A héten zajlanak a Móra Ferenc emléknapok

A héten zajlanak a Móra Ferenc emléknapok

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi a hagyományos Móra Ferenc Emléknapokat február 6-a és 8-a között.

A részletes program:

Február 6., kedd 14-16 óra

Móra felolvasó délután Móra műveiből a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjainak részvételével a városi könyvtárban.

Február 7., szerda 10-15 óráig

Ötórás felolvasás Móra Ferenc Műveiből általános iskolások részvételével. Vendég: Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája.

15 óra – Koszorúzás a Móra-téri Móra szobornál.

Február 8., csütörtök:

8 óra Megemlékezés a Constantinum intézményben

10 óra koszorúzás Móra Ferenc Daru utcai szobornál

14 óra Emlékműsor a Művelődési központban – A rendezvényt Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg. A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Darvas Általános Iskola dráma csoportos növendékeinek és a Constantinum intézmény Móra Ferenc Általános Iskola színjátszó szakkörének műsora.

Móra Ferenc 1879. július 19-én született Kiskunfélegyházán. Az itt töltött gyermekkor emlékei teremtették meg írói munkásságának érzelmi alapjait, végigkísérték egész életét. A Félegyházi Hírlap 1895. július 14-i számában jelent meg először a neve nyomtatásban. Móra Ferenc ekkor a gimnázium fölsős diákja, az iskolai ünnepélyek szónoka és szavalója, hamarosan pedig Félegyháza „kedvelt ifjú poétája” volt. Bár korán elkerült innen, szülővárosáról mindig nagy szeretettel írt és beszélt.

Móra Ferenc szülőháza