Friss hírek

08 Feb

A fejlesztési lehetőségekről tanácskoztak a járás polgármesterei Félegyházán

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László a Kiskunfélegyházi Járás településvezetőivel találkozott a kiskunfélegyházi városházán, február 7-én. A polgármesterekkel és szakértőikkel áttekintették a Települési Operatív Program kereteiben megvalósuló fejlesztéseket, eredményeket, valamint megbeszélték az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit is.

A pályázati lehetőségekkel kapcsolatban Csányi József polgármester elmondta, hogy Kiskunfélegyháza és térsége jó helyzetben van, mert városvezetésünk és a megyei önkormányzat között tökéletes koordinációs munka folyik, amely megkönnyíti a projektek előkészítését.

Tovább olvas

08 Feb

Diákok olvastak fel Móra műveiből a Könyvtárban

Február 7-én délelőtt 10 órától szervezték meg az 5 órás felolvasást Móra Ferenc műveiből a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az általános iskolások részére. A megjelenteket először Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte. A rendezvény díszvendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája volt, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a Kincskereső kisködmön ma még aktuális-e?!

Vészits Andreát halljuk:

Tovább olvas

07 Feb

Átmenetileg Félegyházán láthatják el a jászszentlászlói lakosokat

Kérelmekről, a város költségvetéséről és a jászszentlászlói fogorvoshiányról is tárgyalt idei első ülésén a Művelődési és Szociális Bizottság. dr. Ónodi Izabellával, a bizottság elnökével beszéltünk a részeltekről az ülés után, első körben a költségvetéssel kapcsolatban:

-bejátszás

Tovább olvas

07 Feb

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi. A keddi foglalkozás vezetőjével, Vidács Tímeával beszélgettünk a rendezvény előtt.

Tovább olvas

05 Feb

A héten zajlanak a Móra Ferenc emléknapok

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi a hagyományos Móra Ferenc Emléknapokat február 6-a és 8-a között.

Tovább olvas

04 Feb

Disznótor lesz a DM Parkolóban

Első alkalommal rendezi meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a Mezgés Disznótort február 17-én 8 órától a DM előtti parkolóban.

A részletekről Rózsa Pál az intézmény igazgatója beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

03 Feb

Kis-Szeniczey Kálmán az LMP jelöltje a 4. vk-ben

A Lehet Más a Politika Országos Elnökségének döntése értelmében Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében Kis-Szeniczey Kálmán lesz a párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje.

Tovább olvas

02 Feb

Félegyházán is léteznek a mindennapok angyalai

A Ford Hovány által 2015-ben alapított „Mindennapok Angyalai” elismerő díj mintájára Félegyházán is alapítottunk egy díjat az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” keretein belül a kiskunfélegyházi, illetve a környező települések vállalkozásainak segítségével. Évente 5 főt kívánunk elismerésben részesíteni az „ Oltalmazó kezek” megnevezésű díjjal.

Tovább olvas

01 Feb

Szemléletformáló vándorkiállítás érkezett a Móra Gimnáziumba

Weapon of Choice - A te fegyvered a döntésed! címmel szemléletformáló vándorkiállítást rendeznek a verbális agresszióról a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai a megye több településének középiskoláiban. A vándorkiállítás január 31-én a Móra Ferenc Gimnáziumba érkezett. Nagy Renátával a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház irodavezetőjével beszélgettünk a rendezvényt megelőzően.
 

Tovább olvas

31 Jan

Bán János új kötetét mutatták be a könyvtárban

Január 30-án, kedden 17 órakor könyvbemutatóra várta a történelmi regények kedvelőit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Az érdeklődők Bán Jánossal találkozhattak, aki Bán Mór írói álnéven, 2017 végén adta ki a nagy népszerűségnek örvendő Hunyadi-sorozat legújabb, 9. kötetét. A kötetről bevezetőt Kollár László képviselő mondott.

Tovább olvas

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>