

Új lehetőség a könyvtárban: kölcsönözhetünk könyvtári nagymamát

Új lehetőség a könyvtárban: kölcsönözhetünk könyvtári nagymamát - mondta el rádiónk reggeli műsorában Abonyi Szilvia igazgatónő.

Tovább olvas

31 May

A helyi értékek bemutatását célzó kiállítóterem nyílt Gátéron

A gátéri helyi értékek bemutatását célzó kiállítóterem hivatalos átadója volt május 27-én, csütörtökön délután a községben. Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere köszöntőjében ismertette, hogy Gátér konzorciumi partnerként részese a TOP 5.3.1, Múltunk értéke, közösségünk jövője című pályázatnak, amelynek egyik eleme a helyi értékek feltárása, népszerűsítése. A rendezvény ennek a tevékenységnek az egyik állomása.

Tovább olvas

31 May

Június 4-én indulnak a főtéri koncertek

Június 4-től augusztusig minden pénteken 19 órától szabadtéri koncertet tartanak az Ótemplom előtti nagy szökőkútnál. Első alkalommal a Félegyházi Koncert Fúvószenekar koncertjére várják az érdeklődőket. A részletekről Kis-Fekete Vilmos, a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

31 May

Június 26-án lesz a Múzeumok Éjszakája Félegyházán

Június 26-án szombaton este lesz a Múzeumok Éjszakája a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeumban, tudtuk meg Mészáros Márta igazgatónőtől, aki elmondta: színpadi programokat nem tarthatnak, de minden tárlatuk látogatható lesz.

Tovább olvas

25 May

Átadták a Szent István Közösségi Házat

A Szent István Közösségi Ház hivatalos átadó ünnepsége volt május 22-én, szombaton. Az esemény dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, városunk parlamenti képviselője, Balla László alpolgármester és Hajagos Gyula plébános ünnepélyes szalagátvágásával kezdődött, majd a közösségi ház földszinti termében folytatódott.

Tovább olvas

25 May

Lényegesen több diák érkezik szeptembertől a Mezgébe

Lényegesen több diák kezdi meg a 2021-2022-es tanévet a Mezgében mint korábban, mondta el rádiónknak Rózsa Pál igazgató, aki azt is hozzátette, végeztek a kazáncsere munkálataival és már próbafűtést is tartottak nemrég.

Tovább olvas

25 May

Elbúcsúztatták a bugaci kispöfögőt

Május 22-e komoran indult, szakadó esővel folytatódott…talán az időjárás is megérezte hogy szomorú nap a mai.

Bugaci Kispöfögő…sokan ismerik, sokan utaztak vele, sokan tudnának kedves történeteket mesélni róla. Sajnos a mai napon, 38 év után elhagyta kecskeméti otthonát, ahol röpke búcsú után a levegőbe emelték, át a kamionra, ami a sár miatt csak nem akart megindulni, mintha a Kispöfögő még marasztalni akarná… Szép volt, élmény volt, elbúcsúztunk, az emlékek és a fotók maradnak, de egy korszak végleg véget ért. 

(Farkas Eliz sorai)

Tovább olvas

13 May

Megnyitják a Civil- és sportszervezetek támogatási forrásait

Idén is megnyitják a sport- és civil szervezetek támogatási keretét, mondta el rádiónknak Csányi József polgármester, amikor arról beszélt, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg az állami kompenzációt követően.

Tovább olvas

11 May

Nagy tervekkel megy tovább az EFI iroda

A feloldások után is folytatja a munkát a kiskunfélegyházi egészségfejlesztési iroda, amely a rendezvényeken való megjelenés mellett az oktatási intézményekben is szeretne megjelenni, hogy az új eszközeit megismertesse a fiatalokkal - árulta el rádiónknak Tóth Katalin az EFI iroda vezetője.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]