Friss hírek

17 Apr

Sok nevvező volt a II. Jogging Plus Aquatlonon

A Magyar Triatlon Szövetség megbízásából a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szakaszos aquatlon regionális döntőt rendezett április 15-én a Hősök Parkjában és a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A versenyről Németh László beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

14 Apr

Tegnap volt a Szakmák Éjszakája

Országszerte április 13-án pénteken este rendezték meg a középiskolák a szakmák éjszakáját. A KSZC Közgazdasági Szakgimánziumban egy fogyasztóvédelmi vetélkedőt is rendeztek a helyi középiskolások részére, valamint a Közgé testvériskolájával, Nagykárolyból Skype segítségével videochatelhettek délután a diákok és tanárok. Az esti programról részletesen Tasi Judit tagintézmény-vezető beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

12 Apr

Díjkiosztó a Költészet napján

A költészet napján a város valamennyi középiskolája és több civil szervezet képviselői jelentkeztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület által meghirdetett felolvasónapra. Az esemény része volt a Petőfi-Emlékév rendezvénysorozatának. Halhatatlan költőnk sorait a rendezvény kezdetén a város vezetői: Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester, a polgármesteri hivatal és a könyvtár dolgozói idézték. A kora estig tartó felolvasóesten a Szent Benedek Iskola PG tagintézménye, a Móra Ferenc Gimnázium, a Kossuth Lajos középiskola, a mezőgazdasági középiskola, a Constantinum intézmény, a közgazdasági szakgimnázium, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete, a Móra-egyesületek, a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület irodalomkedvelő tagjai idézték a költő versbe foglalt gondolatait.


Ugyanitt délután tartotta díjátadó ünnepségét a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A díjazottakat és megjelent felnőttetek és fiatalokat a Constantinum intézmény igazgatója, Mindák József köszöntötte:

Tovább olvas

12 Apr

Szakmák éjszakája a Kossuthban is

Április 13-án pénteken este, színes programokkal várják az általános iskolás, főként 7. osztályos tanulókat és szüleiket a Kossuth Szakképző Iskolába. A részletes programról Ágoston Tibor igazgató beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

09 Apr

Értékeltek a jelöltek

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László a Jobbik, harmadikon Horváth Tamás, az MSZP jelöltje végzett. Dr. Faragó Zsolt jegyző arról számolt be, , hogy minden szavazókör reggel hatkor felkészülten várta a voksolást.

Lezsák Sándor a Rózsakert Étteremben várta támogatói körében az eredményeket, és éjfél után a már várható végeredmény ismeretében nyilatkozott a Félegyházi Közlönynek, Horváth Tamás az mszp-párbeszéd jelöltje szűkszavúan nyilatkozott a választások éjszakáján. Kollár Lászlót a Jobbik jelöltjét ma telefonon értük utol, őt pedig arról kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy Horváth Tamás helyett mégis ő volt a legnagyobb támogatottságú ellenzéki jelölt?
Grafika: BAON.hu

Tovább olvas

08 Apr

Eredményt hirdettek a Petőfi-vers illusztrációs pályázaton

Április 7-én szombaton délelőtt került sor a Petőfi-vers illusztrációs rajzpályázat eredményhirdetésére a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amelyet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettel közösen hirdettek meg Általános iskolások 5-6 és 7-8. osztályosai részére. Az egyesület tagjai értékelték a pályaműveket, amelyek alapján a következő eredmények születtek:

Tovább olvas

08 Apr

A naperőművel kapcsolatban tartott lakossági fórumot a főépítész

Marton Tibor városi főépítész és Balogh Tünde, a szegedi Új Lépték bt. vezető tervezője tartott lakossági fórumot a Banfalu melletti jelenleg önkormányzati területen megvalósuló naperőművel kapcsolatosan a városházán.

Tovább olvas

08 Apr

Hermkens Edit tárlata nyílt meg a Könyvtárban

Teltházas volt az érdeklődés április 5-én, pénteken a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol Hermkens Edit festőművész tárlata nyílt meg az érdeklődők előtt. Csányi József polgármester megnyitó gondolataiban örömét fejezte ki, hogy sok művésztárs is megjelent, és érdeklődéssel figyelnek egy új, feltűnő csillagot.

Ez az értelme a festészetnek, megmutatni azt, ami a valódi valóság.. nem csupán ábrázolni, hanem feltárni, felmutatni, kibontakoztatni.  Hermkens Edit festészete, a szabadság természete, mondta tárlatnyitójában Weiner Sennyey Tibor író, költő, a DRÓT főszerkesztője.

Tovább olvas

03 Apr

A gyógyszerekről volt szó az április 3-i betűbölcsiben

A gyógyszerek felhasználhatóságáról, szuszpenziókról, a lejárt szavatosságú gyógyszerekkel kapcsolatos helyes tennivalókról hallhattak a szülők és leendő szülők a petőfi sándor városi könyvtár betűbölcsijének keddi foglalkozásán. Nánási Melinda gyógyszerésszel beszélgettünk:

Tovább olvas

01 Apr

Modern audioguide rendszer kerül integrálásra a Kiskun Múzeum tárlataihoz

Modern, mobiltelefonnal és tablettel is használható audioguide azaz hangos tárlatismertető rendszerrel szerelik fel a Kiskun Múzeumot a felújítások ideje alatt. A magyar mellett első körben angol és német nyelven is kapnak majd hangos tájékoztatást és további részletes leírást a tárlat minden egyes tárgyáról a látogatók. Erről sajtótájékoztató keretében számolt be a múzeum munkatársa, dr. Knipl István régész. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]