Az oktatási rendszerről tartott sajtótájékoztatót Bősz Anett és Horváth Tamás

Az oktatási rendszerről tartott sajtótájékoztatót Bősz Anett és Horváth Tamás

Bősz Anett a Liberális Párt ügyvivője és Horváth Tamás képviselő tartott sajtótájékoztatót kedden a Móra Gimnázium előtt. Bősz Anett elmondta, létrehoztak egy ún. oktatási minimumot, amelyben megegyeztek a “demokrata ellenzék” pártjai. Ennek alapvetései között említette a többi között a készségfejlesztés előtérbe helyezését, a kritikus gondolkodásra nevelést, az intézményi autonómia és a szabad tankönyvválasztás visszaállítását, az iskolarendszer átjárhatóvá tételét az esélyegyenlőség érdekében, valamint a diákok és a pedagógusok terheinek csökkentését. 

Horváth Tamás arról beszélt, hogy az Öveges-programban megvalósult egy természettudományos labor fejlesztése a Móra gimnáziumban. Ennek örülni kellene, de a közbeszerzés felülvizsgálatánál “gyakorlatilag visszaélésekre bukkantak”. Bősz Anettet arról kérdeztük, hogy ugyan Kiskunfélegyháza a korábbi években sikeresen tudta működtetni az oktatási intézményeket, de mi lenne a kisebb településekkel, ahol korábban még az önkormányzatok működését is össze kellett vonni a költségcsökkentések miatt.

A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Móra Ferenc Gimnázium az EFOP-4.1.2-17 "Iskola 2020" Köznevelési intézmények infrastruktúrális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése projektben 115 millió forintból újul meg rövidesen. Erről Nagy Lajos igazgató beszélt rádiónknak 2017 szeptemberében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sajtótájékoztatóját követően, amelyen bejelentették: Három kiskunfélegyházi, összesen tíz oktatási intézmény újulhat meg a Kecskeméti Tankerületi Központ két sikeres pályázatának köszönhetően.

Meghallgatható hanganyag