Friss hírek

14 Mar

Idén is ajándékoznak kerékpárokat a félegyházi kerékpáros klubosok

Idén is ajándékoznak kerékpárokat a Göllesz Viktor iskolának a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub tagjai. A részletekről Hup Richárdot kérdeztük:

Tovább olvas

14 Mar

Hivatalosan is megkezdte működését a lovas polgárőr szolgálat

Kiskunfélegyháza kb. 24-25.000 m2 külterülettel rendelkezik, melynek közbiztonságát leginkább a lovas polgárőrök tudják fenntartani, mondta el a sajtótájékoztatón Dongó József:

Tovább olvas

13 Mar

A Művelődési Központban tartotta március 15-i ünnepségét a Szt Benedek Iskola

A Művelődési Központban tartotta március 15-i ünnepségét a Szent Benedek Középiskola Kiskunfélegyházi PG tagintézménye március 11-én, amelyet rendhagyó módon élőben is közvetítettek az Iskola Facebook oldalán. A színi előadás előtt Andrási Endréné Katalin színjátszó csoport vezetője mondott ünnepi köszöntőt.

Tovább olvas

13 Mar

Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések

A félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium adott otthont az 59. Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen az ország huszonkét legjobb hentes tanulója mérte össze tudását. A verseny első napján az ünnepélyes megnyitón Bagdán Boglárka agrár-szakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a tanulókat. Rózsa Pál, a vendéglátó intézmény vezetője bemutatta az intézményt és az ott folyó munkát, majd Kássa Tibor, a versenybizottság elnöke ismertette a feladatokat. A megnyitót követően a versenyzők írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították felkészültségüket. Másnap a tanüzemben a vágástól a késztermék elkészítéséig minden folyamatban bizonyítaniuk kellett, sőt értékesítési készségeiket is megmutatták. A versenynek ezt a napját Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő is meglátogatta. Az eredményhirdetésre a harmadik napon a városháza dísztermében került sor, ahol Csányi József polgármester is köszöntötte a leendő húsipari szakmunkásokat.

Tovább olvas

07 Mar

Átadták a Holló László díjakat a Könyvtárban

Holló László születésnapján a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban adták át ünnepélyes keretek között a két évente kisztott Holló László díjakat. Idén dr. Feledy Balázs művészeti író és Rádi András kiskunfélegyházi festő vehette át a díjakat. Különleges alkalom volt ez, hiszen ezen a délutánon nyílt meg Rádi András képeiből készült kiállítás is.Dr. Feledy Balázst Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója, Rádi Andrást pedig Szabó Ildikó művésztanár méltatta. A díjazottak méltatását alább hallgathatja meg.

Tovább olvas

03 Mar

A sportszervezetek vezetőit köszöntötték

A 2018-as esztendő eredményeinek elismeréséül a városháza dísztermében fogadták a félegyházi sportegyesületek, klubok képviselőit, sportvezetőit február 28-án. Az eseményen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az egyesületek az elmúlt évben is sokat tettek a fiatalok sportolásáért, eredményeikkel öregbítették Kiskunfélegyháza hírnevét.

Tovább olvas

02 Mar

Bencsik László fotóiból nyílt kiállítás a művelődési központban

 A 30. születésnapját ünneplő fotós képeiből „Kezdés…” címmel nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központban február 28-án. A Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínházának és Zsirmik István népzenész színvonalas és szórakoztató előadását követően Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgató asszonya nyitotta meg a kiállítást.

Tovább olvas

01 Mar

Zöld Város projekt a Shakerben

A Zöld Város projektről szólt a Shaker című reggeli műsorunk 2019 február 28-án. Meghívott vendégeink voltak:

  • Csányi József polgármester
  • Kesztner Andor a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt képviseletében
  • Nemcsok Márton a Pagony Kft képviseletében

A műsor alább visszahallgatható.

Tovább olvas

28 Feb

Tour De Puszta kerékpáros túrát szervez a Bringabarát

Télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpártúrára hívja a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub és Bringabarát Kerékpárbolt a hűvös időben is kihívásokat kereső kerékpárosokat, március 3-án, vasárnap. A részletekről Simon Béla Szabolcs beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

26 Feb

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók a Bercsényi utca miatt

Aláírást gyűjtenek a Kossuthvárosban élők a Bercsényi utca forgalma miatt. Erről tartott sajtótájékoztaót Horváth Tamás szocialista képviselő amelyre meghívta az aláírásgyűjtőket is. Horváth Tamást és Hegedűs Lajost halljuk:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]