Molnárfecske-palotákat helyeztek ki a Bankfaluban

Molnárfecske-palotákat helyeztek ki a Bankfaluban

Mobilállványon, műfecskefészkeket helyeztek ki a Bankfaluban június 16-án. A gyurgyalagok és a partifecskék költőhelye mellett, a Kiskun utca végén kapott helyet a mesterséges fészekegyüttes. Meizl Ferenc, a kiskunfélegyházi Madárbarát Klub és a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének vezetője, valóságos molnárfecske-palotának nevezte a most helyet kapott építményt. 

Eredetileg idén áprilisban szerették volna kihelyezni, ám a vírushelyzet miatt csak mostanra sikerült a megvalósítás. A kifejezetten molnárfecskéknek készült műfészkek így remélhetőleg jövő májusra benépesülhetnek. Az említett madár az egyetlen, amelyik elfogadja, hogy mesterséges fészekben költsön.

Az ünnepélyes kihelyezésen jelen volt Rosta Ferenc alpolgármester, Szabó József, a térség önkormányzati képviselője, valamint Ódor László, az önkormányzat Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályának vezetője.
Meizl Ferenc elmondta, hogy a jövőbeni tervek között szerepel a terület öko-kertté alakítása, hiszen alkalmas arra, hogy madárbarát legyen.

Meghallgatható hanganyag