Friss hírek

10 Sep

Testvérvárosi megállapodást kötött városunk Jászfényszaruval

Testvértelepülési megállapodást írt alá szeptember 8-án Kiskunfélegyháza és Jászfényszaru polgármestere. A dokumentumot ünnepélyes keretek között a városháza előtt felállított nagyszínpadon írta alá Győriné dr. Czeglédi Márta és Csányi József. Az aláírási ceremónia előtt Mészáros Márta múzeumigazgató ismertette a két település közös múltját. Elmondta: közös történetünk 1743. március 24-én kezdődött, amikor gazdasági okokból írásban utasította térségünk akkori földesura - a Pesti Invalidus Ház képviseletében Podraczki György - a jászfényszarui családokat, hogy telepedjenek le a kiskunsági pusztákra és népesítsék be. Ez a telepítő levél ma Kiskunfélegyháza első dokumentuma. Az új honalapító jászfényszaruiak egy kicsi harangot kaptak útravalóul, ami a hitüket és az összetartozásukat jelképezte. Ezt a kisharangot - amely a Sarlós Boldogasszony Templom tulajdona - a mai napig őrzi városunk a Kiskun Múzeumban.

Tovább olvas

07 Sep

Gasztronómia történetről hallhattak az érdeklődők a könyvtárban

A gasztronómiatörténet volt a témája annak az előadásnak, amelyre csütörtökön délután várták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. Az előadó Ács Imre, a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanára, mesterpedagógusa volt, akivel az előadást követően beszélgettünk.

Fotó: hiros.hu

Tovább olvas

07 Sep

Erdélyben is tetovált a cukorbetegeknek Kertész-Farkas János

Egy erdélyi táborba is meghívták a félegyházi tetoválót, Kertész-Farkas Jánost, a HellWolf Tattoo szalon tulajdonosát, hogy felvarrja a diabéteszesek ismert jelét azok karjára, akik ezzel a betegséggel élnek, és egy rosszullét esetén nagy segítséget jelenthet. Janival a Shaker műsorban beszélgettünk.

Tovább olvas

05 Sep

Letették a Constantinum új iskolaépületének alapkövét

Ünnepélyes keretek között helyezték el a Constantinum Móra Ferenc Általános iskola új épületének alapkövét szeptember 5-én délelőtt. A megjelenteket Mindák József igazgató és a fenntartó, Kalocsai Iskolanővérek képviseletében Dávid Bernadett főnöknő köszöntötte és mondtak köszöntőt.

Tovább olvas

04 Sep

A szűrések fontosságáról volt szó a Betűbölcsiben

A szűrések fontosságáról szólt a szeptember 4-i betűbölcsi a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A részletekről az előadóval, Gulyásné Juhász Ágota logopédussal beszélgettünk:

Tovább olvas

03 Sep

Szeptembertől a város üzemeltetésében készül az ebéd

Szeptembertől az önkormányzat főz szinte valamennyi félegyházi gyermeknek a bölcsődésektől a középiskolásokig. Az étkeztetés szervezése során a városvezetés arra törekedett, hogy a lehető legtöbb félegyházi, helyi termék kerüljön gyermekeink asztalára. Így szerződött partnerük többek között a Félegyházi Kenyér, a Félegyházi Tej, a P&P Pékáru, a Proviant Hús, és a Busa Kft - mondta el rádiónknak Csányi József polgármester.

Tovább olvas

01 Sep

Birtokba vehették a gyerekek az új Móra utcai óvodát

Örömteli, önfeledt ünnepléssel adták át Félegyháza legújabb büszkeségét, az új, korszerű, tágas és gyönyörű óvodaépületet, a Móra Ferenc utca 2. szám alatt. A gyerekek és a felnőttek azonnal szívükbe zárták a Boros Pál Ybl-díjas építész által megálmodott épületet. Az átadó ünnepségen megjelenteket kedves műsorral köszöntötték az új intézmény használói, az óvodások és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az új óvodát Csányi József polgármester avatta fel.

Balla László alpolgármester és a körzet képviselője megnyitó gondolataiban elmondta:  Egy település életében mindig nagy jelentőségű az a pillanat, amikor olyat teremtünk, ami több generáción át érezteti hatását. A következő nemzedékekért érzett felelősség volt az, ami elindította ezt a fejlesztőprogramot. Megvalósulása mérföldkő a város életében, de ami a legfontosabb, hogy ebben az új oviban csodaszép környezetben kezdhetik mindennapjaikat szeptember 3-ától az apróságok.

Tovább olvas

31 Aug

Települési támogatásokról tárgyalt a jogi bizottság

13 napirendi pontot tárgyalt a Jogi bizottság. Egyik legfontosabb téma a települési támogatásokkal kapcsolatos volt, amelyben a város területén működő gyógyszertárakkal együttműködve, gyógyszertámogatásra nyílik lehetőség. A részletekről dr. Réczi László, a bizottság elnöke beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

31 Aug

Sportegyesület támogatásáról, ingatlanok további bérbeadásáról is tárgyalt a gazdasági bizottság

Sportegyesület támogatásáról, ingatlanok további bérbeadásáról is tárgyalt a gazdasági bizottság keddi ülésén. Gyenes Attilát, a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

29 Aug

Egészségügyi prevenciós irodát hoznának létre

A nyári szünetet követően újra üléseztek a hivatal szakbizottságai a héten. Kedden délután tartotta első ülését a Művelődési és Szociális Bizottság. A legfontosabb napirend egy máshol már működő és bevált egészségügyi prvenciós iroda létrehozása volt. A részletekről a levezető elnököt dr. Kiss Ákos Csabát kérdeztük:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]