Friss hírek

22 Feb

Képviseleti fiókot nyitott a Generali Kiskunfélegyházán

Az ország egyik legkiterjedtebb tanácsadói és képviseleti hálózatának bővítésével Kiskunfélegyháza lakói mostantól még könnyebben tájékozódhatnak a személyre szabott igényeket kielégítő biztosítási és megtakarítási lehetőségekről, a Generali Biztosító ugyanis megnyitotta legújabb képviseletét a településen. A társaság célja, hogy az ország valamennyi járásában jelen legyen, hiszen a cég filozófiája szerint a személyes tanácsadást semmi sem pótolhatja.

A megnyitón rövid köszöntőt mondott Major László képviseleti projektvezető és Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere.

Tovább olvas

21 Feb

Óvodás úszásoktatásba fogott a Jogging Plus

Óvodások részére szervez úszásoktatást a Jogging plus szuperinfó futóklub úszó szakosztálya. Az első kis csapat 15 alkalommal a Dózsa óvodából érkezik majd az uszodába szervezett körülmények között, hangzott el az első alkalom előtt megtartott sajtótájékoztatón. 

Tovább olvas

21 Feb

Véglegesítették a pályázati felhívást a Civil és sportszervezetek részére

Rendkívüli ülést tartott Kiskunfélegyháza Város Művelődési- és Szociális Bizottsága február 20-án délután. A napirendi pontok a városban működő civil és sportszervezetek 2018. évre szóló támogatási pályázatainak véglegesítéséről szóltak. A részletekről Görög Anita, közművelődési referens beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

19 Feb

Disznóvágás volt a belvárosban

A vágásnak nem, de a komplett feldolgozás folyamatainak lehetett bárki részese, aki ellátogatott szombaton reggel-délelőtt Kiskunfélegyháza belvárosába, a Mezgés disznótorra. Már kora délelőtt jó illatok szálltak a levegőben, a kezek pedig szorgosan dolgoztak, hogy senki ne maradjon éhes. Természetesen a folyamatokat részletesen ismertették is azok számára, akik már nem lehettek korábban részesei egy ilyen családi "rendezvénynek". A program elsődleges célja a már hiányszakmának számító hentes szakma megismertetése, megszerettetése. A rendezvény főszponzorával, Kollár Lászlóval beszélgettünk a helyszínen:

Tovább olvas

17 Feb

Szombaton volt a 22. Nagy Attila szavalóverseny

Immáron 22. alkalommal szervezték meg a Nagy Attila szavalóversenyt, amelynek ez alkalommal Kiskunfélegyháza, és a P.S.V.K biztosított helyszínt. A részletekről Király József az mszp megyei elnöke és Horváth Tamás képviselő, helyi elnök beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

17 Feb

Dr Szilassi Péter tartott előadást a könyvtárban

Február 15-én, csütörtökön 17 órától folytatódotta városi könyvtár földrajzi szabadegyetemi sorozata. Ezúttal dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem docense tartott előadást Etiópiáról. Bevezetőt mondott Bense Zoltán, földrajztanár, hegymászó:

Tovább olvas

16 Feb

A DK is Horváth Tamást támogatja az országgyűlési választásokon

Sajtótájékoztatón jelentette be Nagy Lajos a Demokratikus Koalíció megyei koordinátora, hogy a DK a 4. sz. választókörzetben az MSZP színeiben induló Horváth Tamást támogatja a kampányban. Nagy Lajos kihangsúlyozta, hogy pártjuk nem alkudik meg és nem is köt senkivel - a jelenleg kormányzó erőkkel sem - szövetséget. Leszögezte, hogy itt az idő harcolni a demokráciáért és küzdeni a szabad véleménynyilvánításért.

Tovább olvas

14 Feb

Hajagos Gyula plébános tartott előadást a Könyvtárban

A házasság hete alkalmából Hajagos Gyula plébános tartott előadást A házasság a család alapja címmel a Könyvtárban kedden délután. 

Tovább olvas

13 Feb

Letették az esküt a Választási Bizottság tagjai

Letették az esküt a Választási Bizottság tagjai. A bizottság 3 tagja: dr. Palásti Gabriella ügyvéd, Csabai Csaba a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium Igazgatóhelyettese és dr. Dobák Nándor ügyvéd, akit az alakuló ülésen elnöknek választottak meg.

Tovább olvas

11 Feb

Aszály- és vízhiány kezelő rendszert építenek ki a Mezgé tangazdaságában

Operatív aszály- és vízhiány kezelő rendszert építenek ki a mezőgazdasági iskola tangazdaságában. A félegyházi mezőgazdasági iskola viszonylag nagy és többféle talajadottságú területen gazdálkodik – mely a rendszer kiépítésénél tulajdonképpen a legfontosabb szempontja volt az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak. A részletekről Rózsa Pál igazgató beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]