Friss hírek

07 Oct

Átadták a megújult színpadtechnikát a Móra Ferenc Művelődési Központban

Dupla ünnep volt október 2-án, pénteken este a Móra Ferenc Művelődési Központban. Kovács-Csonka Szilvia igazgató köszöntőjében elmondta: nagy öröm számára, hogy a Félegyházi Táncszínház Sorsunk című táncjátékát láthatja a közönség egy olyan színpadi környezetben, amire 24 évet várt az intézmény.

Tovább olvas

02 Oct

14 pontban érvelnek a fiatalok a skate park ügyében

A fiatalok készek tenni azért, hogy legyen megfelelő minőségű skate park Kiskunfélegyházán és nem feltétlen a városközpontban, nyilatkozta az ügyet felkaroló Dobos István rádiónk reggeli műsorában. Több mint tíz pontban érvelnek arra, hogy miért lenne fontos ennek a parknak a kialakítása, amely ügyben egy beszélgetést is összehívtak most szombaton délután 5 órára a sportcsarnok parkolójába. Dobos Istvánt halljuk.

Tovább olvas

29 Sep

Beszélgetéssorozatot indít az Egészségfejlesztési Iroda

Ingyenes, tematikus beszélgetéssorozatot indít a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Kisné Sváb Ildikó krízistanácsadó szakpszichológussal a Korond utca 5. száma alatt, a 4. emeleten. A részletekről Tóth Katalin az EFI iroda vezetője beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

29 Sep

Hamarosan befejeződik az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán

A város gazdasági fejlődésének fontos eleme és a továbblépés elkerülhetetlen feltétele a kiskunfélegyházi Ipari Park beruházás második üteme. Azért is, mert az első ütemben kialakított terület megtelt, az ingatlanok egy kivételével tulajdonosra találtak – mondta el Csányi József polgármester szeptember 28-án, hétfőn, a nagyszabású fejlesztés aktualitásait összefoglaló sajtótájékoztatón.

Tovább olvas

25 Sep

dr. Szilassi Péter tartott előadást a könyvtárban

A Földrajzi szabadegyetemi előadássorozat keretében Dr. Szilassi Péter - A sánta dervis és a haldokló tó nyomában címmel tartott előadást csütörtökön este a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. dr. Szilassi Pétert halljuk.

Tovább olvas

25 Sep

Aláírást gyűjt Kiskunfélegyházán is az LMP az élelmiszer áfájának csökkentéséért

Aláírást gyűjt Kiskunfélegyházán is az LMP az élelmiszer áfájának csökkentéséért. A mai aláírásgyűjtés végén Schmuk Erzsébet az LMP ogy. képviselője és Kis-Szeniczey Kálmán képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Tovább olvas

24 Sep

A szervdonorok emléke előtt tisztelegtek

2018. szeptember 26-án került átadásra Kiskunfélegyházán az emlékhely, melyet azon szervdonorok emlékének tiszteletére készítettek, akik szerveikkel emberek életét mentették meg. Az avatáskor feltüntetett 4 donor neve mellé 2019-ben további 5 donor nevét, majd 2020-ban újabb 4 donor nevét vésték az emlékmű táblájára, akinek családja szintén felvállalta a nyilvánosságot, hogy szerettük életet mentett. Egy édesanya mérhetetlen fájdalma mellett érzelmileg és erkölcsileg is rendkívüli tiszteletet érdemlő kezdeményezés megvalósulását köszönhetjük Csikós Józsefné Irma néninek, aki egyben lelki támasza is mindazoknak, akik nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy gyermekük vagy közeli hozzátartozójuk tragikus hirtelenséggel elment – mondta az emlékezés nyitányaként Keresztes Tünde kulturális referens.

Tovább olvas

24 Sep

Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást

Idén immár 29. alkalommal rendezi meg a szilveszteri futást a Jogging Plus Sportegyesület, amihez kapcsolódóan - az előző évekhez hasonlóan - most is rajzpályázatot hirdetnek. A 29. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – „Rollsped futam” nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételét idén is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 23-án.


A sajtótájékoztatón Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke mellett Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, illetve a verseny két védnöke, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt. A verseny fővédnöke: Csányi József polgármester.

Tovább olvas

24 Sep

Ülésezett a gazdasági bizottság

18 napirendi pontot tárgyalt a Gazdasági Bizottság a szeptember 22-i ülésén. Az önkormányzat jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica 2021. évi fordulójához, és ahogyan azt Gyenes Attila a bizottság elnöke rádiónknak elmonda: jövőre is 4 millió forintos keretösszeggel terveznek.

Tovább olvas

24 Sep

Az anya és apaidőről szólt a keddi Betűbölcsi

Hosszú hónapok kihagyása után ismét találkozhattak az anyukák egymással a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama sikerprogramján. A szeptember 22-i Betűbölcsi vendége a már jól ismert, visszajáró előadó, Néma Attiláné, Ella dúla, szülésfelkészítő és TANDEM-tréner volt. A szakember ezúttal is hasznos tanácsokkal látta el a szülőket annak érdekében, hogy jobban és hatékonyabban osszák be az idejüket és az energiájukat az elvárásokkal teli világban, illetve a nagyszülőket is bátran vonják be az életükbe. A témáról Néma Attiláné Ella, dúla nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]