Elhunyt dr. Garai István Levente

Elhunyt dr. Garai István Levente

Életének 63. évében elhunyt Kiskunfélegyháza város korábbi alpolgármestere, az akkori 5. sz. vk. Országgyűlési képviselője, dr. Garai István Levente.

1985 és 1990 között Kiskunfélegyháza tanácstagja, a város egészségügyi és szociális bizottságának az elnöke. 1988-1989-ben tagja a Magyar Szocialista Munkáspártnak. 1989-ben a Kiskunfélegyházán kiírt idõközi országgyûlési választásokon kétszer is az elsõ helyen végzett, az alacsony részvételi arány miatt azonban a szavazások érvénytelenek voltak. 1989. októberben, az átalakuló kongresszuson átlépett a Magyar Szocialista Pártba, azóta a Kiskunfélegyházi szervezet elnökségi tagja, 1990 és 1992 között országos választmányi tag. Az 1994. évi országgyûlési választásokon az MSZP jelöltjeként indult el újra a megye 5. sz. választókerületében, és szerepelt pártja Bács-Kiskun megyei területi listáján (5.) is. Mandátumát mint egyéni jelölt a választások második fordulójában, három jelölt közül 40,37 százalékkal szerezte. Az Országgyûlés szociális és egészségügyi állandó bizottságának munkájában vett részt.

Az MSZP-frakcióban az ifjúsági és modernizációs munkacsoport tagja.

2010-ben az MSZP színeiben, 2014-ben már függetlenként indult Kiskunfélegyháza polgármesteri székéért. 2016-ban a Városalapítók Hetében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Kiskunfélegyházáért kitüntető címet adományozta: dr. Garai István Levente belgyógyász, sportorvos, háziorvos, korábbi önkormányzati és országgyűlési képviselő részére.