Friss hírek

24 Sep

Ülésezett a gazdasági bizottság

18 napirendi pontot tárgyalt a Gazdasági Bizottság a szeptember 22-i ülésén. Az önkormányzat jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica 2021. évi fordulójához, és ahogyan azt Gyenes Attila a bizottság elnöke rádiónknak elmonda: jövőre is 4 millió forintos keretösszeggel terveznek.

Tovább olvas

24 Sep

Az anya és apaidőről szólt a keddi Betűbölcsi

Hosszú hónapok kihagyása után ismét találkozhattak az anyukák egymással a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama sikerprogramján. A szeptember 22-i Betűbölcsi vendége a már jól ismert, visszajáró előadó, Néma Attiláné, Ella dúla, szülésfelkészítő és TANDEM-tréner volt. A szakember ezúttal is hasznos tanácsokkal látta el a szülőket annak érdekében, hogy jobban és hatékonyabban osszák be az idejüket és az energiájukat az elvárásokkal teli világban, illetve a nagyszülőket is bátran vonják be az életükbe. A témáról Néma Attiláné Ella, dúla nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

22 Sep

A főtéri "mutatványosok" rongálása miatt is: új közterület-használati rendelet készül

Új közterület-használati rendeletet alkot a város önkormányzata, mivel az utóbbi időben az új főtéren elsősorban a fiatal "mutatványosok" által okozott károk a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkeztek. Bense Zoltán, a Városüzemeltetési- és Környezetvédelmi Bizottság elnöke hozzátette: természetesen vannak olyan meghibásodások is, amelyeket garanciában fog cserélni a kivitelező. A nem rendeltetésszerű használatot a tervek szerint szankcionálni fogják, és a pénzbüntetés lehetőségét sem vetik el.

Tovább olvas

21 Sep

Kovács Zsóka tárlata nyílt meg a könyvtárban

Bámulatosan szép selyemfestmény kiállítás nyílt Kovács Zsóka alkotóművész munkáiból szeptember 18-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlaton megjelenteket Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte, majd néhány mondatban bemutatta a kiállító alkotóművészt.

Tovább olvas

21 Sep

Radvánszki Tibor tárlata nyílt meg a Művelődési Központban

Radvánszki Tibor művésztanár Surlófényben című kiállítása nyílt meg szeptember 17-én, 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Balogh Ramóna, a Szeged TV bemondója nyitotta meg.

Tovább olvas

18 Sep

Már zajlik az Országos Erőemelő ligakupa a Sportcsarnokban

Nagy várakozás előzte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show megrendezését. Az eredetileg tavaszra kiírt versenyt szeptember 18-a és 20-a között bonyolítják le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A higiéniás feltételek betartása mellett méltó körülmények várják a megjelenteket. A háromnapos versenyre mintegy 700 fő nevezett. A megnyitón Patyi Zoltán szervező mellett Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Tovább olvas

18 Sep

Új vágóüzemet adtak át az Integrál Zrt baromfifeldolgozójában

Új vágóüzemet avattak 2020 szeptember 18-án pénteken délelőtt az Integrál Zrt baromfifeldolgozó üzemében. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató, Lezsák Sándor ogy. képviselő, a térség ogy. képviselője és Varga Mihály pénzügyminiszter.

Tovább olvas

18 Sep

Valaki újra lakik a város alatt

Két szabadulószobát is berendeztek a Móra Ferenc Művelődési Központ pincerendszerében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Kreatív Mozaik Alapítvány és az Önkormányzat jóvoltából. Ennek ünnepélyes bemutatóját tartották szeptember 17-én délelőtt, amelyen részt vett dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési tanács elnöke, Gratzer-Sövényházy Edit főosztályvezető, Timafalvi László a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetője, dr Horváth Rekedt Gréta bűnmegelőzési főelőadó, Csányi József polgármester és Kovács-Csonka Szilvia a Művelődési Központ igazgatónője.

Tovább olvas

14 Sep

Új közösségi teret avattak a Petőfi lakótelepen

A lakótelepiek nagy örömére megújult a játszótér a Darvas téren és egy olyan közösségi tér került kialakításra, mely kellemes pihenést és kikapcsolódást biztosít az odalátogatóknak. Az ünnepélyes átadásra szeptember 12-én a Petőfi lakótelepi napok keretében került sor. Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referensének köszöntőjét követően Balla László alpolgármester szólt a megjelentekhez.

Tovább olvas

14 Sep

Megújult a Kossuthvárosi pihenőpark

Megújult a Kossuthváros közösségi tere. Új, modern játszótér, színpad, színvonalas focipálya és parkosított környezet fogadja ezentúl az odalátogatókat. Az ünnepélyes átadásra szeptember 11-én került sor. A megjelenteket Görög Anita oktatási- és közművelődési referens köszöntötte, majd felkérte Csányi József polgármestert ünnepi beszédének megtartására. A polgármestert követően dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]