Friss hírek

14 Aug

Erdélyben járt a félegyházi delegáció

Segesváron tűnt el Petőfi Sándor 1849. július 31-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik jelentős csatájában. Az évfordulóról – mint minden évben – idén is méltóképpen megemlékeztek. Az ünnepségen Kiskunfélegyháza is képviseltette magát a Balla László alpolgármester által vezetett delegációval. Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy időközben meghívást kaptak Korondról is, az ottani 41. vásárra, amely meghívásnak szintén eleget tettek.

Tovább olvas

14 Aug

Elfeledett mesterségek címmel nyílik tárlat az Ipartestület székházában

A Vállalkozók Ipartestülete tisztelettel meghívja 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 17 órakor "Mesterek és Művészek" című kiállítás sorozaton belül rendezendő "Az elfeledett mesterségek" című kiállítás megnyitójára. Kiállítók között szerepel csuhéfonó, gyöngyfűző, bádogos, fafaragó, kézimunka készítő és a Szent korona másolata is megtekinthető lesz. Minden nap foltvarrás bemutatóval, filmvetítéssel és tárlatvezetéssel várják a látogatókat. A hátsó teremben a veterán motorok kapnak helyet. A Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület által rendezett kiállításra mindekit szeretettel várnak.

Tovább olvas

14 Aug

Jelet hagyni címmel nyílt kiállítás pénteken a Petőfi házban

Jelet hagyni címmel nyílt kiállítás a kiskőrösi művésztelep alkotóinak munkáiból pénteken délután a Petőfi emlékházban. A tárlatot Szurcsik József Munkácsy díjas képzőművész nyitotta meg.
A tárlat szeptember 29-ig lesz látogatható a Petőfi emlékház nyitvatartási idejében.

Tovább olvas

10 Aug

Munkáltatói fórumot tartottak Kiskunfélegyházán

Második alkalommal rendezte meg munkahelyteremtéssel kapcsolatos munkáltatói fórumát a Pénzügyminisztérium által meghirdetett NFA-2018-KKV kódjelű pályázat feltételeiről a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szervezete. A kiskunfélegyházi rendezvény augusztus 9-én, csütörtökön 10 órakor kezdődött a járási hivatal tárgyalójában, a Szent János tér 2. szám alatt. A részletekről Ba Zsuzsanna beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

10 Aug

A közbiztonságról tartott sajtótájékoztatót az mszp helyi szervezete

A közbiztonsággal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót az MSZP helyi szervezete. Horváth Tamás képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: számos megkeresést kaptak üzlettulajdonosoktól, magánszemélyektől arról, hogy mind a városközpontban, mind a peremkerületek városrészeiben jelen van a vandalizmus, az illegális szemétlerakás és mindezek mellett jelentősen nőttek a közterületen elkövetett bűncselekmények száma is.

Tovább olvas

02 Aug

25. Kiskun RollSped Kupa - Utcai futóverseny lesz szeptember 1-én

A XXV. Kiskun Rollsped Kupa, Utcai futóversenyt rendezi meg a Jogging Plus Szuperinfó futóklub szeptember 1-én. A versenyről a szervezőzés részéről, Németh László beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

02 Aug

Félegyháza költőjére, Petőfi Sándorra emlékeztünk

Félegyháza költőjére, Petőfi Sándorra emlékeztek halálának 169. évfordulóján a költőóriás tisztelői, szeretői. A megemlékezés a Petőfi Sándor Emlékházban kezdődött tárlatlátogatással, teázással és baráti beszélgetésekkel. Ezt követően a főtéren Petőfi szobra előtt Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója tartott ünnepi megemlékezést.

Tovább olvas

30 Jul

Településrendezési fórumot tartottak Kiskunfélegyházán

A Bács Kiskun megyei önkormányzat tartott a területrendezési tervről fórumot július 26-án csütörtökön a Szakmaköziben. A programról Ongjerth Richárd terület és településnredezési vezető tervező beszélt a sajtó munkatársainak:

Tovább olvas

30 Jul

Ágyak vásárlására költi a licitből befolyt összeget a kórház

A nemrégiben meghirdetett jótékonysági licit sikerének köszönhetően az összegyűlt 177 ezer forintból jó minőségű ágyakat szerezhet be a félegyházi kórház. Az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” által meghirdetett jótékonysági liciten sportrelikviák kerültek kalapács alá. Így többek között gazdára talált a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat névjegyekkel ellátott labdája és az a serleg is, melyet dr. Réczi László birkózó világbajnokunk a világverseny megnyerését követően Kecskeméti Sportfelügyelőségtől kapott eredménye elismeréseként. 

Tovább olvas

30 Jul

A gyerekek idén is a középpontban lesznek az Oldalkocsis találkozón

Idén augusztus elején már az 5. jubileumi oldalkocsis találkozónak ad helyszínt Kiskunfélegyháza a Parkerdőben. A főbb programokról már korábban beszámoltunk, amelyből egyértelműen az tűnik ki, hogy idén is a gyerekek lesznek a középpontban. Az oldalkocsis találkozó miértjéről, folyamatos megújulásáról kérdeztük Ónodi Árpád főszervezőt:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]