Friss hírek

16 Mar

A szabad sajtó napja is Március 15.

A magyar sajtó napja 1990-ben alapított, minden év március 15-én megtartott ünnepnap.1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest. Kiskunfélegyházán az Önkormányzat hosszabb kihagyás után 2015-ben tartotta meg újra ezt a napot, amikor a helyi sajtó képviselőit látták vendégül a Városházán. Idén a Szabad Sajtó napján a szerkesztőségek (Félegyházi Közlöny, Rádió Smile, Rádió 1 -Sirius, Infókiskunfélegyháza és Petőfi Népe) tagjait Balla László alpolgármester köszöntötte a díszteremben, majd a belső tárgyalóban egy pohár pezsgővel koccintottak az elmúlt egy év közös munkájára és a jó együttműködésre. A koccintást követően a Rózsakert Étterem jóvoltából egy közös ebéddel zárt az ünnep.

Tovább olvas

16 Mar

Március 15-i ünnepség Kiskunfélegyházán

Petőfi Sándor szobránál állva, emlékezzünk a 170 évvel ezelőtti eseményekre. Mi már örökségbe kaptuk a szabadságot azoktól, akik vérükkel, életükkel fizettek ezért. Mérhetetlen hálával tartozunk nekik, és kötelességünk úgy élni, hogy méltók lehessünk a tőlük kapott szabadságra, hogy ne legyen hiábavaló szent áldozatuk. Ezekkel a mondatokkal köszöntötte Csányi József polgármester március 15-én, a forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére összegyűlteket a Petőfi-téren. Az ünnepségen Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A tisztelgés koszorúinak elhelyezése után a sárospataki 8kor Színház „Zúg március” címmel tartott előadást.

Tovább olvas

16 Mar

Bem tábornok koszorúzásával kezdődtek a megemlékezések Félegyházán

Szerte a világban március 15-én kokárdát tűz a magyar a szíve fölé, a hősök iránti tiszteletből, akik kivívták a nemzet tiszteletét, és beírták nevüket a magyar történelembe. Nemzeti ünnepünk lényege benne foglaltatik nevében. Az teszi ünneppé, hogy kivétel nélkül minden magyar magáénak vallhatja, bárhol is él a világon - mondta ünnepi beszédében Bárdos Lajos nyugállományú ezredes, amikor a félegyházi megemlékezések nyitányaként a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, a város vezetése, civil szervezetek és pártok koszorúkkal emlékeztek Bem apó szobránál a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján.

Tovább olvas

16 Mar

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Petőfi Emlékév keretében

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a 2018-2019-es évet Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestülete Petőfi Emlékévnek nyilvánította. Az emlékév ünnepi programjaihoz kapcsolódva március 14-én kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum kortárs képzőművészeinek gyűjteményének anyagából. A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója üdvözölte, külön köszöntve Csányi József polgármestert és az intézményvezetőket. Az igazgatónő szavait követően Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész nyitotta meg ünnepi gondolataival a kiállítást:

Tovább olvas

14 Mar

Pályázati felhívásokról tartott tájékoztatót a Kiskunok Vidékéért Egyesület

A Kiskunok Vidékéért Egyesület tájékoztató fórumot tartott a helyi pályázatok felhívásával kapcsolatosan március 13-án délután. A részletekről Tarjányi Ernő beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

13 Mar

Színjátszó és rajzpályázat is lesz a 20. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából

A Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt. a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából színjátszó- és rajzpályázatot hirdet kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére - tudattaLezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője a március 9-én tartott sajtótájékoztatón.

Tovább olvas

12 Mar

Óriási volumenű lesz a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

A 2018. szeptember 7-8-án megrendezésre kerülő XX. Libafesztivál szervezése már javában tart – tudtuk meg március 9-én, a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

A részletekről Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. Kiskunfélegyháza elnök-vezérigazgatója, Vajda Tamás, az Integrál-Group Kft. ügyvezető igazgatója, Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója számolt be.

Tovább olvas

10 Mar

dr. Réczi László tartott lakossági fórumot

Az 1. számú körzet önkormányzati képviselője, Réczi László tartott lakossági fórumot március 8-án, csütörtökön a Móravárosban. Az elmúlt egy év eseményeiről, a főbb témákról és a lakosságtól érkező észrevételekről és kérdésekről kérdeztük a képviselőt.

Tovább olvas

10 Mar

Átadták az felújított főzőkonyhát

Március 9-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Suli-Host Vendéglátó és Szolgáltató Kft. kiskunfélegyházi főzőkonyháját, a bíróság mellett, ami egykoron szintén ezt a funkciót töltötte be. A megjelenteket Pék József a cég ügyvezetője köszöntötte, Csányi József polgármester pedig megnyitó gondolataiban a konyha újraindításáról, és a különböző internetes oldalakon megjelent lejárató hírekről beszélt.

Tovább olvas

10 Mar

Digitális napot rendezett a Dózsa György Általános iskola

Digitális napot rendezett kedden a Dózsa György általános iskola. Egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően délelőtt a felsősök délután az alsósok probálhatták ki az iskola digitális felszereléseit, berendezéseit, de kitelepült cégek is érkeztek az iskolába saját fejlesztésű eszközeikkel. A részletekről Gyenes Attila informatikatanár beszélt rádiónknak. Terbe Ákosné Igazgatónőt arról kérdeztük, hogy milyen eszközöket szeretnének még beszerezni a közeljövőben pályázati vagy egyéb forrásból.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]