Friss hírek

05 Mar

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alkotóinak emléktárlata nyílt meg

Március 2-án este nyílt meg ünnepélyes keretek között, az idén 30 éves Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alkotó tagjainak gyűjteményes kiállítása. A megjelent alkotókat, családtagjaikat és a külsős vendégeket Kapus Béláné köszöntötte és pár mondatban beszélt az egyesület történetéről. A kiállított alkotásokat Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a megjelenteknek, a kiállításmegnyitón gitárjátékkal és énekkel közreműkdött Fekete Zoltán, a Móra gimnázium tanára.

Tovább olvas

03 Mar

Egyedül élő időskorúnak segítettek a félegyházi rendőrök

A lakásban lévő hideg miatt elvesztette minden erejét a 88 éves kiskunfélegyházi férfi, akinek a helyi rendőrök segítettek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába telefonált 2018. március 2-án 6 óra 53 perckor egy 88 éves egyedül élő kiskunfélegyházi férfi. Elmondása szerint a tegnapi napon begyújtott, majd lefeküdt aludni és reggel arra ébredt fel, hogy nagyon fázik. Azt is elmondta a szépkorú, hogy a lakásban lévő hideg miatt elvesztette minden erejét, és felkelni sem tud, hogy begyújtson, ezért értesítette a rendőrséget. A helyi járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol meleg teával kínálták az időskorút. Ezt követően a lakásban lévő felhasított fával begyújtották kályhát.

Tovább olvas

02 Mar

A Petőfi nevét viselő középiskolák képviselői találkoztak Félegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Társaság valamint a Szent Benedek középiskola országos találkozóra hívta a Petőfi nevét viselő iskolák képviselőit, tanulóit. A Petőfi-emlékév keretében megrendezett találkozót március 1-jén a városháza dísztermében nyitották meg ünnepélyes keretek között. A vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester és Rokolya Csaba igazgató köszöntötte, majd dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész tartott előadást. A három napos találkozó résztvevői a megnyitót követően mécsesekkel a kezükben a költő szobrához vonultak, ahol elhelyezték koszorúikat és az emlékszalagokat.

Tovább olvas

28 Feb

Meleg plédeket, takarókat vár a félegyházi kutyamenhely

Ugyan a havazás alábbhagyott, de a következő napokban is marad a tartós fagypont alatti hőmérséklet napközben is. Ilyenkor pedig nem csak embertársainkra, háziállatainkra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Papp Viktóriát, a városi kutyaiskola egyik vezetőjét, és a menhely önkéntesét kérdeztük, mik a legfontosabb teendők, amivel megvédhetjük kiskedvencünket a zord időjárás idején. Papp Viktória elmondta továbbá, hogy a kiskunfélegyházi menhely élelemmel szerencsére jól el van látva, de meleg plédeket, takarókat most is szívesen fogadnak.

Tovább olvas

26 Feb

Vénascannert ért a Gatsby party a Rocktárban

2017 november 24-én szervezte meg a Béke egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány a Nagy Gatsby Party-t a Rocktárba, amelynek a bevételével egy vénascannerre gyűjtöttek. A rendezvény sikeresnek bizonyult, az eszközt 201.8 február 26-án délelőtt a kórház Gyermekorvosi szakrendelésén adta át az alapítvány elnöke, Halasiné Papp Anett.

Dr. Fehérvári István elmondta, nagyon hasznos lesz a vénascanner, hiszen nem csak a csecsemők, kisdedek, gyermekek, hanem az idősek esetén is bevethető, hiszen jelentősen megkönnyíti a vérvételek menetét. 

Tovább olvas

26 Feb

A hófúvás miatt figyelmeztet a Magyar Közút

Szinte valamennyi megyében hófúvás nehezítheti a közlekedést a következő napokban!

Az előrejelzések alapján a következő napokban szinte valamennyi megyében havazásra, ezzel együtt a nagy erejű széllökések miatt hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők. A 45-60 km/órás széllökések a burkolatról letakarított havat ugyanis rövid időn belül újra az utakra juttathatják. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az érintett megyékben az aktuális út- és látási viszonyokról.

Tovább olvas

24 Feb

Új sör a félegyházi piacon

Új sörrel jelentkezik a komoly megújulási folyamatban lévő Bäder Sörfőzde. A kiskunfélegyházi kisüzem a Félegyházi Stout után most egy Strong Ale-t mutatott be.

Legutóbbi újdonságuk a Félegyházi Stout volt, most pedig itt a Félegyházi Strong Ale, de jönnek még újdonságok a közeljövőben. A Félegyházi Strong Ale egy 7,7%-os Belga jellegű Golden Strong Ale, ami nagyszerű lélekmelengetőnek ígérkezik a hideg napokon. Remélhetőleg a tavaszi-nyári sörstílus igényeket is ilyen jól fogják majd meg a főzde újdonsága, mint ez első két „Félegyházinak” nevezett ital. Balogh Máté, a Bäder képviselője elmondta, hogy régóta szerettek volna egy jó belga jellegű sört főzni, és mostanra érett be a kísérletezés annyira, hogy nagyban is elkészítsék.

Tovább olvas

24 Feb

Oltalmazó kezek díjat kapott 5 félegyházi egészségügyi szakdolgozó

Első alkalommal adták át az Oltalmazó kezek díjat Kiskunfélegyházán. A kiválasztott 5 egészségügyi szakdolgozónak ünnepélyes keretek között, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében adták át a díjakat dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és Csősziné Juhász Ildikó ápolási igazgató-helyettes. A megjelenteket köszöntötte Balla László alpolgármester, majd dr Körvélyessy András az Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapítvány múltjáról és jelenéről beszélt a jelenlévőknek. A díjakat dr. Körtvélyessy András, dr. Perlaki Pál, Paksi Tiborné és Csősziné Juhász Ildikó adták át.

Az első Oltalmazó kezek díjakat átvehették:

Csáki Róbertné, Juhász Lászlóné, Mohácsiné Nagy Erika, Szabó Nikolett és Tóthné Kovács Anikó.

Az Oltalmazó Kezek díj megalapításáról részletesen Csősziné Juhász Ildikó, ápolási-igazgatóhelyettes beszélt az ünnepség résztvevőinek:

 

Tovább olvas

24 Feb

A kommunizmus áldozataira emlékezett a Város pénteken délelőtt

Február 23-án  délelőtt Kiskunfélegyházán is megemlékeztek a Kommunizmus áldozataira a vasútállomás előtti Návay szobornál. Az önkormányzat nevében Balla László alpolgármeseter mondott köszöntőt.

Emlékműsorral a Constantinum középiskola diákcsoportja lépett fel, Tóth Csaba felkészítésével.

Tovább olvas

23 Feb

Hivatalosan is átadták a betegmonitort a Félegyházi Mentősök számára

Még 2017 májusában szerveztek jótékonysági disco-t Kiskunfélegyházán azzal a céllal, hogy a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványt támogassák, amelynek bevételéből felszereléseket tudnak vásárolni. Az összegyűlt pénzből egy új betegmonitor került beszerzése, amelyet február 23-án a Mentőállomáson adott át hivatalosan is a szervező Lajos Zoltán. Papp György a mentőállomás vezetője arról beszélt rádiónknak, hogy szerencsés helyzetben voltak, hiszen olcsóbban tudták beszerzni az eszközt, így a maradék összegből még tudtak kiegészítőket is vásárolni.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]