Friss hírek

26 Sep

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét az Alsótemető megújult ravatalozójánál, melynek szeptember 26-ai átadása csupán az első lépés volt egy új, eddig ismeretlen úton.

A Bozóki István kőfaragó mester által tervezett és készített emlékmű gondolata, egy Édesanya: Csikós Józsefné szívében fogalmazódott meg. Ő és férje 33 éves fiukat veszítették el hirtelen szívhalál következtében nyolc évvel ezelőtt. Kezdeményezésüknek köszönhető, hogy Kiskunfélegyházán állítottak fel az országban elsőként olyan emlékhelyet, ahol a donorrá lett névtelen hősök előtt bárki leróhatja tiszteletét, aki úgy érzi szeretné valahogyan kifejezni háláját a legnagyobb ajándékért, amit ember az embernek adhat.
A Fórumon köszöntőt mondott Csányi József polgármester, az Alsótemetőben az emlékműnél pedig Csikós Józsefné mondott beszédet.

Tovább olvas

24 Sep

Az 5 éves ciklus utolsó bizottsági ülései zajlanak a héten

Az 5 éves ciklus utolsó szakbizottsági ülései zajlanak ezen a héten. Minden hónap utolsó heteiben, hétfőnként először a városüzemeltetési bizottság ülésezik. Szeptember 23-án ezúttal kihelyezett ülés keretében, a záportározó területén kialakított horgásztó mellett ülésezett a bizottság, egy korábbi meghívásnak eleget téve. A legfontosabb napirendi pontokról Bense Zoltánt a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

23 Sep

Megnyílt Pintér Anna festőművész kiállítása a könyvtárban

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szolgált színhelyéül Pintér Anna festőművész kiállításmegnyitójának. Az alkotó, a Csend van bennem címet adta a megjelenített tárlatának. A tárlatról Rosta Ferenc alpolgármesterrel beszélgettünk a megnyitó előtt.

Tovább olvas

23 Sep

Ünnepélyes keretek között adták át Móra Ferenc mellszobrát

Szeptember 20-án avatták fel Rieger Tibor Móra Ferencet ábrázoló köztéri mellszobrát a Móravárosban. Köszöntő beszédet mondott Csányi József polgármester. Mint ahogy azt dr. Tarjányi Józseftől a Petőfi Emlékbizottság elnökétől megtudtuk Rieger Tibor köztéri művei sok magyar városban megtalálhatók. Az ő munkáját dicséri a pannonhalmi bazilika millenniumi kapuja, a budai várban kiállított királyi palást, Kecskeméten a Szent István szobor, és több alkotás Győrben, amelynek bencés gimnáziumában a középiskolás éveit töltötte. Itt, a Batthyány parkban áll Móra Ferenc mellszobra is. 

Tovább olvas

20 Sep

Bodor Miklós albumbemutató zajlott a Hattyúházban

A kiskunhalasi Thorma János Múzeum gondozásában megjelent, Bodor Miklós kiskunfélegyházi grafikus munkáiból összeállított albumot mutatták be szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. A könyvet Szakál Aurél, a Thorma János Múzeum igazgatója mutatta be, a mesterre pedig Csenki Tibor grafikus, Kis László fotóművész és Rátkai Zsuzsa képzőművész, a Holló László Képzőművész Kör tagjai emlékeztek. Az est vendége volt Bodor Zsófia, Bodor Miklós özvegye. Zenei betétekkel közreműködött Lizik-Varga Katalin.

Tovább olvas

20 Sep

Autómentes nap a Sportcsarnok parkolójában

Gokartokkal, elektromos autókkal, és számos megmozgató lehetőséggel várták ma a félegyháziakat az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes napra a Városi Sportcsarnok parkolójába. Délelőtt az iskolai órák keretében a diákok is kilátogattak a rendezvényre. A legkisebbek először a pedálos gokartokat rohamozták meg, de kaphattak felvilágosítást a KRESZ rejtelmeiről a Rendőrség sátránál, kitelepült a Süveges Autósiskola, a Nor-Bike kerékpárbolt és a Humanum Salma Alapítvány, akik délután egy sétát is szerveztek a Záportározóhoz. A reggeli órákban Csányi József polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

Tovább olvas

19 Sep

A térség polgármesterei találkoztak Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza adott otthont a választókerületi polgármesterek őszi találkozójának szeptember 19-én, csütörtökön délelőtt. A témakörök között szerepelt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság választókerületet érintő tevékenysége, a közúthálózat helyzetének áttekintése éppúgy, mint a 2014-2019-es ciklus értékelése és a megyei önkormányzat által kezelt pályázatok helyzete. A részletekről Lezsák Sándort a 4. számú választókerület Országgyűlési képviselőjét, a találkozó összehívóját kérdeztük.

Tovább olvas

19 Sep

Közös projektzáró rendezvényt tartott a Dózsa és József Attila iskola

Közös projektzáró rendezvényt tartott a Móra Ferenc Művelődési Központban a Dózsa György és a József Attila általános iskola felsőtagozata, az Egy cél, több út című EFOP-os pályázat kapcsán. A részletekről Terbe Ákosné a Dózsa György és Wolnerné Vidéki Szilvia a József Attila általános iskola igazgatónői beszéltek rádiónknak.

Tovább olvas

19 Sep

A modern mosható pelenkák voltak a fókuszban

A modern mosható pelenkákról hallhattak azok a szülők, akik ellátogattak szeptember 14-én délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalmába, a Kiskunfélegyházi mosható pelenkás babák találkozójára. Az apropóról a félegyházi esemény szervezőjét, Hasur Nikolettet kérdeztük.

Tovább olvas

29 Aug

Vendégünk volt Kolossai János polgármester jelölt

A Veled a Városunkért Egyesület polgármester-jelöltjével, Kolossai Jánossal beszélgettünk augusztus 29-én reggel a Shakerben.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]