Friss hírek

12 Dec

A rezidenseket is támogatni kívánja az önkormányzat

A háziorvos utánpótlás biztosítása érdekében ösztöndíjrendszert vezet be az önkormányzat, erről már novemberben döntöttek a városatyák. Jó hír, hogy bővül a kör, a rezidens támogatás bevezetésével, derült ki a szakbizottságok heti ülésein. A részletekről dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális bizottság elnöke beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

12 Dec

A Korond utca megújítását is tárgyalta a városüzemeltetési bizottság

A Zöld Város projekt területein kívül is több városrész, utca, tér fog megújulni 2019-ben. Ilyen lesz például a CLLD pályázat keretében megújulú Darvas tér, az ún. Kocka játszótér, amelynek jelenleg a terveit véleményezhetik a városlakók és a Korond utca, kapcsolódva az SZTK felújításához. Utóbbiról tárgyalt hétfői ülésén a Városüzemeltetési bizottság. Elnökét, Bense Zoltánt kérdeztük a részletekről.

Tovább olvas

12 Dec

Bodor Miklós grafikái kaptak helyet a könyvtár folyosóin

Bodor Miklós grafikáit nézheti végig az a kedves érdeklődő, aki a Petőfi Sándor Városi Könyvtár belső folyosóin sétál végig. A tárlatot ma sajtótájékoztató keretében adták át, amelyen jelen volt a néhai művész özvegye Bodor Zsófia, Kiskunhalas város volt alpolgármestere Halász Balázs, Rosta Ferenc Kiskunfélegyháza alpolgármestere is. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte, a tárlat létrejöttéről Rosta Ferenc alpolgármester beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

09 Dec

Már két gyertya világít a Város adventi koszorúján

A karácsonyi várakozás jegyében, december 8-án is sokan gyűltek össze a városháza előtti téren, ahol a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai és kórusa adott adventi műsort. A második gyertyát Hatvani Zsófia református lelkésznő és Csányi József polgármester gyújtotta meg.

Tovább olvas

08 Dec

Megnyílt az V. Mézeskalács Meseváros

A Kiskun Múzeum felújítási munkálatai miatt, idén a Petőfi Emlékház adott otthont az immáron ötödik Mézeskalács mesevárosnak. Mészáros Márta a múzeum igazgatónője a megnyitón elmondta, ebben az évben rekord mennyiségű, 56 db alkotás érkezett. Ennek azért is nagyon örülnek, mert a jótékonysági akció keretében a tombolák bevételéből most is egy intézményt tudnak támogatni, és így 56 szerencsés kaphatja meg valamelyik alkotást a negyedik gyertyagyújtás alkalmával. A bevételből idén a Darvas téri Százszorszép Óvodát támogatják.

A mézeskalács meseváros kiállítást hagyományosan dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális bizottság elnöke nyitotta meg.

Tovább olvas

07 Dec

38 iskola kapott robotot a térségben

A térség 24 településének 38 iskolája gazdagodott olyan robottal, amelyek segítségével játszva tanulhatják a diákok a programozás és a robotika alapjait. Az eszközök ünnepélyes átadását csütörtökön Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési központban tartották. A megjelenteket először a fogadó, Kiskunfélegyháza város polgármestere, Csányi József köszöntötte, aki Lezsák Sándort méltatta köszöntőjében.


Tovább olvas

07 Dec

Idősek karácsonya lesz a Göllesz iskola tornatermében

Idén is megszervezi az Idősek Karácsonyát a Göllesz Viktor iskola tornatermében Balla László alpolgármester, a körzet képviselője. A részletekről Balla László beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

07 Dec

December 10-én elkezdődnek a Zöld város kivitelezési munkái

December 10-én megkezdődnek, és várhatólag 2019 október végig be is fejeződnek a Félegyháza Újjáépül TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 azonosító számú, Zöld város kialakítása című projekt tényleges kivitelezési munkái. A munkaterületet átadták a kivitelező, KÉSZ Kft részére, mondta el rádiónknak Hartyányi Gyula projektfelelős. A megvalósítás során forgalmi korlátozások várhatóak. A kivitelező ezúton is elnézést kér a munkálatok során jelentkező esetleges kellemetlenségekért, és kéri a lakosság türelmét. A tervtől az időjárási viszonyoktól függvényében lehet eltérés.

Tovább olvas

05 Dec

A minisztérium támogatja, hogy agrárképzési centrummá váljon a Mezgé

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumot a térség központjává lehet alakítani - mondta az agrárminiszter december 4-én, amikor Lezsák Sándor országyűlési képviselővel, Csányi József polgármesterrel és az intézmény igazgatójával, Rózsa Pállal végigjárták a tangazdaságot, a húsüzemet és az iskola épületeit. Dr. Nagy István földművelésügyi minisztert és Rózsa Pál igazgatót halljuk.

Tovább olvas

05 Dec

Rockenbauer Pálra emlékeztek a Móravárosban

Mint minden évben, a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál gyalogtúra szakosztálya idén is megemlékezett névadójáról halálának 31. évfordulóján. A közelszőlői pihenőparkban – a nagynevű természetjáró emléktáblájánál – először Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent túratársakat, külön kiemelve Takácsné Medveczki Zsuzsannát, a Platán utcai Általános Iskola igazgatóját, Rádi Ferenc és Kovács Ferenc túravezetőket. A megemlékezésen Meizl Ferenc, a Platán utcai Általános Iskola volt igazgatója, a Madárbarát Klub vezetője Rockenbauer Pál életútjának főbb állomásairól beszélt:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]