Friss hírek

16 Jun

A Direct zenekar lép fel a Béke-Tér-Zene következő programján

2020 utolsó napjának reggelén mutatkozott be nálunk a kiskunfélegyházi Direct zenekar. A fiatalok az elmúlt fél évben is aktívak voltak, és több új dalt is szereztek időközben. A tervekről és a pénteki koncertről kérdeztük a tagokat.

Tovább olvas

15 Jun

Megnyitott az idősek nappali klubja Petőfiszálláson

Pénteken megnyitották a petőfiszállási idősek nappali klubját. A hirtelen jött nyári zápor sem riasztotta el az ünneplőket pénteken délután a petőfiszállási idősek nappali klubjának megnyitójáról. A klubot a volt óvodában alakították ki, a fejlesztésre a Magyar Falu Program keretében 8 millió forintot nyert az önkormányzat. Ezt az összeget saját forrásából még 5 millió forinttal egészítették ki. A hiánypótló jelleggel elindított új szolgáltatás a Petőfiszállási Szociális Intézmény keretein belül a Szegedi Kistérségi Társulás szakmai irányításával működik. Ezentúl akadálymentesített, a legmodernebb informatikai eszközökkel felszerelt, teakonyhával, pihenőszobával, hatalmas fedett terasszal kibővített klubhelyiség várja az időseket.

A pénteki átadáson Czombos Ferenc alpolgármester mondott köszöntőt és vágta át a nemzeti színű szalagot.

Tovább olvas

15 Jun

Gyermekzsivaj töltötte be a Szérűskertet

Szérűskerti kézműves vásár és gyermeknap várta az érdeklődőket június 13-án, vasárnap délelőtt a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében.


A megnyitóünnepségen Kollár László egyesületi titkár köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette, hogy tavaly októberben kapta meg egyesületük a területet és az épületet kezelésre. Terveket szőttek, pályázatokat és hivatalos terveket nyújtottak be az épület rekonstrukciójára, majd megtervezték a parkot, ami reményeik szerint a Móraváros új parkja lesz a közeljövőben. Az elmúlt egy hónap megfeszített munkájának eredményét tapasztalhatják most a látogatók, amikor bemutatkozik a Szérűskert. Ez idő alatt sikerült létesíteni egy kültéri vízöblítéses mellékhelyiséget is, ami alapvető szükséglet ahhoz, hogy bárminemű rendezvény megvalósulhasson a területen. A városrész képviselője, dr. Réczi László köszöntőjében elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a Móraváros ismét egy gyöngyszemmel szépült, bővült.

Fotók: Félegyházi Közlöny

Tovább olvas

15 Jun

Olasz vulkántúráról tartott előadást a könyvtárban Gruber László

A földrajzi szabadegyetemi előadás-sorozat keretében Gruber László földrajz-történelem szakos tanár Olasz vulkántúra címmel tartott előadást a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Vele beszélgettünk az előadását megelőzően.

Tovább olvas

09 Jun

A 100. üzletét nyitotta a KIK - Kiskunfélegyházán

Ünnepélyes szalagátvágással, napi akciókkal és egy kis koncerttel kedveskedett a leendő vásárlóinak a 100. üzletük megnyitása alkalmából Kiskunfélegyházán június 9-én. A részletekről az ügyvezetőt, Viola Krisztinát kérdeztük.

Tovább olvas

09 Jun

Lénárt Gitta tartott előadást a könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár - zöld könyvtári esték előadássorozat legutóbbi vendége Lénárt Gitta nyersétel szakértő, táplálkozási tanácsadó volt. Előadásának címe: Élő ételek az egészségért.

Tovább olvas

08 Jun

Közgés sikerek

 Számos versenyen számos siker. Így lehetne összefoglalni a június 4-i rádióinterjút, amelyben a KSZC Közgazdasági Technikum tanárai és diákjai voltak rádiónk vendégei.

Személy szerint: dr. Bánki-Horváth Mihály ig. helyettes, Hartyániné Bartha Judit tanárnő és Fekete Ákos tanár úr, valamint diákjaik: Lajkó Edina, Kovács Lilla és Németh Réka.

Tovább olvas

08 Jun

A jövő évi központi költségvetés módosításával orvosolná az LMP a térség problémáit

2021. június 3-án, csütörtökön 11:45-kor Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője és
Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP jelöltje Bács-Kiskun megye 4. sz. választókörzetben a 2022. évi központi költségvetés módosításával orvosolnánk a térség legégetőbb problémáit - címmel tartott sajtótájékoztatót a Petőfi-szobornál.

Tovább olvas

08 Jun

Elszármazottak találkozója lesz Gátéron

Elszármazottak találkozója lesz Gátéron 2021. július 3-án, szombaton. Az eseményre várják az egykori gátéri lakosokat és családjukat, akik szívesen részt vesznek ezen az ünnepségen. Jelentkezni június 20-ig lehet. A részletekről Jánosiné Gyermán Erzsébetet, Gátér község polgármesterét kérdeztük.

Tovább olvas

08 Jun

Szérűskerti kézműves vásárt és gyermeknapot rendeznek vasárnap

Szérűskerti kézműves vásárt és gyermeknapot rendez június 13-án, vasárnap a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület. Az egésznapos programban szerepel íjászat, különböző kiállítások, ugrálóvár, népi játszótér, városnéző kisvasút és állatsimogató is - mondta el rádiónk reggeli műsorában Kollár László.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]