Friss hírek

23 Apr

Regionális tehetségkutató versenyt rendeztek Kiskunfélegyházán

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziummal karöltve rendezte meg a tehetségkutató verseny dél-alföldi regionális fordulóját.

A mezőgazdasági iskola tornacsarnokában április 21-én megrendezett tehetségkutató versenyen több mint 200 tehetséges gyerekek 40 produkcióval mutatkozott be, akik Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun Szolnok megyéből érkeztek.

A verseny megnyitóján Gajdicsné Lovász Judit igazgatóhelyettes köszötnőjét követően Grófné Czere Anikó, a Boldogság klubok koordinátora mutatta be az alapítványt és néhány szóban beszélt a versenyről is:

Tovább olvas

23 Apr

Bugacon zajlott az Adrenalin Tereprally kupa

Péntektől vasárnapig kerül megrendezésre az Adrenalin Tereprally kupa Bugacon. Az idei rendezvény eredetileg egy másik időpontban lett volna megtartva, amit el kellett halasztani, ezért a mostanira kicsit kevesebb nevező érkezett. Motorosok, quadosok és kamionokkal is érkeztek csapatok péntek délután a Lovaspanzió előtti térre. Szabó Lászlót, Bugac polgármesterét arról kérdeztük, miért fontos nekik egy ilyen rendezvény.

Tovább olvas

21 Apr

Díjátadással egybekötve nyílt meg a Félegyháza - a város ahol élek tárlat

Díjátadó ünnepséggel nyílt meg az a kiállítás amelyre rajzpályázatot hirdetett a KGME, Félegyháza - a Város ahol élek címmel. A megjelenteket először az egyesület elnöke, városunk polgármestere, Csányi József köszöntötte.

Általános iskolai kategóriában

3. helyzett lett Major Edina
2. Kalmár Nagy Fruzsina
1. Horváth Katica

Középiskolás kategóriában:

3. Lovas Laura
2. Kun Vivien
1. Bartók Mónika

Voltak különdíjasok is, akik további értékes nyereményeket, vásárlási utalványokat, csoportos mozijegyeket kaptak.

Tovább olvas

18 Apr

Birtokba vették a Gölleszes fiatalok a szilveszteri futás bevételéből vásárolt játékokat

Április elején birtokba vehették a Göllesz Viktor speciális iskola diákjai azokat a játszóeszközöket, amelyeket a legutóbbi Szilveszteri futáson résztvevők jóvoltából tudott megvásárolni az intézmény. A Jogging Plusz futóklub vezetője, Németh László és Keresztesné Csikós Gabriella a Göllesz iskola igazgatója nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

18 Apr

Gyermekkori fogápolás volt a téma a Betűbölcsiben

A gyermekkori fogápolásról szólt az április 17-i Betűbölcsi a Könyvtárban. Ezúttal Vidács Tímea védőnő tartott előadást, akit a program elején kérdeztünk a részletekről.

Tovább olvas

17 Apr

Sok nevvező volt a II. Jogging Plus Aquatlonon

A Magyar Triatlon Szövetség megbízásából a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szakaszos aquatlon regionális döntőt rendezett április 15-én a Hősök Parkjában és a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A versenyről Németh László beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

14 Apr

Tegnap volt a Szakmák Éjszakája

Országszerte április 13-án pénteken este rendezték meg a középiskolák a szakmák éjszakáját. A KSZC Közgazdasági Szakgimánziumban egy fogyasztóvédelmi vetélkedőt is rendeztek a helyi középiskolások részére, valamint a Közgé testvériskolájával, Nagykárolyból Skype segítségével videochatelhettek délután a diákok és tanárok. Az esti programról részletesen Tasi Judit tagintézmény-vezető beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

12 Apr

Díjkiosztó a Költészet napján

A költészet napján a város valamennyi középiskolája és több civil szervezet képviselői jelentkeztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület által meghirdetett felolvasónapra. Az esemény része volt a Petőfi-Emlékév rendezvénysorozatának. Halhatatlan költőnk sorait a rendezvény kezdetén a város vezetői: Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester, a polgármesteri hivatal és a könyvtár dolgozói idézték. A kora estig tartó felolvasóesten a Szent Benedek Iskola PG tagintézménye, a Móra Ferenc Gimnázium, a Kossuth Lajos középiskola, a mezőgazdasági középiskola, a Constantinum intézmény, a közgazdasági szakgimnázium, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete, a Móra-egyesületek, a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület irodalomkedvelő tagjai idézték a költő versbe foglalt gondolatait.


Ugyanitt délután tartotta díjátadó ünnepségét a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A díjazottakat és megjelent felnőttetek és fiatalokat a Constantinum intézmény igazgatója, Mindák József köszöntötte:

Tovább olvas

12 Apr

Szakmák éjszakája a Kossuthban is

Április 13-án pénteken este, színes programokkal várják az általános iskolás, főként 7. osztályos tanulókat és szüleiket a Kossuth Szakképző Iskolába. A részletes programról Ágoston Tibor igazgató beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

09 Apr

Értékeltek a jelöltek

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László a Jobbik, harmadikon Horváth Tamás, az MSZP jelöltje végzett. Dr. Faragó Zsolt jegyző arról számolt be, , hogy minden szavazókör reggel hatkor felkészülten várta a voksolást.

Lezsák Sándor a Rózsakert Étteremben várta támogatói körében az eredményeket, és éjfél után a már várható végeredmény ismeretében nyilatkozott a Félegyházi Közlönynek, Horváth Tamás az mszp-párbeszéd jelöltje szűkszavúan nyilatkozott a választások éjszakáján. Kollár Lászlót a Jobbik jelöltjét ma telefonon értük utol, őt pedig arról kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy Horváth Tamás helyett mégis ő volt a legnagyobb támogatottságú ellenzéki jelölt?
Grafika: BAON.hu

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]