Friss hírek

11 Oct

Krónika - 2017. október 10.

- Óvodások műsora színesítette a régi víztorony körüli park és játszótér átadását

- Októberben is lehet vért adni

- A Norvég nagykövet látogatott Kiskunfélegyházára kedden

Tovább olvas

11 Oct

Helyi hírösszefoglaló - 2017 október 9.

 - Ha én rendőr lennék címmel szerveztek plakátkészítő versenyt

- Egészségnapot tartottak a könyvtárban vasárnap

- Egy buszsofőr és egy rendőr halt meg az M5 autópályán történt balesetben

Tovább olvas

11 Oct

Óvodások műsorával adták át az új játszóteret a víztoronynál

Bekerített, szépen parkosított, új játszóeszközökkel felszerelt játszóteret avattak október 10-én a Bercsényi utcán, a víztorony mellett. A nemzeti színű szalag átvágásában a Kossuthvárosi Óvoda gyermekei segédkeztek Csányi József polgármesternek és dr. Kiss Ákos Csabának, a körzet önkormányzati képviselőjének. Az apróságok - mielőtt vidáman birtokba vették volna a hintákat, homokozókat – kedves műsorral köszönték meg a park kialakítását.

Tovább olvas

09 Oct

Már két halálos áldozata van az M5-ön történt balesetnek

FRISS:

Meghalt az M5-ön történt balesetben érintett busz sofőrje és egy utasa is. Terelés az M5-ről az 54-es főút elkerülőjére!

A buszba négy ember beszorult, kiszabadításukon a kecskeméti hivatásos tűzoltók dolgoznak feszítővágó eszközzel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A baleset miatt mindkét irányban lezárták a sztrádát. ⛔ A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelik!

Korábban írtuk:

Összeütközött két kamion és egy busz az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél, Kecskemét térségében. Az elsődleges információk szerint a buszba négy ember szorult be, kiszabadításukon a kecskeméti hivatásos tűzoltók dolgoznak feszítővágó eszközzel. A baleset miatt mindkét irányban lezárták a sztrádát.

Forrás: BKM Katasztrófavédelem

Tovább olvas

09 Oct

Visszatekintő: 7 éve nincs aktív kórháza a városnak

 "Október elsejétől a kiskunfélegyházi kórház százhárom aktív ágya megszűnik, a betegek ellátását a kecskeméti megyei kórház vállalja fel. Kiskunfélegyházán megmaradnak a krónikus és a rehabilitációs ágyak; ezzel együtt is mintegy kétszáz alkalmazott elbocsátására készülnek - írta a Szabad Föld 2010 október 6-án megjelent cikkében."

OTP, KÉSZ Kft, Kapus Krisztián és dr. Kovács József. Ez az a négy fontos név, amiknek és akiknek köszönhetően szűnt meg idestova 7 éve Kiskunfélegyháza és térségének, azaz kb 50.000 embernek az ellátását biztosító aktív kórháza.

Tovább olvas

09 Oct

Design Management Díj oklevélben részesült a Félegyházi Pékség

Design Management Díj oklevélben részesült a Félegyházi Pékség!

Tovább olvas

07 Oct

Kiosztották a Móra rajzpályázat és az Év olvasója díjakat

Október 7-én délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban osztották ki a Móra rajzpályázat díjait, valamint az Év olvasója díjakat.

Részletek alább:

Tovább olvas

07 Oct

Helyi hírösszefoglaló 2017-10-06

 - Országos Tanévnyitót és konferenciát tartottaka Kossuth iskola kollégiumában

- dr. Csatári Péter előadását láthatták a Könyvtárban csütörtökön

- Közmeghallgatás lesz november elején

Tovább olvas

07 Oct

Kerestetik a város karácsonyfája

Mint arról korábban hírt adtunk, idén a lakosság bevonásával választja ki az önkormányzat a város karácsonyfáját. A felhívásra 18 felajánlás érkezett. Hamarosan a www.felegyhazikozlony. eu oldalra is felkerülnek a fotók és a legfontosabb paraméterek a szebbnél szebb fenyőkről, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt. A szavazatok alapján dől el, hogy melyik fa hirdeti idén szépségével, méltóságával az esztendő legnagyobb ünnepének üzenetét: a szeretet és az összetartozás erejét.

A fotón a tavalyi városi fenyőfa látható.

Tovább olvas

07 Oct

Az Aradi 13 -ra emlékezett Kiskunfélegyháza

Az Aradon kivégzett hős vezérekre emlékeztek október 6-án a művelődési központban a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény diákjainak „Örökmécses” című előadásával. Emlékező beszédet mondott Csányi József polgármester.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]