Friss hírek

11 Nov

Egyre többen veszik igénybe az EFI iroda szolgáltatásait

Egyre többen és egyre több ügyben keresik fel a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodát, mondta el rádiónk reggeli műsorában Tóth Katalin a helyi EFI iroda vezetője. A beszélgetésben szó esett a múltbéli és jövőben programokról, lehetőségekről is.

Tovább olvas

08 Nov

Kis Virág keramikus önálló tárlata nyílt meg a Művelődési Központban

Kis Virág keramikus, Viginti című, önálló tárlata nyílt meg csütörtökön kora este a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Endre Sándor volt alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A tárlat november végéig látogatható.

Tovább olvas

08 Nov

Flamann Ildikó kiállítása nyílt meg a Gyermekbirodalomban

Flamann Ildikó mesekerámia kiállításának megnyitója zajlott november 7-én délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában. A művésznővel a megnyitó előtt beszélgettünk az alkotásokról.

Tovább olvas

07 Nov

Új járda köti össze a lakótelepet Bankfaluval

Jó minőségű járda köti össze a Petőfi lakótelepet a bankfalui városrésszel. Az új járdát november 6-án adták át. Az átadáskor Csányi József polgármester elmondta, hogy a város meghirdetett programjában került sor a járdaépítésre.

Tovább olvas

05 Nov

Áldatlan állapotok egy Rét utcai ingatlannál: beszáll az önkormányzat

Október utolsó csütörtökén újra ülésezett a város képviselő-testülete. A városatyák tárgyalták és támogatták az egyik Rét utcai ingatlan részbeni önkormányzati tulajdonba vételét, mert ott olyan állapotok uralkodnak, amelyek veszélyt jelentenek a környékben lakókra nézve, mondta el rádiónknak Csányi József polgármester, aki hozzátette: az ügy hasonló az Illésházy utcában történtekhez.

Tovább olvas

05 Nov

Hamarosan megtekinthető lesz a Huszka József emléktábla

Az év első felében pályázatot hirdetett a Huszka József hagyományőrző egyesület, hogy a Huszka Józsefről elnevezett téren álló, egykori zeneiskola épületén - amelybe ez az intézmény a felújítást követően újra visszaköltözik - elhelyezzenek egy emléktáblát. A pályáztatás sikeres volt, és mint azt Kollár Lászlótól megtudtuk, hamarosan, egyelőre ideiglenesen fel is helyezik azt. Előtte azonban egy speciális íjászversenyen mutatják azt be a nagyközönségnek.

Tovább olvas

05 Nov

A Shaker vendége volt: Weisz Matyi, a legfiatalabb rádiós

Győri családi házukból indította el rádiós karrierjét a még csak általános iskolás Weisz Mátyás. Az akkor még mindössze 10 éves (most 13) tehetségre hamar felfigyelt a helyi Győr+ Rádió műsorvezetője, és kapott egy szép meglepetést is.

Matyi két éve egyszerűen csak zenéket akart összevágni, aztán belebotlott egy olyan szoftverbe, amivel rádióadást lehet lebonyolítani. Nem is kellett több a srácnak, hamar elindította a saját netrádióját, SzüNet Rádió néven. Azóta számos magyarországi rádióstúdióban megfordult már, Kiskunfélegyházára pedig az őszi szünetben, október 31-én jutott el. Csőszi Viktor, a Rádió Smile ügyvezetője a reggeli műsorban élőben beszélgetett Matyival, ráadásul helyet is cseréltek, így Matyi ülhetett be a keverőpult mögé.

Tovább olvas

02 Nov

Január végén fejeződik be a Zöld Város projekt

A szakbizottságok majd a képviselő-testület is tárgyalta a Félegyháza Újjáépül programon belül megvalósuló Zöld Város projekt ügyét, amelynek a befejezési határideje a kivitelezőn kívül álló okok miatt csúszik, 2020 január végére. Az ügy kapcsán a testületi ülésen felszólalt Horváth Tamás képviselő is, aki már a bizottsági üléseken is firtatta a miérteket. A feltevésre Csányi József polgármester válaszolt.

Tovább olvas

02 Nov

Üléseztek a szakbizottságok

Október 29-én kedden üléseztek a város szakbizottságai. Először a Művelődési és Szociális, majd a Jogi végül a gazdasági bizottság tárgyalta a napirendi pontokat. A jogi bizottság legfontosabb döntéseiről dr. Réczi László nyilatkozott az ülést követően. A gazdasági bizottság határozatairól Gyenes Attila a bizottság elnöke beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

02 Nov

Bogyó és babóca volt a téma a Betűbölcsi keddi foglalkozásán

A bogyó és babóca mese és annak írója volt a téma a keddi betűbölcsiben, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában. Az előadóval, Hevér Bernadettel beszélgettünk a foglalkozás előtt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]