Friss hírek

27 Mar

A civil szervezetek támogatásáról is döntött a Művelődési és Szociális bizottság

Sírfelújításról, a bölcsödék és óvodák beiratkozásának időpontjairól és a városban működő civil- és sportszervezetek pályázazairól is tárgyalt legutóbbi ülésén a Művelődési és Szociális Bizottság. Dr. Ónodi Izabellát, a bizottság elnökét kérdeztük:

 

Tovább olvas

27 Mar

Kiskunfélegyházára érkezett Szél Bernadett kampánykörútja

Kiskunfélegyházára is ellátogatott kampánykörútján Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje március 23-án. A sajtó megjelent munkatársainak elmondta: az offshore cégek ügyében 8 év alatt nem történt semmi, pedig az LMP tizennégyszer nyújtotta be az offshoret valóban megtiltó törvényjavaslatát, de azt a Fidesz minden egyes alkalommal leszavazta.

Tovább olvas

27 Mar

70 éves a megújult szentlászlói óvoda

Ünnepélyesen felavatták a Szent László Óvoda és Bölcsőde új épületrészét. Az ünnepségen megjelenteket köszöntötte Nagy András Jászszentlászló polgármesetere.

Lezsák Sándor ogy. képviselő, a 4vk. ogy. képviselője beszédében elmondta, hogy a politikai álmoskönyvek szerint, kampányidőszakban iskolába, ovodába menni egy politikusnak kockázattal jár, de a kampányidőszak csak egy évig tart. Itt viszont nem kampányígéret zajlik, hanem építkező munka, ami jól jellemzi Jászszentlászlót is.

Tovább olvas

23 Mar

155 éve született Gárdonyi Géza

Égre néző lélek címmel, Juhász István nyugalmazott tanár tartott előadást a 155 éve született Gárdonyi Gézáról a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Tovább olvas

22 Mar

A Közmédia AranyCore különdíját nyerte Kapus Diána félegyházi ifjú szerző

A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév folyamán számos program, esemény keretében emlékezhettünk egyik legnagyobb költőnkre. Az Arany János-bicentenárium zárásaként a Közmédia AranyCORE zenebajnokság címmel, izgalmas lehetőségként, versenyt hirdetett, melynek során a jelentkezők Arany János bármely művének megzenésítésével nyújthattak be pályázatot. A versenyszabályzat szerint megalkotott zenés feldolgozásokat 2018. március 2-áig, Arany 201. születésnapjáig lehetett beküldeni. A felkért zsűri, a hallgatóság, valamint a Közmédia által odaítélt díjakat a napokban hozták nyilvánosságra.

Tovább olvas

22 Mar

Átadták az Egészségházat Gátéron

Mosolygós arcok és izgatott, ünneplő tömeg sejttette a Gátérre érkezők számára: a község életében igazi ünnepnap volt a március 21-e. Vadonatúj, 21. századi színvonalú épületbe költözhetett a leromlott állapotú, már-már életveszélyes helyen zajló felnőtt háziorvosi és védőnői szolgálat. A Petőfi Sándor utcai egészségházat szerdán délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a nagyközönségnek. A megjelenteket a település polgármestere, Jánosiné Gyermán Erzsébet köszöntötte, aki külön megköszönte a projektmenedzser munkáját, aki végig koordinálta ezt a beruházást.

Tovább olvas

22 Mar

Március 26-tól elkezdődik az Alpári út felújítása

Összhangban az önkormányzati forrásból megvalósuló útépítési tervekkel a Magyar Közút Nonprofit Kft. március 26-án, hétfőn megkezdi a 4625-ös számú út, azaz az Alpári út, Liget utca városon belüli szakaszának útburkolat-rekonstrukciós munkáit. A felújítás a 67-es kilométerszelvénytől a 68-as kilométerszelvényig, vagyis az Alpári úti kishídtól a Csongrádi úti kereszteződésében lévő MOL benzinkútig tart.

Tovább olvas

22 Mar

A hétvégén pályazár lesz az M5-ön

445. SZ. FŐÚT KECSKEMÉT ELKERÜLŐ ÚT ÉPÍTÉSE MIATT FORGALOMTERELÉS ÉS LEZÁRÁS LESZ AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYÁN.

Az M5 autópálya 80-as kilométerénél épülő közúti híd tartógerenda beemelések miatt autópálya-zárás és forgalomterelés lesz a 2018. március 24-25-i hétvégén. Az elkerülő út és az M5 autópálya építés alatt lévő csomópontjában az autópálya felett épülő híd tartógerendáinak beemeléséhez az M5 autópálya lezárására és a forgalom elterelésére van szükség a 74 sz. Kecskemét- Észak és a 91 sz. Kecskemét- Dél autópálya csomópontok között.

Tovább olvas

20 Mar

Nyomokat hagyó élmények - Erdélyben jártak a Dózsások

Felejthetetlen élményekben volt része annak a 46 dózsás diáknak, aki a Határtalanul! pályázat keretében öt napra Székelyföldre látogathatott.

Tovább olvas

20 Mar

Az evési problémákról szólt a kibővített betűbölcsi

Az evési problémákról és ennek szövődményeiről szólt a kibővített betűbölcsi a Petőfi Sándor V. K. baba-mama klubjának március 20-i foglalkozásán. Az előadóval, Báthoriné Csenki Krisztinával beszélgettünk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]