Friss hírek

04 Feb

Mobilmentes napot tartottak a Közgében

Egy korábbi ötletből kiindulva, mobilmentes napot tartott február 1-én a KSZC Közgazdasági Szakgimnázium. Nem csak a diákoktól, a tanároktól is begyűjtötték a mobiltelefonokat, és aznap az ügyintézés is kizárólag vezetékes telefonon történt. A diákok viszont leleményesek voltak, mondta el rádiónknak Tasi Judit igazgatónő.

Tovább olvas

02 Feb

Félpályás útlezárást tartottak Félegyházán az ellenzéki pártok szervezésével

A Munka Törvénykönyv megváltoztatása elleni tiltakozásként szerveztek félpályás útlezárást február 1-jén a kiskunfélegyházi ellenzéki pártok.

Tovább olvas

31 Jan

A jövő építése közben előkerült a múlt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a napokban a Zöld Város projekt kivitelezése közben megtalálták Félegyháza első temetőjét, amelyből gyermek és fiatal felnőtt csontvázak kerültek elő. Mint azt Molnár Karolától, az ásatást vezető régésztől megtudtuk, a feltárás január 30-án befejeződött, de sok érdekességet tudhatunk meg a város múltjáról.

Fotó: BAON.hu

Tovább olvas

29 Jan

Kreatív bűnmegelőzési projekteket indít a Kreatív Mozaik alapítvány

 A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2017-ben nagyszabású bűnmegelőzési programot hajtott végre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támnogatásával Nyugdíjas akták címmel. A bűnügyi komédia óriási sikert aratott, belügyminisztériumi kitüntetést kaptak a csapat résztvevői. Ezt követően több alkalommal mutatták be az előadást a környékbeli falvakban, városokban.

Tovább olvas

25 Jan

Az évszázados Petőfi perről tartottak előadást a Könyvtárban

65 évvel ezelőtt írta meg dr. Mezősi Károly, Félegyháza tudós tanára Az évszázados Petőfi-pert. A Petőfi szülőhelyvitáról szóló tanulmányt dr. Tarjányi József ismertette. A rendezvényen jelen volt ifjabb Mezősi Károly, az író leánya és rokonai. A megjelent vendégeket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte.

Tovább olvas

25 Jan

Pályázati úton is segítenék a tanyás térségek fejlesztését

Soron kívüli ülést tartott január 24-én Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. Sürgősségét az indokolta, hogy az önkormányzat határidőn belül indulhasson az agrárminisztérium által kiírt pályázaton, amely a tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését segíti. 

Tovább olvas

24 Jan

A Constantinum intézmény diákja nyerte a Hinmuszmondó versenyt

Tizenharmadik alkalommal rendeztek Himnuszmondó versenyt Félegyházán a magyar kultúra napján. Idén a középiskolások számára hirdette meg a versenyt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A keddi megmérettetésen a város négy középiskolája képviseltette magát. A diákoknak Kölcsey Himnusza mellett egy szabadon választott művet is elő kellett adniuk. Kapus Béláné, dr. Laczkóné dr. Szabó Klára és Mayer Lászlóné döntése alapján a következő helyezések születtek: első helyezett lett Barna Zsanett Bianka (Constantinum Intézmény), második Seres Réka (Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola), harmadik pedig Czakó Vivien (Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola). Különdíjat kapott Patkós Alexandra a Szent Benedek Iskola diákja. 

Tovább olvas

24 Jan

Kezdődik a beiratkozási szezon

A központi írásbeli felvételik után kezdődik a középiskolákba való beiratkozási szezon. A városban legnagyobb diákszámmal rendelkező KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától, Ágoston Tibortól azt kérdeztük, miért válasszák a nyolcadikos diákok a Kossuth-ot.

Tovább olvas

18 Jan

Falusi disznóvágás lesz Petőfiszálláson

Petőfiszállás Önkormányzatának Képviselőtestülete sok szeretettel meghívja Önöket a 2019. február 2-án 7 órakor kezdődő Hagyományőrző Falusi Disznóvágásra. A disznóvágás módja a régi hagyományokat eleveníti fel. A programról Szász János, Petőfiszállás polgármestere beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

18 Jan

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt tárlat a Művelődési Központban

Január 16-án nyílt meg a Móra Ferenc Művelődési Központban az a kiállítás, melyen a félegyházi képzőművészek alkotásait tekinthetjük meg. A kiállítást Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]