Friss hírek

04 Jun

Rádi András tárlata nyílt meg szombaton

Rádi Andrásnak a maga mögött hagyott évtizedek terméséből nyílt életmű kiállítása a Szakmaközi Művelődési Házban június 2-án. A festőművészt és alkotásait Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a népes számban megjelent nézőközönségnek és művésztársaknak.

Tovább olvas

04 Jun

50 éves a Szakmaközi

Ünnepi megemlékezést tartottak június 2-án a Szakmaközi Művelődési Házban fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A ház történetének legfontosabb állomásaival Kertészné Rozika ismertette meg a közönséget:

Tovább olvas

04 Jun

A város pedagógusait köszöntötték pénteken

A pedagógusnap alkalmából, június 1-jén, a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötték a város és térsége pedagógusait. Díszdiplomát adtak át azoknak, akik évtizedekkel ezelőtt szerezték meg pedagógus diplomájukat, díjakkal és oklevéllel ismerték el azok munkáját, akik hosszú ideje eredményesen foglalkoznak gyermekeink nevelésével. A kitüntetetteket Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója és Csányi József polgármester köszöntötte.

Tovább olvas

01 Jun

Ökotudatos képzési projektbe kapcsolódik be a Platán iskola

Az ECO-SCHOOL Oktatási hálózat határon átnyúló program keretében szeretné megvalósítani az ökotudatos életre nevelést párhuzamosan szerb és magyar általános iskolákban. A projektről Egyed Krisztián EcoCenter alapítvány pályázatírója beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

01 Jun

Továbbfeldolgozó üzemet avatott az Integrál Zrt

Ünnepélyes keretek között avatták fel az Integrál Zrt új Továbbfeldolgozó üzemét május 31-én a Csongrádi úti telephelyen. A pályázati sikerről és a beruházás megvalósulásáról dr. Horváth Sándor az Integrál Elnök-vezérigazgatója beszélt a megjelent vendégeknek. Beszédet mondott továbbá Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár és Csányi József, Kiskunfélegy192.16háza polgármestere.

Tovább olvas

30 May

Évet értékelt a kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

A Városüzemeltetési bizottság legutóbbi ülését kihelyezett ülésként tartotta meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, ahol Timafalvy László alezredes, kapitányságvezető számolt be az elmúlt egy évi munkájukról.

Tovább olvas

29 May

"Csak egy kör" címmel zajlott drogmegelőzési program

Csak egy kör címmel szervezett drogmegelőzési rendezvényt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a KEF. A rendezvény céljáról és programjáról Horváth-Rekedt Gréta, címzetes rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó, szakmai tapasztalatairól pedig Kozma-Vízkeleti Dániel psichoterapauta beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

28 May

Szűcs Levente első tárlata nyílt meg az ART-Turkában pénteken

Május 25-én, a Holló László Képzőművészeti Kör Art Turkája adott helyszínt Szűcs Levente feltörekvő fotóstehetség első kiállításának, Mozaik címmel. A tárlatot Szabó Ildikó, Levente volt tanára nyitotta meg.

Tovább olvas

28 May

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket

A helyismereti vetélkedő eredményhirdetésével és a városi kitüntetések átadásával telt a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi képviselő-testületi ülés vasárnap délelőtt, a városháza dísztermében. Az ünnep alkalmával Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, s emlékeztetett arra, hogy a Városalapítók Hete Kiskunfélegyháza legnagyobb kulturális és hagyományőrző eseménye, amellyel a redempciót engedélyező kiváltságlevél átadására emlékezik a város.

Tovább olvas

26 May

Kezdetét vette a X. Bajuszfesztivál

Még aki nem kifejezetten a bajuszfesztivál rendezvényére látogatott a városközpontban, az is lelkesen csatlakozott a gólyalábas csapathoz, hogy aztán a Béke téren felállított színpadon meghallgassa a jubileumi fesztivál megnyitóját.
- Nagy megtiszteltetés városunknak, hogy a jubileumi tizedik Kunsági Bajuszfesztivált megrendezhetjük – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester. A bajuszfesztivál résztvevői mellett külön köszöntötte a testvérvárosokból (Kikindáról, Tordáról és Segesvárról) érkező delegációkat. Mint ahogy azt a polgármester elmondta nagyon régi és mély barátság köt össze minket testvérvárosainkkal, hiszen közösen őrizzük magyarságunk hagyományait.

A polgármester köszöntőjét követően Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság ügyvivője szólt a megjelentekhez:
- 12 évvel ezelőtt a mostani rendezvényen gólyalábon álló Gulyás László álmodta meg a bajuszfesztivál megrendezését szülővárosában. Azóta Kiskunfélegyházán hetedszer, egyébként pedig tizedszer rendezünk a Kunságban bajuszfesztivált. Épp ezért Kiskunfélegyházát a magyar bajusz szokás és viselet fővárosának tekintjük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]