Friss hírek

05 Mar

A K2 első magyar meghódítója volt a vendég a könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatának soron következő előadásán a K2 első magyar megmászásáról tartott előadást Suhajda Szilárd hegymászó február 27-én este. A hegymászót a rendezvény előtt kérdeztü.

Tovább olvas

02 Mar

E-recept: ezek a legfontosabb tudnivalók

A Shaker c. reggeli műsorunk vendége volt dr. Kőhalmi Józsefné Klárika, aki az e-recepttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat osztotta meg a hallgatókkal.

Tovább olvas

29 Feb

Átadták az Oltalmazó Kezek díjakat

2020. február 28-án este adták át, immáron harmadik alkalommal az Oltalmazó Kezek díjakat. Idén Busáné Szarvas Katalin, Drozdik Jánosné, Rabi Mónika, Szabóné Varga -Gácsi Etelka és Vörösné Czinege Hedvig vehették át a díjakat és jutalmat. Köszöntő beszédet mondott dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes.

Tovább olvas

27 Feb

A Stresszkezelésről szólt az EFI iroda programja

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda közös programja, az EFI-s esték sorozhat legújabb előadása zajlott február 25-én este. Ezúttal Kis Adelina pszichológus tartott előadást, stresszkezelés, avagy relaxálni jó címmel. Kiss Adelinát halljuk:

Tovább olvas

27 Feb

A kommunizmus áldozatairól emlékeztek meg Kiskunfélegyházán

A kommunizmus áldozataira emlékezve a városi könyvtár udvarában avatták fel Tormay Cécile emléktábláját, február 25-én. A dombormű elhelyezését Dinnyés Gyula kezdeményezte és támogatta anyagiakkal. Az emléktábla leleplezése előtt dr Tarjányi József távollétében Kállainé Vereb Mária igazgatónő szólt a megjelentekhez.

Az alkotást a támogató Dinnyés Gyula és Rosta Ferenc alpolgármester leplezték le. 

Tovább olvas

26 Feb

Élménybeszámoló: ilyen volt a Budapest-Bamako rally

Február 26-án reggel a Shaker műsorunk vendége volt a Szalamandra team, azaz: Kárpáti Rita, Turcsányi Zoltán, Hegyi Manszvét és Tajthy Ákos. Egy jó hangulatú élménybeszámolót tartottak a Budapest-Bamako rallyról.

Tovább olvas

21 Feb

Edélyi muzsikával is készült a beszélgetésre Csík János

Február 20-án folytatódott a Félegyházáról induktak.. helytörténeti beszélgetések című sorozat a Könyvtárban. dr. Tarjányi József vendége ezúttal Csík János, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója volt. Csík Jánossal a rendezvény előtt beszélgettünk Félegyházi kötődéséről, és persze a zenéről..

Tovább olvas

20 Feb

Hamarosan az Egészségközpontba költözik az EFI iroda

Szinte az utolsó simítások zajlanak az Egészségközpont 3 és 4. emeletén, ahova így rövidesen az Egészségfejlesztési Iroda is átköltözhet, tudtuk meg Tóth Katalintól, a helyi EFI iroda vezetőjétől.

Tovább olvas

20 Feb

Kiírták a Sport és civilszervezetek támogatásához szükséges pályázatot

A városi sport és civil szervezetek önkormányzati támogatásához szükséges pályázati felhívás tervezetét véglegesítette mai rendkívüli ülésén a Művelődési- és Szociális Bizottság. A részletekről dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

20 Feb

Két koncertre is várják az érdeklődőket a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti iskolában márciusban

Márciusban két koncertre is várják az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában. A részletekről Kis-Fekete Vilmost, az iskola igazgatóját kérdeztük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]