Friss hírek

12 Dec

Felújított járda és kerékpárút várja a Szegedi úton közlekedőket

A Kalmár kápolna mellett 300 méter hosszan újították fel a járdát és kerékpárutat. Nagyon fontos ez azok számára, akik gyalog vagy kerékpárral járnak munkába, vagy éppen bevásárolni. A következőkben is arra törekszünk, hogy körzetünk utcái, terei járdái megújuljanak – mondta az átadáskor Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője. Gyenes Attila képviselő egy másik beruházásról szólt. A Majsai úton is megújult a járda, egészen a vasúti átkelőig. Ez segíti az ipari parkba a kijutást, és a halesziaknak is job közlekedési lehetőséget kínál.

Tovább olvas

12 Dec

A nagycsaládosokat és újszülötteket köszöntötték

A Nagycsaládosokat és újszülötteket köszöntötték Kiskunfélegyházán egy Karácsonyi műsorral és ajándék átadással a Város Önkormányzatának szervezésében - a Móra Ferenc Műv. KP színháztermében. Az önkormányzat részéről Balla László alpolgármester mondott köszöntő beszédet.

Tovább olvas

12 Dec

Angol nyelvű Karácsonyi Betűbölcsi

December 10-én kedden délelőtt zajlott a Karácsonyi Betűbölcsi. Maria Bloom angol nyelvű foglalkozást tartott, ahol karácsonyi dalokat tanultak a kicsikkel angol nyelven.

Tovább olvas

10 Dec

Népszerű a 2020-as félegyházi naptár

2020-ra is állítottak össze egy tematikus, félegyházi fotókkal illusztrált naptárt, amelyre már most nagy az érdeklődés, mondta el rádiónknak Rosta Ferenc alpolgármester.

Tovább olvas

07 Dec

A Káposzta csobogót is megalkották mézeskalácsból

Idén több, mint 60 db alkotás érkezett az immáron hatodik Mézeskalács Meseváros felhívásra, amely kiállítást December 7-én délután nyitottak meg a Kiskun Múzeumban. Két hétig még itt láthatóak az alkotások, amelyeket az utolsó adventi gyertyagyújtáson tombolák segítségével elajándékoznak. Az ebből befolyt összegeket pedig jótékonysági célra fordítják, mondta el a megnyitón Mészáros Márta a múzeum igazgatónője. Az alkotások között Kovács Ferenc alkotása, a Káposzta csobogó is megelevenedik, természetesen mézeskalácsból.

Tovább olvas

06 Dec

Megújultak a játszóterek a Móravárosban

Több játszótér, így a "Tölgyes játszótér" is megújult az elmúlt időszakban a Móravárosban. Dr. Réczi Lászlótól a körzet képviselőjétől megtudtuk, hogy még számos dolog történt a körzetben, de vannak hiányosságok is.

Tovább olvas

04 Dec

prof. dr. Terbe István volt a Könyvtár vendége kedden

A Zöld könyvtári esték sorozat legutóbbi vendége prof. dr. Terbe István, az MTA doktora volt, aki Klímaváltozás és kertészet címmel tartott előadást. Bevezetőt Kelemen József, a Közép- Európa Klub elnöke mondott. Prof. dr. Terbe Istvánt halljuk:

Tovább olvas

04 Dec

Sokat fejlődött idén az 5. számú körzet

Számos terület újult meg idén az 5. számú körzetben, mondta el Balla László a körzet képviselője kedden délután, amikor hivatalosan is átadták a Bajcsy utcai járdafelújítás második ütemét, amely a Kun utcától a Liget utcáig tart.

Tovább olvas

04 Dec

Tarjányi Xénia tárlata nyílt meg a Könyvtárban

Tarjányi Xénia művésztanár El Camino - Az út folytatódik című kiállításmegnyitója zajlott november 29-én pénteken a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kamaratermében. A művésztanárral a megnyitó előtt beszélgettünk. A tárlatot Pintér Anna festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tovább olvas

28 Nov

Méltó helyére került a Dózsa szobor

Új , parkosított helyre került, a Dózsa György szobor, a róla elnevezett utca végén, a Halasi út és a Dózsa György utca kereszteződése mellé. Az ünnepélyes átadón részt vettek a nevét viselő általános iskola diákjai, a kivitelező cégek képviselői. A megjelenteket Balla László alpolgármester köszöntötte. Gyenes Attila a körzet képviselője is elismerően beszélt az új térről.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]