Friss hírek

06 Aug

Kisebb léptékű lesz a Félegyházi Napok rendezvénysorozat

Kisebb léptékű programokkal, de meg lesz tarva a Félegyházi Napok programsorozat, mondta el rádiónk reggeli műsorában Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője.

Tovább olvas

01 Aug

Orgonák éjszakája lesz augusztus 8-án

Csatlakozva az Orgonák Éjszakája nevű kezdeményezéshez, augusztus 8-án, szombaton a 19 órai szentmise után Fazekas Tamás, a Szent István Egyházközség kántora bemutatja a templom orgonáját, működését és történetét az érdeklődő közönség számára. A rendezvény célja a hangszer népszerűsítése, megismertetése a látogatókkal.

Tovább olvas

31 Jul

Iskolakezdési adománygyűjtést indítottak

„Jót tenni jó” adománygyűjtő akciót szervez az Egészséges Félegyházáért Egyesület, amely a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynél ellátásban részesülő gyermekek számára gyűjt tanszereket. A gyűjtés részleteiről Veress Bori az ötletgazda nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

28 Jul

Vadak a kertben és az utakon - Tarjányi Lilit kérdeztük

 A híradásokban már többször hallhattuk, hogy vaddisznók, vaddisznó családok túrják fel a kerteket, jönnek be lakóövezetekbe, esetleg belvárosokba is. A napokban pedig már elkezdődött az üzekedés, ezért fokozott figyelmet követel a közlekedőktől. Mit tegyünk, mire figyeljünk? Tarjányi Lilit, hivatásos vadászt, bloggert, újságírót kérdeztük a Shakerben.

Tovább olvas

28 Jul

Vasúttörténeti kiállítás nyílik Bugacon

100 éve épült meg a Galambos-Bugac közötti kisvasút, és már 10 éve, hogy nem jár a Bugaci kispöfögő Kecskemét és Kiskunmajsa- Kiskőrös között. Ezen évfordulók emlékére is rendezik meg a Kisvasút és a Bugaci kispöfögő relikviáiból, fényképeiből összeállított kiállítást, amelynek megnyitója augusztus 8-án szombaton délelőtt lesz Bugacon az ÁMK Művelődési Házban. A kiállítás mellett először mutatkozik be nyilvánosan a Kiskunsági hajtánypálya projekt, amelyet 12 órától a bugaci vasútállomáson mutatnak be hajtányparádé kíséretében. A prorgram részleteiről Nagy József nyugdíjas főtanácsos vasutast, a vasúttörténeti alapítvány kuratóriumi titkárát kérdeztük.

Tovább olvas

27 Jul

Ágnes Laczo kiállítása nyílt meg szombaton az Ágyúban

Az egykori katonai ruházati bolt helyén nyílt meg egy évvel ezelőtt az Ágyú kézműves sörgaléria, amelynek születésnapját tartották múlt szombaton Kiskunfélegyházán. A gasztronómiai és sörkülönlegességek mellett mutatkozott be városunkban először önálló kiállítással Ágnes Laczo és párja, Fanyúvasztó Ferdinánd művészházaspár. Ágnes Laczo a megnyitón arról beszélt, hogy amikor először belépett az Ágyúba, rögtön tudta, hogy ide mely műveit hozza..

Tovább olvas

23 Jul

A Félegyházi Napok programjai

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív és vár mindenkit az idei Félegyházi Napok programjaira, amelyet alább részletesen olvashat:

A plakát nagyobb méretben való megtekintéséhez klikkeljen IDE

Tovább olvas

21 Jul

Zenélő kerítés a Százszorszép Óvodában

A Petőfi lakótelepen található Százszorszép Óvoda fennállásának 40. évfordulója alkalmából július 20-án hangszerekkel felszerelt kerítést adtak át a gyerekek számára.

Tovább olvas

15 Jul

A Geometro zenekar zenél július 17-én a Főtéren

Folytatódnak a zenés péntek esték a félegyházi Főtéren. A szökőkút előtt ezúttal a jazzben utazó, és félegyházi tagokat is tömörítő Geometro zenekar játszik. A csapat három tagja a Shaker c. reggeli műsorban beszélt a koncertről és a zenekar indulásáról.

Tovább olvas

14 Jul

A további fejlődést tartja szem előtt a Dózsa iskola leendő igazgatója

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020 szeptemberétől Gyenes Attila lesz a Dózsa György általános iskola igazgatója, akitől megtudtuk, a folyamatos fejlődést tartja szem előtt a továbbiakban is.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]