Friss hírek

01 Oct

Tiszaalpáron tartott előadást az agrárgazdasági miniszter hétfőn

Tiszaalpárra látogatott Nagy István agrárminiszter Lezsák Sándor meghívására szeptember 30-án hétfőn este. A Művelődési Központ megtelt érdeklődőkkel. Az agrárminisztert látogatása apropójáról kérdeztük a fórum előtt.

Tovább olvas

01 Oct

Október 19-én lesz a második Tetováló Fesztivál

Október 19-én rendezik a második Tetováló fesztivált Kiskunfélegyházán. A program részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Papp Anett a Béke egy mosollyal kezdődik alapítvány vezetője a fesztivál jótékony céljáról beszélt a sajtó képviselőinek. A programokról, fellépőkről Sánta Zoltán a Rocktár programszervezője beszélt. A zenészeken kívül lesz egy extra zsűritag, Angyal Luca, aki 25 éve gyűjti a tetoválásokat. A tetoválás licitáláson túl lesz lehetőség helyszíni tetoválásra, lézeres tetoválás eltávolításra és lesz barber show is.

Tovább olvas

26 Sep

Ingyenes fesztivál lesz október elején Kiskunfélegyházán

Tripla Zenei Fesztivál lesz októberben az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, hangzott el azon a sajtótájékoztatón amit szeptember 26-án csütörtökön tartottak meg a szervezők az Ágyú Kézműves Sörgalériában. A részletekről Ónodi Árpád és Sánta Zoltán koncertszervezők beszéltek a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

26 Sep

Még idén felújítják az Izsáki úti vasúti átjárót

Még a múlt héten kerestük meg a MÁV Zrt sajtóosztályát, miután arról értesültünk, hogy a pályaudvar felújítások körében a kiskunfélegyházi pályaudvar is érintett, továbbá arról érdeklődtünk a MÁV-tól, hogy tervezik-e az elhasználódott Izsáki úti vasúti átjáró felújítását. A megkeresésünkre tegnap érkezett meg a MÁV sajtóosztályának válasza.

Fotó: GoogleMaps

Tovább olvas

26 Sep

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét az Alsótemető megújult ravatalozójánál, melynek szeptember 26-ai átadása csupán az első lépés volt egy új, eddig ismeretlen úton.

A Bozóki István kőfaragó mester által tervezett és készített emlékmű gondolata, egy Édesanya: Csikós Józsefné szívében fogalmazódott meg. Ő és férje 33 éves fiukat veszítették el hirtelen szívhalál következtében nyolc évvel ezelőtt. Kezdeményezésüknek köszönhető, hogy Kiskunfélegyházán állítottak fel az országban elsőként olyan emlékhelyet, ahol a donorrá lett névtelen hősök előtt bárki leróhatja tiszteletét, aki úgy érzi szeretné valahogyan kifejezni háláját a legnagyobb ajándékért, amit ember az embernek adhat.
A Fórumon köszöntőt mondott Csányi József polgármester, az Alsótemetőben az emlékműnél pedig Csikós Józsefné mondott beszédet.

Tovább olvas

24 Sep

Az 5 éves ciklus utolsó bizottsági ülései zajlanak a héten

Az 5 éves ciklus utolsó szakbizottsági ülései zajlanak ezen a héten. Minden hónap utolsó heteiben, hétfőnként először a városüzemeltetési bizottság ülésezik. Szeptember 23-án ezúttal kihelyezett ülés keretében, a záportározó területén kialakított horgásztó mellett ülésezett a bizottság, egy korábbi meghívásnak eleget téve. A legfontosabb napirendi pontokról Bense Zoltánt a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

23 Sep

Megnyílt Pintér Anna festőművész kiállítása a könyvtárban

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szolgált színhelyéül Pintér Anna festőművész kiállításmegnyitójának. Az alkotó, a Csend van bennem címet adta a megjelenített tárlatának. A tárlatról Rosta Ferenc alpolgármesterrel beszélgettünk a megnyitó előtt.

Tovább olvas

23 Sep

Ünnepélyes keretek között adták át Móra Ferenc mellszobrát

Szeptember 20-án avatták fel Rieger Tibor Móra Ferencet ábrázoló köztéri mellszobrát a Móravárosban. Köszöntő beszédet mondott Csányi József polgármester. Mint ahogy azt dr. Tarjányi Józseftől a Petőfi Emlékbizottság elnökétől megtudtuk Rieger Tibor köztéri művei sok magyar városban megtalálhatók. Az ő munkáját dicséri a pannonhalmi bazilika millenniumi kapuja, a budai várban kiállított királyi palást, Kecskeméten a Szent István szobor, és több alkotás Győrben, amelynek bencés gimnáziumában a középiskolás éveit töltötte. Itt, a Batthyány parkban áll Móra Ferenc mellszobra is. 

Tovább olvas

20 Sep

Bodor Miklós albumbemutató zajlott a Hattyúházban

A kiskunhalasi Thorma János Múzeum gondozásában megjelent, Bodor Miklós kiskunfélegyházi grafikus munkáiból összeállított albumot mutatták be szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. A könyvet Szakál Aurél, a Thorma János Múzeum igazgatója mutatta be, a mesterre pedig Csenki Tibor grafikus, Kis László fotóművész és Rátkai Zsuzsa képzőművész, a Holló László Képzőművész Kör tagjai emlékeztek. Az est vendége volt Bodor Zsófia, Bodor Miklós özvegye. Zenei betétekkel közreműködött Lizik-Varga Katalin.

Tovább olvas

20 Sep

Autómentes nap a Sportcsarnok parkolójában

Gokartokkal, elektromos autókkal, és számos megmozgató lehetőséggel várták ma a félegyháziakat az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes napra a Városi Sportcsarnok parkolójába. Délelőtt az iskolai órák keretében a diákok is kilátogattak a rendezvényre. A legkisebbek először a pedálos gokartokat rohamozták meg, de kaphattak felvilágosítást a KRESZ rejtelmeiről a Rendőrség sátránál, kitelepült a Süveges Autósiskola, a Nor-Bike kerékpárbolt és a Humanum Salma Alapítvány, akik délután egy sétát is szerveztek a Záportározóhoz. A reggeli órákban Csányi József polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]