Friss hírek

29 Nov

Elbírálták a Bursa Hungarica pályázatokat

November 27-én ülésezett az önkormányzat Művelődési- és Szociális Bizottsága, amelyen a legfontosabb napirendi pontok között szerepelt a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat eredményeinek ismertetése. A részletekről a bizottság elnöke, dr Ónodi Izabella számolt be rádiónknak.

Tovább olvas

27 Nov

A beszédfejlődés volt a témája a betűbölcsinek

A beszédfejlődés és a mozgás kapcsolata volt a témája a Petőfi Sándor V.K. Betűbölcsi keddi foglalkozásának. A részletekről Czakóné Kállai Ildikó logopédus beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

27 Nov

A város településképének védelméről szóló rendeletet is tárgyalják a szakbizottságok

A Városüzemeltetési bizottság november 26-i hétfői ülésén tárgyalta a város településképének védelméről szóló rendelet módosítását. A részletekről Bense Zoltánt a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

22 Nov

Haleszban tartott lakossági fórumot Ván Jenő

Halesz térségének közvilágítás-fejlesztését kiemelt feladatként kezeli az önkormányzat. Idén már kilenc lámpatestet helyeztek ki, köztük több napelemest, de a fejlesztés folytatódik az év végén és jövőre is. Elsősorban a sűrűn lakott dűlők, forgalmas kereszteződések kivilágítását oldják meg – mondta el Ván Jenő önkormányzati képviselő november 20-án megtartott lakossági fórumán. Az összejövetelen Csányi József polgármester ismertette a város fejlesztési elképzeléseit. A felmerülő kérdésekre a képviselő, a polgármester és a polgármesteri hivatal vezető tisztségviselői adták meg a válaszokat.

Tovább olvas

22 Nov

A Szakmaköziben zajlott a szülésfelkészítő

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete november 21-én délelőtt a Szakmaközi Művelődési Házban tartotta meg szülésfelkészítő programját és a baba-mama találkozót. A programról Tarnóczki Sándorné Tünde védőnő beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

22 Nov

Egyre többen a helyi rádiót hallgatják Kiskunfélegyházán

A városi helyi rádiók vezették a helyi hallgatottsági listákat az NMHH által finanszírozott Kantar-Hoffmann országos hallgatottsági mérése szerint – hívja fel a figyelmet friss közleményében a Radio Sales House. A rádiós kereskedőház szerint a városokban élők számára létfontosságúak a közösségük aktuális hírei, eseményei, emiatt a helyi tartalmakat kínáló rádiók műsorai hallgatottabbak, mint a budapesti információkat sugárzó versenytársaké.

Tovább olvas

21 Nov

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Kossuth

A KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium elnyerte az Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet. Az ünnepélyes átadásra 2018. november 20-án 11 órakor kerül sor intézményben. Először az intézmény diákaji adtak műsort, majd Ágoston Tibor az intézmény igazgatója mondott köszöntőt.

Tovább olvas

17 Nov

A Shaker vendége volt: Czakó Roland

A Shaker műsorunk vendége volt 2018 november 16-án reggel Czakó Roland, a Rally Cross Magyar Bajnok.

Tovább olvas

16 Nov

Iránról tartott előadást dr. Tarjányi József

"Irán, ahol szeretik a magyarokat"  címmel tartott vetített képes előadást dr. Tarjányi József 2018 november 15-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Amikor a mai köznyelvben azt mondjuk, magyarisztán, nem is gondolnánk, hogy náluk valóban így hívják Magyarországot. Jogos lehet a kérdés, hogy lehet az, hogy (sajnos) a sok-sok ország között ott még szeretik a magyarokat?! Erre is frappáns választ adott riporterünknek dr. Tarjányi József.

Tovább olvas

15 Nov

December 1-én nyílik meg a Jégpálya

Várhatóan 2018. December 1-én, az első adventi gyertyagyújtást követően nyílik meg idén a Jégpálya. Ebben a szezonban a Fekete Pál sétány területén lévő parkolót teljes egészében ennek a sportnak szentelik a szervezetők. A részletekről Balla László alpolgármester tájékoztatta rádiónkat.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]