Friss hírek

08 Apr

Eredményt hirdettek a Petőfi-vers illusztrációs pályázaton

Április 7-én szombaton délelőtt került sor a Petőfi-vers illusztrációs rajzpályázat eredményhirdetésére a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amelyet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettel közösen hirdettek meg Általános iskolások 5-6 és 7-8. osztályosai részére. Az egyesület tagjai értékelték a pályaműveket, amelyek alapján a következő eredmények születtek:

Tovább olvas

08 Apr

A naperőművel kapcsolatban tartott lakossági fórumot a főépítész

Marton Tibor városi főépítész és Balogh Tünde, a szegedi Új Lépték bt. vezető tervezője tartott lakossági fórumot a Banfalu melletti jelenleg önkormányzati területen megvalósuló naperőművel kapcsolatosan a városházán.

Tovább olvas

08 Apr

Hermkens Edit tárlata nyílt meg a Könyvtárban

Teltházas volt az érdeklődés április 5-én, pénteken a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol Hermkens Edit festőművész tárlata nyílt meg az érdeklődők előtt. Csányi József polgármester megnyitó gondolataiban örömét fejezte ki, hogy sok művésztárs is megjelent, és érdeklődéssel figyelnek egy új, feltűnő csillagot.

Ez az értelme a festészetnek, megmutatni azt, ami a valódi valóság.. nem csupán ábrázolni, hanem feltárni, felmutatni, kibontakoztatni.  Hermkens Edit festészete, a szabadság természete, mondta tárlatnyitójában Weiner Sennyey Tibor író, költő, a DRÓT főszerkesztője.

Tovább olvas

03 Apr

A gyógyszerekről volt szó az április 3-i betűbölcsiben

A gyógyszerek felhasználhatóságáról, szuszpenziókról, a lejárt szavatosságú gyógyszerekkel kapcsolatos helyes tennivalókról hallhattak a szülők és leendő szülők a petőfi sándor városi könyvtár betűbölcsijének keddi foglalkozásán. Nánási Melinda gyógyszerésszel beszélgettünk:

Tovább olvas

01 Apr

Modern audioguide rendszer kerül integrálásra a Kiskun Múzeum tárlataihoz

Modern, mobiltelefonnal és tablettel is használható audioguide azaz hangos tárlatismertető rendszerrel szerelik fel a Kiskun Múzeumot a felújítások ideje alatt. A magyar mellett első körben angol és német nyelven is kapnak majd hangos tájékoztatást és további részletes leírást a tárlat minden egyes tárgyáról a látogatók. Erről sajtótájékoztató keretében számolt be a múzeum munkatársa, dr. Knipl István régész. 

Tovább olvas

31 Mar

Itt vannak az Óvodai beiratkozások időpontjai

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2018/2019. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

Tovább olvas

31 Mar

Átgondolt, taktikai szavazásra buzdít a Jobbik és az LMP helyi szervezete

A Jobbik és az LMP helyi országgyűlési képviselője is arra buzdít , hogy a sikeres kormányváltás érdekében mindenki menjen el szavazni április 8-án. Kollár László, a Jobbik és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP jelöltje március 29-én közös sajtótájékoztatón fejtették ki véleményüket ennek fontosságáról. A sajtótájékoztató elején Kollár László elmondta: – A választások tisztaságával, illetve a különböző területeken megjelenő dezinformációkkal kapcsolatosan szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és tájékoztatni a választókörzet lakóit arról, hogy mi az, amire tőlünk számíthatnak. Ez a választás nagyban különbözik az eddigiektől, hiszen a mostani talán az utolsó demokratikusnak mondható választás lesz abban az esetben, ha a Fidesznek sikerül újra hatalomra jutnia. Mi ezt szeretnénk elkerülni, és megszólítani azokat a szavazókat, akik így érzékelik a helyzetet és szeretnének kormányt váltani. Ők vannak többen, de akaratuk valamilyen okból mégsem érvényesül. Ez köszönhető annak is, hogy a kormánymédia eltorzítja a valós tényeket, virtuális valóságot mutat be. Így elsikkadnak azok a dolgok, amelyek alapján megfelelő döntést hozhatnának a választópolgárok. Emellett ellenfeleiket, a jelölteket, a jelölő szervezeteket hazugságokkal, igazságtalan vádakkal illetik.

Tovább olvas

31 Mar

Átrendezve, Neoton koncerttel vár mindenkit az idei Majális

Május 1-jén rendezik meg a parkerdőben a városi majálist. Tekintettel a 18 órakor kezdődő Neoton Família élőzenei nagykoncertre, az idén a nagytisztáson lesz a színpad, a vidámpark, és a vendéglátó egységek, sátorral, sörpadokkal. A kistisztáson biztosítják a helyet a bemutatkozó sportegyesületeknek, a gyerekeknek kvad-pálya lesz kialakítva, a kistisztáson pedig főzni tudnak majd azon szervezetek, amelyek élni kívánnak ezzel a hagyománnyal. Kitelepülési, főzési szándékot, a területigénnyel megjelölve és a behajtó gépjárművek rendszámát jelezni szükséges a tundi@kiskunfelegyhaza.hu email címre április 16-áig.

Tovább olvas

28 Mar

Felújítások, fejlesztések lesznek a Kiskun Múzeumban

A Megőrzött múlt – Kiskunfélegyháza évszázadai című régészeti, helytörténeti, néprajzi kiállítás zárónapjára invitálták az érdeklődőket március 24-én (szombaton) a Kiskun Múzeumba. Az oktatóteremben a Kiskun Múzeum sikeres pályázatairól, a múzeum belső felújításáról és a Szélmalom megújulásáról is beszámolt Mészáros Márta igazgatónő.

Tovább olvas

28 Mar

Újra eredeti funkciójával működhet a Rendelőintézet

Az Önkormányzat szakbizottságai tárgyalták és támogatták, hogy a Korond utca 5 szám alatti, egykoron szebb időket megélt Rendelőintézetet újra hasznosítsák. A felújítás két ütemben fog megvalósulni, a jelenlegi 5 szintből, az első ütemben 3 szintet újatanak fel. Arról, hogy milyen funkciókat tervez az önkormányzat, arról a bizottság elnöke, dr Réczi László beszélt rádiónknak. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]