A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alkotóinak emléktárlata nyílt meg

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alkotóinak emléktárlata nyílt meg

Március 2-án este nyílt meg ünnepélyes keretek között, az idén 30 éves Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alkotó tagjainak gyűjteményes kiállítása. A megjelent alkotókat, családtagjaikat és a külsős vendégeket Kapus Béláné köszöntötte és pár mondatban beszélt az egyesület történetéről. A kiállított alkotásokat Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a megjelenteknek, a kiállításmegnyitón gitárjátékkal és énekkel közreműkdött Fekete Zoltán, a Móra gimnázium tanára.

Egykoron kilenc félegyházi alkotó sorakozott fel, illetve csatlakozott az idők folyamán a kultúra e területének további erősítésére. Öten – Fekete Zsolt, Rádi András, Rácz Lászlóné, Garai István és Terescsényi Endre a festészet; Dobó Irma és Szűts Tamása szobrászat , illetve a kisplasztika; Kiss László valamint Szász András pedig a fotózás területéről. Sajnos ketten már nem lehetnek itt, nem lehetnek jelen e szép évfordulón.

A kiállítókat jól ismerjük valamennyien, hiszen Kiskunfélegyháza kulturális életének egyéniségei ők. A kiállított alkotások sem újak minden esetben, hol ilyen, hol olyan okok miatt, de mindenekelőtt azért, mert ez a rendezvény nem elsősorban a művészetről szól. Sokkal inkább az emlékezésről - mondta el megnyitó gondolataiban Rosta Ferenc alpolgármester.

Meghallgatható hanganyag