Friss hírek

24 Feb

Átadták az idei Oltalmazó Kezek díjakat

2019. február 22-én a Móra Ferenc Művelődési Központban adták át a II. Oltalmazó Kezek díjakat, amelyet egy éve alapított meg az Egészségért Közalapítvány a Kórházért Alapítvány.

A megjelenteket először dr. Körtvélyessy András főigazgató helyettes köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott Balla László alpolgármester.

Tovább olvas

22 Feb

Érzékenyítő testnevelésórákat tartottak a Közgében

Érzékenyítő testnevelés órákat tartottak február 22-én pénteken a KSZC Közgazdasági Szakgimáziumban. A rendezvény apropójáról Tasi Judit igazgatónő beszélt a sajtó munkatársainak. A diákoknak a rendezvény megnyitóján Nikolicsné Szabó Erika beszélt az esemény fontosságáról.

Tovább olvas

21 Feb

Az utolsó szülésfelkészítőt tartották meg a Népmese pontban

Az utolsó szülésfelkészítő alkalmat tartották meg a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete által szervezett , a Nagy család közös ügyünk című rendezvénysorozat keretében. Az előadóval, Néma Attiláné Ellával beszélgettünk az utolsó alkalom témájáról. 

A rendezvényt követően Tarnóczki Sándorné Tünde védőnőt kértük, hogy értékelje az elmúlt két éves munkát.

Tovább olvas

19 Feb

Az LMP is elutasítja a túlóratörvény alkalmazását a megyében

Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Országos Elnökségének tagja, Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselő tartott utcai sajtótájékoztatót "Nemet mondunk a rabszolgatörvényre" címmel február 15-én pénteken délután Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

15 Feb

Pachmann Péter tartott előadást az Ipartestület Székházában

Pachmann Péter huszonhat éve dolgozik a tévénél, pályafutása alatt nemcsak a kamerák előtt fordult meg, hanem szerkesztőként a műsorkészítés háttérmunkálataiban is jártasságot szerzett. A város lakosságának, és a Pannon Oktatási Központ diákjainak tartott interaktív előadást pénteken délután. A híradós a média befolyásoló hatására hívta fel a hallgatóság figyelmét, valamint bemutatta kommunikációs és hatásgyakorló eszközöket, amiket a hírműsorokban, magazinműsorokban alkalmaznak a szerkesztők.

Tovább olvas

13 Feb

Elsők között a félegyházi hallgatóknak mutatta be új dalát a Zanzibár

Mi van? címmel jelent meg a napokban az idén 20 éves Zanzibar zenekar legújabb dala. A kiskunfélegyházi hallgatók elsők között ismerhették meg a dalt, amelyről élőben, a Shaker című reggeli műsorban, telefonon nyilatkozott a zenekar énekesnője, Terecskei Rita.

Hallgasd meg Te is a Mi van című újdonságot itt: www.youtube.com/watch 

Tovább olvas

12 Feb

A szülők párkapcsolata volt a téma a Betűbölcsiben

A Városi könyvtár Betűbölcsijében Néma Attiláné Ella párkapcsolati tréner volt a vendég február 12-én délelőtt. A Házasság Hete alkalmából arról tartott előadást, hogy létezik-e örök szerelem?

Tovább olvas

12 Feb

Tajvani támogatással épült sószoba Csólyospáloson

Tajvani támogatással valósult meg egy sószoba Csólyospáloson a település általános iskolájában. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Andrew Y. Chang képviseletvezető, Tajpej képviseleti irodából valamint Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a térség ogy. képviselője. A képviseletvezetőtől azt kérdeztük, miért tartották fontosnak, hogy ezt a projektet támogassák. Andrew Y. Changot és tolmácsát halljuk:

Tovább olvas

12 Feb

A devizahitelesek problémáinak megoldásáról tartott fórumot a helyi MSZP

A devizahitelesek problémáinak megoldásáról tartott fórumot a helyi MSZP. Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének elnöke a fórumon elmondta, hogy a devizahiteleseket megtévesztették és becsapták. Magyarországon 30 ezer embert lakoltattak ki, akik nem tudták törleszteni devizahitelüket. Ezt nem szabadna hagyni.

A fórumot sajtótájékoztató előzte meg, amelynek azt a címet adták: a devizahitelesek helyzete Kiskunfélegyházán. Sajnos a félegyházi helyzetről a sajtótájékoztatón semmilyen érdemleges információ nem hangzott el, ahogy arra sem tudtak választ adni, hogy kb. hány félegyházit érint ez a probléma.

Tovább olvas

12 Feb

A Művelődési Központban nyílt meg a Móra emlékév

Kiskunfélegyháza a 140 éve született író, újságíró, muzeológus, a magyar ifjúsági irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotójára emlékezve 2019-et Móra Emlékévvé nyilvánította. Az emlékév során számos rendezvénnyel emlékeznek a város szülöttének munkásságáról. Az emlékévet február 8-án a Móra Ferenc Művelődési Központban nyitották meg, ahol Balla László alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]