Friss hírek

26 Jun

1,4 milliárd forintot kapott a város az Ipari Park II-re

1,4 milliárd forintot nyert a város az Ipari Park II beruházásra, amelyről június 25-én délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Városházán Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere, aki elmondta, hogy a 2014-es választások előtt nyílt és egyértelmű programmal álltak a kiskunfélegyházi lakosság elé. A legfőbb céljuk az volt, hogy talpra állítsák a várost. A 2014-es „Munkára Félegyháza Programban” megfogalmazták azt a célt, hogy öt év alatt ötszáz új munkahelyet teremtenek a városban. A kiskunfélegyházi vállalkozók bátorságával és a városban dolgozó emberek szorgalmával, a kitűzött öt év helyett, már most a negyedik esztendőben is elmondhatjuk, hogy eddig több mint hatszáz új munkahelyről beszélünk Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

24 Jun

Fogathajtó versenyt rendeztek a Vasas Pályán

Június 23-án szombaton három kategóriában mérhették össze tudásukat a Koch's Fogathajtó versenyre érkező versenyzők. A megjelenteket Balla László alpolgármester köszöntötte.

Tovább olvas

23 Jun

Saját kézbe veszi a város a közétkeztetést

Szeptember 1-jétől új alapokra helyezi az önkormányzat a félegyházi közétkeztetést, és közvetlenül, maga szervezi meg annak döntő arányát. Ez a régió legkorszerűbb konyhájának megvásárlásával válik lehetővé – tudtuk meg Csányi József polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy hosszú előkészítő munka és sok-sok egyeztetés után sikerült elérni ezt a régóta vágyott célt.

Tovább olvas

22 Jun

A polgármesterek találkoztak Jászszentlászlón

Június 21-én Jászszentlászló adott otthont a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő településvezetők soron következő összejövetelének. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő által életre hívott találkozót már 74. alkalommal rendezték meg. A találkozó Kiskunfélegyházát is érintő dolgairól kérdeztük Csányi József polgármestert.

Tovább olvas

22 Jun

Kiskunmajsán adták át a Pedagógusok a kistelepülésekért díjakat

A Dobos Krisztina emlékére meghirdetett, Pedagógusok a kistelepülésekért díjakat adták át június 21-én délután a kiskunmajsai városházán megrendezett ünnepségen. A díj létrehozásáról Lezsák Sándor a térség OGY képviselője, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elöke beszélt.

Tovább olvas

19 Jun

Az egészségügyi alapellátást kívánják fejleszteni Kiskunfélegyházán és Jászszentlászlón

Megelőzés háziorvosok bevonásával. Ezt a címet viseli az az EFOP-os pályázat, melynek keretében az egészségügyi alapellátást fejleszteni kívánják Kiskunfélegyházán és Jászszentlászlón. Ennek keretében három felnőtt kiskunfélegyházi háziorvosi praxis, egy kiskunfélegyházi gyermek háziorvosi praxis és egy jászszentlászlói vegyes háziorvosi praxis konzorcium keretein belül kétéves programot indítanak. A konzorcium motivációja a korszerű, célzott, rizikó alapú prevenció lebonyolítása, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére. A betegség-megelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód, egészségnevelési, dietetikai, mozgásterápiás és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életforma és betegség-megelőzési ismeretek hatékony elsajátításának lehetőségét biztosítanak a helyi lakosság számára.

Tovább olvas

13 Jun

A járási foglalkoztatási paktum nyitórendezvényét tartották kedden Kiskunfélegyházán

2018. június 12-én 10. órakor megrendezésre került Kiskunfélegyháza Város Dísztermében a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járási Foglalkoztatási Paktum európai uniós projekt nyitórendezvénye. A projekt keretében 421.61 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg. A rendezvényen megjelent vendégeket köszöntötte Dr. Zombor Attila főigazgató a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Tovább olvas

13 Jun

Idén a Petőfi Emlékházban lesz a Múzeumok Éjszakája

Idén a Kiskun Múzeum felújítási munkálatai miatt a Petőfi Sándor Emlékházban rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. A múzeum munkatársát, Vas Lászlót kérdeztük arról, hogy megfelelő helyszín lesz-e az Emlékház, lesz-e elegendő hely a vendégek számára és az új helyszín, hoz-e újdontságokat a programban?

Tovább olvas

12 Jun

Erdélyben jártak a Batthyány Iskola hetedikesei

Öt napot töltöttek Erdélyben a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikesei a „Határtalanul” program keretében. A kiutazás napján a diákok megkoszorúzták az Aradi Vértanúk Emlékművét, ahol mécsest is gyújtottak. A dévai vár megtekintése után Segesváron a vár óratornyából csodálták meg a történelmi várost, majd Fehéregyházán Szabó József, a Petőfi Múzeum igazgatója mesélt az utolsó nagy ütközetről. Az élményekről a diákok és osztályfőnökük, Vass Viktória beszéltek rádiónknak.

Tovább olvas

10 Jun

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállításmegnyitója volt csütörtökön

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola kiállításmegnyitója zajlott június 7-én a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában, ahol a diákok munkáit tárták a szülők, tanárok, és minden kedves érdeklődő elé. A megjelenteket az intézmény vezetője, Jankovszki Zoltán köszöntötte.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]