Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések

Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések

A félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium adott otthont az 59. Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen az ország huszonkét legjobb hentes tanulója mérte össze tudását. A verseny első napján az ünnepélyes megnyitón Bagdán Boglárka agrár-szakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a tanulókat. Rózsa Pál, a vendéglátó intézmény vezetője bemutatta az intézményt és az ott folyó munkát, majd Kássa Tibor, a versenybizottság elnöke ismertette a feladatokat. A megnyitót követően a versenyzők írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították felkészültségüket. Másnap a tanüzemben a vágástól a késztermék elkészítéséig minden folyamatban bizonyítaniuk kellett, sőt értékesítési készségeiket is megmutatták. A versenynek ezt a napját Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő is meglátogatta. Az eredményhirdetésre a harmadik napon a városháza dísztermében került sor, ahol Csányi József polgármester is köszöntötte a leendő húsipari szakmunkásokat.

A verseny eredményeiről elmondható, hogy összesen 22 versenyző indult. 16 versenyző szabadult fel jeles bizonyítvánnyal. Az első öt helyezett tanuló nevét csak ABC rendben hirdették ki, mivel az új szabályok értelmében április 15-16-án Budapesten a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Agrár Szakma Sztár keretében lesz a verseny 2. fordulója, ahol eldőlnek a végleges helyezések.


A kiskunfélegyházi versenyben az első öt helyezett:

Búcsú Péter a Fodor József élelmiszeripari szakgimnázium és szakközépisk-ból Horváth Dávid, Koresánszki József és Vörös Norbert a félegyházi Mezőgazdasági és élelmiszeripari szakgimnázium, szakközépiskola és kollégiumból, és Hrágyel Márk az AM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari szakgimn. szakközépisk és kollégium tanulója.

Meghallgatható hanganyag