Friss hírek

16 Jan

A betegség alatti étkezés volt a téma a Betűbölcsiben

Egy nagyon aktuális téma, a betegségek és a betegség alatti étkezés volt a témája a 2019-es első betűbölcsinek, amelynek a Petőfi Sándor V. Könyvtár gyermekrészlege biztosít helyszínt. Szekeres Bernadett dietetikussal, a keddi rendezvény előadójával beszélgettünk a téma kapcsán.

Tovább olvas

12 Jan

A Don-i tragédia 76. évfordulójára emlékeztünk

A Don-i tragédia 76. évfordulójára emlékezett Január 11-én délután Kiskunfélegyháza. A megemlékezésen jelen volt a szervező Önkormányzat képviseletében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével a valószínűleg egyetlen félegyházi túlélő, id. Csányi József úr.

Tovább olvas

11 Jan

Utolsó útjára kísérték dr Garai István Leventét

2019 január 11-én délután utolsó útjára kísérték dr. Garai István Leventét, Kiskunfélegyháza egykori alpolgármesterét, országgyűlési képviselőjét, sportorvost.

Búcsúztató beszédet mondott Kiskunfélegyháza polgármestere, Csányi József, és Kórózs Lajos az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke.

Tovább olvas

02 Jan

Fejlesztéseket tervez Reményi Richárd a Moziban

Több év szünet után 2014 márciusában nyílt meg újra a félegyházi Petőfi Mozi, amelynek a bérleti és üzemeltetési jogát a Pannon 2001 Mozgókép Kft nyerte el. Az 5 éves időszak idén tavasszal jár le, az önkormányzat pedig még a 2018-as utolsó bizottsági és testületi ülésén döntött az újrapályáztatásról. Az ülésen elhangzott, hogy jelenlegi üzemeltetője, Reményi Richárd is kíván újra pályázni, nyertessége esetén pedig további fejlesztéseket is tervez. A részletekről telefonon keresztül beszélt rádiónknak az üzemeltető.
Reményi Richárdot halljuk.

Tovább olvas

01 Jan

Csányi József újévi köszöntője

Rádiónkban hagyomány, hogy az új év első perceiben Nemzeti Himnuszunkat követően városunk polgármesterének ünnepi köszöntőjével indul. Ez 2019-ben sem volt másként. Hallgassa meg Csányi József újév köszöntőjét.

Tovább olvas

31 Dec

Ez történt 2018-ban Kiskunfélegyházán

Hallgassa meg, mik voltak a legfontosabb hírek 2018-ban Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

29 Dec

Jól vizsgázott a Sportcsarnok akusztikai fejlesztése

December elején először a Szalagavató ünnepségekkel, majd a Kowalsky meg a Vega élőzenei nagykoncertjével tesztelték a Városi Sportcsarnok akusztikai fejlesztését, amelynek szükségessége sosem volt kérdés, de a megoldás 2018 nyaráig váratott magára. A városnak a korábbi PPP konstrukció miatt folyamatos kiadást jelentett, amelynek hátralévő összegét vállalta át a magyar állam, így mostanra vált lehetővé, hogy az önkormányzat saját forrásból elvégeztesse a szükséges beavatkozásokat az akusztika javítására. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan teljesített ez a fejlesztés az élőzenei koncerten, erről kérdeztük Ónodi Árpádot, a koncert szervezőjét.

Tovább olvas

27 Dec

Értékelte az idei évet a polgármester

A 2018-as utolsó képviselő-testületi ülés végén arra kértük Kiskunfélegyháza polgármesterét, Csányi Józsefet, értékelje az idei évet az önkormányzat és a városvezetés szemszögéből.

Tovább olvas

27 Dec

Adományosztást szervezett a Jobbik helyi szervezete

Adományosztást szervezett a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány, december 19-én. Az általuk gyűjtött adományokat, élelmiszert, ruházatot és lábbeliket idén kilenc krízis élethelyzetbe került személy támogatására fordították. A részletekről Kollár László nyilatkozott rádiónknak.

Forrás: Kollár László facebook

Tovább olvas

27 Dec

A rezidens ösztöndíj létrehozását és a sportorvos további foglalkoztatását is támogatták a városatyák

Az orvos ösztöndíj bevezetését követően a rezidens ösztöndíjat is támogatták a városatyák a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat továbbra is vállalja a sportorvosi - nem kötelező önkormányzati feladat ellátását. Minderről Csányi József polgármester nyilatkozott rádiónknak az ülést követően.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]