Friss hírek

08 Dec

Modok Ágnes tanácsadó szakpszichológus tartott online előadást a Könyvtárban

Modok Ágnes tanácsadó szakpszichológus tartott online előadást a Könyvtárban - "Változtatni tudni kell! avagy Hogyan vezessük életünk fonalát? címmel. Modok Ágnest halljuk.

Tovább olvas

03 Dec

Kérték a szociális szféra támogatását, a rendeletet nem szavazták meg

Bő egy héttel ezelőtt küldte szét a helyi sajtónak a Veled a Városunkért Egyesület azt a levelet, amelyben arra kérik Kiskunfélegyháza város vezetését, hogy adjanak egyszeri támogatást azoknak a szociális szférában alkalmazottaknak is, akik nem részesültek az idén tavasszal, az egészségügyben dolgozva a fél milliós juttatásban. Ennek ellenére a november végi "online " testületi ülésen a Veled a Városunkért Egyesület képviselői mégsem szavazták meg azt a napirendi pontot, amely a költségvetési rendelet módosításáról (a dolgozók juttatásának biztosításához szükséges forrás biztosításáról) szólt. A részletekről nyilatkozott rádiónknak Csányi József polgármester.

Tovább olvas

01 Dec

Napokon belül költözhet be az Orvosi rendelő a Petőfi lakótelepről

Napokon belül költözhet a háziorvosi rendelő a Petőfi lakótelepről az Egészségközpontba, miután tarthatatlanná vált a helyzet, írta rádiónknak is megküldött levelében dr. Patocskai Máté háziorvos, aki a konkrétumokat hétfőn (11.30.) reggel mondta el rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

27 Nov

Átadták az új Ipari parkot

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosító számú projekt keretében a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztésére. A beruházás kivitelezése befejeződött, a projektzáró rendezvényre november 25-én került sor. Csányi József polgármestert és Mák Kornélt a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökét halljuk:

Tovább olvas

27 Nov

Új vezetője lesz januártól a Szivárvány intézménynek

2021 januárjától új vezetője lesz a Szivárvány Személyes gondoskodást nyújtó intézménynek, tudtuk meg Gálig Erzsébet leköszönő igazgatónőtől, aki rádiónk reggeli műsorában beszélt az idei, embert próbáló helyzetről.

Tovább olvas

27 Nov

Tartós élelmiszert gyűjtenek a félegyházi rászorulóknak

Tartós élelmiszer gyűjtésbe kezdett a Torony ABC, amelyhez az Önkormányzat segítségét is kérték, mondták el rádiónk reggeli műsorában Bajzák-Csikós Ágnes üzletvezető és Bajzák Andrea az önkormányzat munkatársa.

Tovább olvas

27 Nov

Tarthatatlanná vált a helyzet a lakótelepi háziorvosi rendelőben

Ezúton tájékoztatom tisztelt betegeimet és minden érintettet, hogy háziorvosi rendelésem haladéktalan áthelyezését kezdeményeztem a megfelelő fórumokon és állami hatóságoknál a Darvas tér 1. szám alatti rendelőből a Korond utca 5. szám alatti Egészségközpontba. Döntésem oka, hogy a Darvas téri orvosi rendelőben az adott körülmények között nem lehet teljesíteni a járványhelyzet kívánta biztonsági feltételeket, ebből adódóan a betegek, kollégáim, és sajátmagam egészségének megőrzését. A helyzet súlyossága miatt ígéretet kaptam az ÁNTSZ-től, hogy a szükséges határozatot soron kívül ki fogják adni. Egyben jeleztem az önkormányzatnak, hogy amennyiben nem teljesülnek maradéktalanul a körzet betegeinek biztonságos ellátásához szükséges feltételek, elgondolkodom a szerződésem meghosszabbításán.

Tovább olvas

23 Nov

Összefogtak a helyi rádiók

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének összes tagja csatlakozott a kampányhoz, az akció így az egész országon átível majd.

segelyszervezet.hu/radio

Tovább olvas

20 Nov

Dr. Kmeth Sándor interjú - Covid19

Mit tegyünk, hogy le legyünk / Mit tehetünk ha már covid-osak lettünk? Dr. Kmeth Sándor orvos, természetgyógyász válaszolt Csányi Ágnes kérdéseire.

Tovább olvas

18 Nov

A gyertyagyújtást máshogyan, de megtartják

A járványügyi szigorítások miatt a város adventi rendezvényeit is le kellett mondani, de ahogy arról korábban már beszámoltunk, voltak tervek arra, hogy az adventi gyertyagyújtást valamilyen módon a megfelelő óvintézkedések betartása mellett meg lehessen tartani. A végső megoldás a napokban született meg, erről Keresztes Tünde az önkormányzat munkatársa beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Fotó: archiv

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]