Esti Krónika - 2017.10.11 - szerda

Esti Krónika - 2017.10.11 - szerda

- Egy ideig ingyenesen látogatható a megújult skanzen Tiszaalpáron
- Birtokba a gyerekek a Zrínyi-udvar megújult játszóterét
- Mesemondó találkozót szervez a könyvtár

- IGAZI MADÁRPARADICSOM VÁRJA IMMÁR A MADARAKAT A TISZAALPÁRI NAGY-TÓNÁL, MELYNEK ÉLŐHELY-FEJLESZTÉSI MUNKÁLATAI KEDDEN BEFEJEZŐDTEK. A TÓ MELLETT MEGÚJULT A TELEPÜLÉS ÁRPÁD-KORI FALUREKONSTRUKCIÓJA IS, MELY AZ ELKÖVETKEZENDŐ EGY ÉVBEN INGYEN LÁTOGATHATÓ. Az átadásra szervezett sajtótájékoztatón Lezsák Sándor a térség ogy. képviselője elmondta, örül annak, hogy az utóbbi időben a kormányzat már jelentős forrásokat tud biztosítani az ilyen és ehhez hasonló beruházásokra.

Ugró Sándor, a K.N.P igazgatója a felújítás részleteiről beszélt a sajtó munkatársainak. Tiszaalpár polgármestere, dr. Vancsura István örömét fejezte ki, hogy gyümölcsöző, jó kapcsolatot ápolnak a nemzeti parkkal és újra büszkén mutatják majd meg az ide érkezőknek ezt a skanzent.

- Játékkal, tánccal, mondókákkal várták a Dózsa ovisok a Zrínyi-udvarban felújított játszótér átadását október 10-én. Segédkeztek abban is, hogy Csányi József polgármester és Szamosi Endre a körzet önkormányzati képviselője ünnepélyesen átadják megújult játszóterüket. Örömmel vették az ajándékot is, amivel közreműködésüket jutalmazták, de mi tagadás alig várták, hogy véget érjen a hivatalos ceremónia, és azonnal birtokba vegyék a hintákat, mászókákat. A megújult játszótér átadásakor Szamosi Endre elmondta, hogy nagyon fontos volt a tér megújulása, mert ez egy közösségi terület. Itt nem csak a gyerekek tudnak önfeledten játszani, a szülők és nagyszülők is kellemes időtöltésre találnak, amikor az árnyas fák lombjai alatt alaposan átbeszélik a világ dolgait. A képviselő arról is beszámolt, hogy a játszóteret bővíteni szeretnék, újabb játékeszközökkel gyarapítva. Tervezik az egész udvar felújítását, az elhanyagolt területek rendbetételét és új parkolók kialakítását is.

- A Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelye tájékoztatja a lakosságot, hogy Ingyenes csontsűrűség mérést tartanak a városi kórház járóbeteg szakrendelésén az onkológiai szakrendelőben. ​​​​​​​Beutaló nem szükséges, a szűrés érkezési sorrendben történik.
A szűrések időpontja:
Október 17-étől 19-éig 9 és 14 óra között.
Október 20-án 9 és 12 óra között.

- Hétfejű sárkány címmel mesemondó találkozót hirdet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár általános iskolás diákoknak két korcsoportban. Jelentkezési határidő október 27-e, feltétele a könyvtári tagság. Az 1-6. évfolyam egy tetszés szerint kiválasztott magyar népmese elmondásával nevezhet. Az előadás időtartama nem haladhatja meg az 5 percet.
A 7-8. évfolyam szintén egy kiválasztott magyar népmesét mondhat el, itt azonban az előadás nem lehet hosszabb 8 percnél. Az életkori, alkati sajátosságokat figyelembe vevő választáshoz segítség kérhető a könyvtár gyermekbirodalmában. Az elődöntőket novemberben rendezik meg.

- Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata november 14-én, kedden 10 órakor a polgármesteri hivatal első emeleti belső tárgyalótermében – mondta el Buza Flórián elnök. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Meghallgatható hanganyag