Friss hírek

31 Oct

Este 22:00-ig lesznek nyitva a félegyházi temetők

A temetők november 1-től 4-ig 06:00 órától, 22:00 óráig tartanak nyitva. A temetők területén belül, csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni. Felhívjuk a november 1.és november 4. között a Felső- és Alsó-temetőkbe látogató autósok, kerékpárosok és motorosok figyelmét, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra kerül sor:

Tovább olvas

30 Oct

Társasházak kérelmét is támogatta az önkormányzat

A városatyák a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elfogadták, hogy az önkormányzat lakásonként 20 ezer forinttal támogassa a társasházi gyűjtőkémények lezárása miatt szükséges elektromos fővezeték és kémények felújítását azokban a közösségekben, akik benyújtják kérelmüket.

Tovább olvas

26 Oct

Stabil a Város anyagi helyzete

Kategorikusan elutasítja a városvezetés azon önkormányzati képviselők és pártolóik rosszhiszemű híresztelését, miszerint csődközelben van Kiskunfélegyháza. Az október 25-i képviselő-testületi ülésen is téma volt ez a dezinformáció. A város aktuális pénzügyi helyzetéről a polgármester is részletesen beszámolt.

Tovább olvas

26 Oct

Orvos ösztöndíjat vezet be az önkormányzat

Az országban szinte egyedülálló módon orvos ösztöndíj-rendszert vezet be a félegyházi önkormányzat. Erről hosszas előkészítő munka után döntött október 25-i ülésén a félegyházi képviselő-testület, megalapítva a Kiskunfélegyháza egészségügyéért felsőoktatási ösztöndíjat, és rendeletben szabályozva a támogatás részleteit. A részletekről a testületi ülést követően kérdeztük Csányi József polgármestert.

Tovább olvas

25 Oct

Társasházak valamint szervezetek támogatásáról is tárgyalt a gazdasági bizottság

Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete október 25-én 16 órakor tartja soros, nyilvános ülését. A képviselők 15, a város életét érintő előterjesztésről döntenek. Az előterjesztések elérhetőek a város honlapján. Szerdán a bizottságok tárgyalták meg az előterjesztéseket, és valamennyit elfogadásra javasolták a testületnek. A gazdasági bizottság tárgyalta és támogatta hogy a város egy grédert, valamint traktort vásároljon a zöldfelületek, földutak karbantartása érdekében. A részletekről Gyenes Attila a bizottság elnöke beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

24 Oct

A forradalom hőseire emlékezett Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezést ma 16 órára. Megemlékező beszédet mondott Csányi József polgármester.

Tovább olvas

21 Oct

A gyergyószentmiklósi testvériskola képviselete járt a Kossuth-ban

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum - Kossuth Lajos Szakképző Intézménye- október 19 - 21. között vendégül látta a gyergyószentmiklósi testvériskolájának, a Fogarasi Mihály Műszaki Liceum igazgatóját, szakoktatóját, valamint Gyergyószentmiklós alpolgármesterét Kiskunfélegyházán. A látogatás célja a testvériskolai kapcsolat elmélyítése, esetleges diákcsere program lehetőségeinek felmérése, részvétel az Erasmus + programban, mind küldő, mind fogadó iskolaként. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Ágoston Tibor tagintézményvezetőt és Részeg Ildikót, a Fogarasi Mihály Műszaki Líceum igazgatóját halljuk:

Tovább olvas

20 Oct

Megnyílt a Népmese Pont

79,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Kiskunfélegyházán a TEMI Szakmaközi Művelődési Háza egy új közösségi családi színtér, az Aranyalma Népmesepont létrehozására és működtetésére, „A népmese birodalmának létrehozása és anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése” elnevezésű, EFOP-3.3.4-17-2017-00023 kódszámú program keretében. A projekt forrását az Európai Unió (Európai Szociális Alap) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A támogatásnak köszönhetően egy modern, ám a néphagyományokat középpontba helyező Népmese Pont jött létre. Ennek ünnepélyes átadása történt meg október 19-én délelőtt a helyszínen.

Tovább olvas

18 Oct

A kismamák testi-lelki egyensúlya volt a fókuszban a Betűbölcsiben

A kismamák testi-lelki egyensúlya volt a fókuszban a Betűbölcsiben kedden délelőtt. A részletekről Oláh-Marcényi Juditot, gyógytornászt, előadót kérdeztük.

Tovább olvas

15 Oct

Nézze meg, mikor viszik el a kommunális és szelektív hulladékot

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy október 22-én hétfőn és 23-án kedden a kommunális és szelektív szállítás a megszokott módon fog történni, tehát a szállítás rendje NEM változik. Kérjük a lakosságot, hogy reggel 6 órára helyezzék ki az edényzeteket.

November 1-én csütörtökön a városi kommunális szemétszállítás elmarad. Ennek pótlása november 2-án pénteken fog megtörténni.

Külterületi szemétszállítás november 1-je és 2-a helyett október 31-én szerdán fog történni.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]