Friss hírek

22 Dec

Karácsonyi ünnepséget szerveztek a nehéz helyzetben élőknek

Balla László önkormányzati képviselő hosszú évek óta karácsonykor ünnepségre invitálja a nehéz helyzetben élőket. Idén is a szokásos helyszínen, a Göllesz iskola tornatermében látta vendégül a meghívottakat. Köszöntőjében elmondta, hogy ilyenkor, karácsonyhoz közeledve, kicsit meglágyul a szívünk, és nagyobb figyelemmel vagyunk egymás iránt. Gábor atya egy karácsonyi történetet és annak tanulságait osztotta meg a jelenlévőkkel.

Tovább olvas

22 Dec

Járhatóvá vált a Teleky utca

A Teleky utca Holló Béla u. és Árpád u. közötti szakasza eddig sáros, sokszor járhatatlan volt. Az önkormányzat leaszfaltoztatta a 40 méter hosszúságú, 4 méter szélességű, 160 négyzetméter alapterületű szakaszt, ahol új növényzetet is telepítettek, valamint a közvilágítás segítése érdekében egy új lámpatestet helyeztek el. A felújított szakaszt december 18-án adták át a közlekedőknek. A nemzeti színű szalagot Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője és Balla László alpolgármester vágták át.

Tovább olvas

22 Dec

Holden Rose közönségtalálkozó volt a Gyermekkönyvtárban

Holden Rose azaz Kovács Attila író közönségtalálkozója volt kedden délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalmában, ahol az új könyvsorozatáról is beszélt a megjelent fiataloknak.

Tovább olvas

22 Dec

Csendesedjünk el Adventkor

A negyedik gyertya is meggyúlt a város adventi koszorúján december 21-én. A gyertyagyújtáskor Hostyánszi Péter mondott ünnepi köszöntőt.

Tovább olvas

17 Dec

Benyújtotta költségvetési javaslatait a Veled a Városunkért Egyesület

Benyújtotta költségvetési javaslatait a Veled a Városunkért Egyesület, amelyre december 13-ig volt lehetőség. A fontosabb javaslataikról sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Tovább olvas

15 Dec

Megkezdte a termelést a petőfiszállási tejfeldolgozó üzem

December 2-án megkezdték a Szentkúti termékcsalád gyártását a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemében. A beruházáshoz a Vidékfejlesztési Programból 347 millió forint támogatást kapott a jelenleg mintegy 150 tejtermelő családot tömörítő szövetkezet. Az üzem ünnepélyes átadását december 13-án, pénteken tartották.

Az új üzem ünnepélyes átadásán dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár így fogalmazott:
– A tejágazat egy kicsit olyan, mint a hullámvasút. A petőfiszállási minta, az összefogás esélyt ad arra, hogy ne kelljen a környékbeli gazdáknak jegyet váltania a hullámvasútra.

Tovább olvas

15 Dec

Felfénylett a harmadik gyertya a város adventi koszorúján

A harmadik, rózsaszín gyertya az öröm színe az adventi gyertyán. A városháza adventi koszorúján december 14-én fénylett fel a harmadik gyertya. Műsorral a Batthyány Lajos iskola kicsinyek kórusa lépett fel.

Tovább olvas

14 Dec

Pihenőparkkal gyarapodott a Zöldmező lakótelep

A Zöldmező lakótelep bejáratánál, az út menti kereszt tövében, kellemes, pihenésre, szabadidős összejövetelekre alkalmas teret alakítottak ki. A nemzeti színű szalagot Balla László alpolgármester és a térség önkormányzati képviselője, Szabó József önkormányzati képviselő vágták át a beruházás átadásakor december 12-én.

Tovább olvas

13 Dec

Adventi fényfestés lesz December 21-én

Adventi fényfestés lesz 2019. december 21-én, szombaton 19 órától a kiskunfélegyházi városháza homlokzatán. Mindenkit szeretettel várnak az egyedülálló fényjátékra.

Tovább olvas

12 Dec

Idén is sok ajándékot gyűjtött össze a Könyvtár

Idén is sok ajándékot gyűjött össze a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, amelyet a Családok Átmeneti Otthonában lakó családok kapnak meg. A kis átadó ünnepségen először Kállainé Vereb Mária köszöntötte a megjelenteket, különösen a munkában aktívan résztvevő Waldorf iskola gyerkőceit. Balla László a körzet képviselője is elismerően szólt az immáron tíz éves múltra visszatekintő ajándékgyűjtésről.A Waldorf intézmény nevében Feketéné Csikós Szilvia igazgatónő köszönte meg a részvétel lehetőségét.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]