Friss hírek

22 Jan

Himnuszmondó verseny volt a Könyvtárban

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár által 15. alkalommal meghirdetett Himnusz-mondó versenyre a város valamennyi általános iskolájából és a Móra Ferenc Gimnáziumból jelentkeztek. Kötelezően mondták el a Himnuszt, és a Petőfi emlékév jegyében egy szabadon választott Petőfi verset szavalhattak el. A megjelent diákokat először dr Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte.

Tovább olvas

20 Jan

Gráf Slam Poetry est lesz a Rocktárban

Idén február 2-án már második alkalommal szervezik meg a Slam poetry estet Kiskunfélegyházán. A főszervezővel Lukács Gergővel, és a két támogatóval, Kollár Lászlóval és Ónodi Árpáddal beszélgettünk a Shaker c. reggeli műsorunkban.

Tovább olvas

18 Jan

Megnyílt a Mórás ARTCok kiállítás a Művelődési Központban

A Móra gimnázium fiatal képzőművészei kétévente rendezik meg tárlatukat, a MFG Biennálét. Tavaly volt ennek a rendezvénynek a 20. évfordulója. A következő biennáléra tehát jövőre kerülhetne sor, de a tehetséges fiatalok- Szabó Ildikó művésztanárral közösen úgy döntöttek-, hogy idén egy rendkívüli tárlatot rendeznek munkáikból. A Móra Ferenc Művelődési Központban január 17-én megnyílt kiállításon kiderült, hogy jól döntöttek. A látogatók izgalmas, ígéretes, szép alkotásokkal találkozhatnak. Végignézve a kiállított műveket biztosak lehetünk afelől, hogy alkotóik közül többekkel néhány év elteltével önálló kiállításon is találkozhatunk.  A megjelenteket Kovács Csonka Szilvia a M. KP igazgatónője köszöntötte, a tárlatot pedig a gimnázium művésztanára, Szabó Ildikó nyitotat meg.

Tovább olvas

18 Jan

Munkahelyteremtő pályázatokról tartott előadást a Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya

Munkáltatói fórumot rendezett a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről. A rendezvény január 18-án, csütörtökön volt a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában. A témával kapcsolatban Ba Zsuzsannával a BKM Kormányhivatal Foglakoztatási Főosztályának munkatársával beszélgettünk.

A fotó illusztráció.

Tovább olvas

16 Jan

A Szent Benedek középiskola végzősei is megkapták a szalagjaikat

A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézménye január 12-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

Tovább olvas

12 Jan

A doni tragédia 75. évfordulójára emlékeztek Kiskunfélegyházán

A doni tragédia 75. évfordulóján koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak az öreglaktanya épülete mellett található kopjafánál. Beszédet mondott Bozó Tibor dandártábornok.

Tovább olvas

11 Jan

Félegyházi diákok a régió legjobb hentesei

Húsipari Termékgyártó Regionális Versenyt rendeztek ma (január 10-én) a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskolának tanvágóhídján. Az évente megrendezésre kerülő versenyen idén az első és a második helyet is a félegyházi mezőgazdasági iskolában tanuló diákok foglalták el a versenyen induló öt iskola kilenc növendékét megelőzve. A versenyről és a feladatokról Szatmári István szakoktató beszélt a sajtó munkatársainak.

Fotó és hang: infokiskunfelegyhaza.hu

Tovább olvas

11 Jan

A vitaminokról szólt az idei első Betűbölcsi

2018-ban is kéthetente tart foglakozást a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi. Az idei első vendég dr Ónodi Izabella fogorvos volt, aki a vitaminokról tartott előadást.

Tovább olvas

08 Jan

Ittas lehetett a szombaton felborult autó sofőrje

Ahogy arról még szombaton este beszámoltunk, egy autó borult fel Kiskunfélegyházán. A 4625-ös számú úton közlekedett Kiskunfélegyháza irányába 19 óra 40 perc körül a 39 éves férfi egy Peugeot 206 gépkocsival, amikor az út 69.300-as méterénél letért az útról és felborult. A baleset következtében a félegyházi sofőr súlyos sérülést szenvedett. Felmerült az ittasság gyanúja, amit a légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott.  Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Tovább olvas

08 Jan

Megvannak a kihelyezett ügyfélszolgálatok helyszínei és nyitvatartásai

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal tájékoztatja a város lakosságát, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet januártól. Célja a lehető legszélesebb körű tájékoztatás nyújtása, az ügyindítás megkönnyítése, a hivatali ügyintézés segítése, beadványok átvétele.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72     Következő >>   [Utolsó]