Friss hírek

31 Jan

A félegyházi méhészek elsőként a Dózsa iskola tanulóinak ajánlották fel a „mézesheteket”

Az elmúlt évben a Félegyházi méhész klub mintegy 50 fős tagsága úgy döntött, hogy részt vesznek az európai mézes reggeli programban. Ennek keretében a kisiskolásoknak tartottak előadást, és megvendégelték őket finom mézes falatokkal, valamint mézadományt adtak a rászoruló családoknak. Kezdeményezésük jó fogadtatásra talált, ezért idén újabb akciót indítanak. Félegyháza valamennyi iskoláját „mézes” csomaggal ajándékozzák meg, felajánlva azt a lehetőséget, hogy felkészült szakembereik előadásokat tartanak a diákoknak, pedagógusoknak a méhészetről, a környezetvédelemről. A méhészek és az iskolák első találkozója január 30-án a Dózsa iskolában jött össze. Huszka Zsolt a méhész klub vezetője elmondta: – Az idei évben a társadalmi szerepvállalás és a jövőnk tudatos alakítása jegyében egy új kezdeményezést indítunk útjára. Szeretnénk a segítségünket ajánlani a helyi oktatási intézményeknek. A jövő nemzedékének szemléletformálása élhető jövőnk egyik záloga lehet. Terbe Ákosné, a Dózsa iskola vezetője örömmel fogadta a méhészek adományát és felajánlását.

Tovább olvas

29 Jan

Nagyszabású küzdősport gálát rendeznek Kiskunfélegyházán

Hagyományteremtő célzattal helyi félegyházi versenyzőket felvonultató küzdősport gálának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 21-én, szombaton. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósítja meg. A gálán több népszerű sportág harcművészei ringbe lépnek, izgalmas és jó hangulatú eseményre van kilátás.

Nagy Krisztián és Simon Zoltán rádiónk reggeli műsorában beszélt részeletesen a rendezvényről.

Tovább olvas

29 Jan

Matrózként járta be a világot

Álmodj, tervezz, és valósítsd meg! Ez a gondolat Wynne-Hughes Veronika angliai egyetemi tanulmányi során vált vezérgondolatává. Ragaszkodik is hozzá a mai napig. Gyerekként, szüleivel közösen ismerkedett meg a tengeri hajózással, és a vitorlázás szerelmese lett. Egyetemi tanulmányai után eldöntötte, hogy napi 16 euróból körbeutazza a Földet óceánokon és tengereken át. Meg is tette. Élményeit filmekkel, fotókkal illusztrálva mutatta be egy lelki tréningnek is megfelelő előadás keretében a könyvtárban, a Földrajzi Szabadegyetem idei, nyitó előadásán. A világutazót Csányi József mutatta be a népes közönségnek. 

Tovább olvas

29 Jan

Dongó József tartott lakossági fórumot

Két helyszínre is lakossági fórumot hirdetett a 6-os körzet kiterjedt külterülete miatt Dongó József önkormányzati képviselő. Január 22-én, a volt Banfalui iskolában meghirdetett találkozó érdeklődés hiányában elmaradt, valószínű, hogy márciusban újra meghirdetik. A Zöldmező lakótelepen 23-án már nagyobb volt az érdeklődés. Sőt, a képviselő még be sem tudta fejezni beszámolóját, a jelenlévők már sorolták észrevételeiket, amelyek elsősorban a térség közlekedésbiztonságával, az utak járhatóságával voltak kapcsolatban.

A képviselővel történt stúdióbeszélgetés alább meghallgatható részletesen:

Tovább olvas

25 Jan

Felvételi tájékoztató volt a középiskolások részére a Könyvtárban

A felsőoktatási felvételi eljárásról tájékozódhattak a félegyházán tanuló középiskolás diákok január 24-én a könyvtárban. Bukta Péter az Oktatási Hivatal osztályvezetője tartott előadást. A rendezvényt megelőzően beszélgettünk az előadóval.

Tovább olvas

23 Jan

Idén megújul az Alpári út egy szakasza

Az Útinform weboldalán a 2018-as költségvetési évre betervezett útfelújítások között két olyan szakaszt is találunk, ami már rég megérett a felújításra. Az egyik a 4625 sz. (Szolnok-Kiskunfélegyháza) közismert nevén Alpári út, a másik pedig az 5. főutat Kunszállással összekötő 5401-es út. Ezeknek részleteiről érdeklődtünk a Magyar Közúttól. Levelüket alább olvashatják.

Fotó: GoogleMaps

Tovább olvas

23 Jan

A migránsokkal kapcsolatban írt levelet a Jobbik Lezsák Sándornak

Az elmúlt hetekben arról számoltak be a hírportálok, hogy a korábban propagáltakkal ellentétben, mégis fogadott be Magyarország menekülteket. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Jobbik helyi szervezete Kiskunfélegyházán. Kollár László elnök elmondta, levélben fordult Lezsák Sándorhoz, a választókerület elnökéhez, amelyben arról érdeklődik, hogy Kiskunfélegyházára és környékére terveznek-e migránsokat betelepíteni?

Lezsák Sándor válaszával cikkünket hamarosan frissítjük.

Tovább olvas

23 Jan

A Magyar Kultúra napjára emlékezett a város hétfőn

Január 22-én Ünnepi műsorral emlékezett meg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Magyar Kultúra napjára. Ez az ünnepség volt egyben a PETŐFI EMLÉKÉVEK programsorozat megnyitója is.

A rendezvényt Csányi József polgármester nyitotta meg, majd Turek Miklós Versszínháza bemutatta Petőfi „A Szőlőszem” című monodrámát.

Tovább olvas

22 Jan

Himnuszmondó verseny volt a Könyvtárban

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár által 15. alkalommal meghirdetett Himnusz-mondó versenyre a város valamennyi általános iskolájából és a Móra Ferenc Gimnáziumból jelentkeztek. Kötelezően mondták el a Himnuszt, és a Petőfi emlékév jegyében egy szabadon választott Petőfi verset szavalhattak el. A megjelent diákokat először dr Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte.

Tovább olvas

20 Jan

Gráf Slam Poetry est lesz a Rocktárban

Idén február 2-án már második alkalommal szervezik meg a Slam poetry estet Kiskunfélegyházán. A főszervezővel Lukács Gergővel, és a két támogatóval, Kollár Lászlóval és Ónodi Árpáddal beszélgettünk a Shaker c. reggeli műsorunkban.

Tovább olvas

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>