Friss hírek

19 May

Szeged védelmezőjének életét mutatták be a könyvtárban

Ükapja, Várady Ignácz vízügyi mérnök életéről és munkásságáról tartott előadást Szűts Tamás szobrászművész május 16-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Aki kétszer harcolt Szegedért címmel. Előadásából kiderült, hogy ükapja sokat tett az árvízi védekezésért, 1848-ban pedig honvéd társaival közösen főhadnagyként védelmezte a falvak lakosait a térségbe behatoló Jellasics csapatainak zaklatásaitól. Szűts Tamással az előadása előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

18 May

A béke felbecsülhetetlen érték

A Kiskunfélegyházi Béke Klub városunk önkormányzatával közösen évről-évre megszervezi a Békenapot, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonság és a béke nem magától értetődő állapot, hanem a társadalom minden tagjának tennie kell a létrejöttéért és folyamatosságáért.

Tovább olvas

16 May

A gazdasági bevándorlókról tartott közös sajtótájékoztatót az MSZP és a Jobbik

Eszik Bence, az MSZP városi elnökhelyettese és Kollár László, önkormányzati képviselő, a Jobbik kiskunfélegyházi vezetője tartott sajtótájékoztatót szerdán délután, Gazdasági bevándorlók Kiskunfélegyházán címmel. Eszik Bencét majd Kollár Lászlót halljuk.

Tovább olvas

14 May

Pótfelvételi eljárást hirdetett a Szt Benedek - PG Tagintézménye

Pótfelvételi eljárást hirdet május 17-ig a Szt Benedek Szakgimnázium, Szakképző iskola és Kollégium PG Tagintézménye. Erről Rokolya Csaba igazgató beszélt rádiónk reggeli műsorában

Tovább olvas

14 May

Napfény és vidámság ragyogta be a Szivárvány Majálist

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Majálist a Csanyi úti otthonban május 11-én. A ragyogó időben egész napos kulturális és szórakoztató program várta a gondozottakat, családtagjaikat, ismerőseiket. Számos főzőhelyet is felállítottak, annak érdekében, hogy ezen a napon ínyencségekkel kínáljanak időst és fiatalt egyaránt. A programok elején Csányi József polgármester és Gálig Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a rendezvény jótékonysági jellegű. Az adományokból befolyó összeget a lakók mindennapi életének könnyebbé tételére, programok és kirándulások szervezésére fordítják.

Tovább olvas

10 May

A nyugdíjügyek voltak a téma az MSZP utcafórumán Kiskunfélegyházán

Az EU-s kampány, a közös lista és a nyudíjügyek volt a témája az MSZP félegyházi utcafórumát megelőző sajtótájékoztatón. Horváth Tamást, az MSZP helyi elnökét és Korózs Lajost, OGY képviselőt, a Népjóléti bizottség elnökét halljuk:

Tovább olvas

09 May

Városalapítók Hete programsorozat 2019

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2019. május 18 – 26. között megrendezésre kerülő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál, valamint a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

Tovább olvas

09 May

Művészetis diákok kiállítása nyílt meg szerdán a Művelődési Központban

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola fotó- videó és grafika-kerámia szakos tanulóinak kiállítása nyílt meg szerdán délután a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A megjelent diákokat, szüleiket és vendégeket Kiss-Fekete Vilmos igazgató köszöntötte és ajánlotta a tárlatot a megjelentek figyelmébe.

Tovább olvas

08 May

A születés hetéhez kapcsolódik a Betűbölcsi

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár várta ma az érdeklődőket a Születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezendő programjára a Hattyúház rendezvénytermébe. A megjelent kismamákat, gyerkőcös anyukákat Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgatónője köszöntötte.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]