Friss hírek

11 Jan

Félegyházi diákok a régió legjobb hentesei

Húsipari Termékgyártó Regionális Versenyt rendeztek ma (január 10-én) a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskolának tanvágóhídján. Az évente megrendezésre kerülő versenyen idén az első és a második helyet is a félegyházi mezőgazdasági iskolában tanuló diákok foglalták el a versenyen induló öt iskola kilenc növendékét megelőzve. A versenyről és a feladatokról Szatmári István szakoktató beszélt a sajtó munkatársainak.

Fotó és hang: infokiskunfelegyhaza.hu

Tovább olvas

11 Jan

A vitaminokról szólt az idei első Betűbölcsi

2018-ban is kéthetente tart foglakozást a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi. Az idei első vendég dr Ónodi Izabella fogorvos volt, aki a vitaminokról tartott előadást.

Tovább olvas

08 Jan

Ittas lehetett a szombaton felborult autó sofőrje

Ahogy arról még szombaton este beszámoltunk, egy autó borult fel Kiskunfélegyházán. A 4625-ös számú úton közlekedett Kiskunfélegyháza irányába 19 óra 40 perc körül a 39 éves férfi egy Peugeot 206 gépkocsival, amikor az út 69.300-as méterénél letért az útról és felborult. A baleset következtében a félegyházi sofőr súlyos sérülést szenvedett. Felmerült az ittasság gyanúja, amit a légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott.  Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Tovább olvas

08 Jan

Megvannak a kihelyezett ügyfélszolgálatok helyszínei és nyitvatartásai

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal tájékoztatja a város lakosságát, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet januártól. Célja a lehető legszélesebb körű tájékoztatás nyújtása, az ügyindítás megkönnyítése, a hivatali ügyintézés segítése, beadványok átvétele.

Tovább olvas

08 Jan

A települést drónnal figyeli majd a polgárőrség Kunszálláson

Az országban elsőként, kísérleti jelleggel indul drónos megfigyelés Kunszálláson, a polgárőrség alkalmazásában. A drón előre beprogramozott útvonalon rendszeresen „járőrözik” a jövőben a község kül- és belterületén egyaránt mondta el rádiónknak Kovács Imre a község polgármestere.

Tovább olvas

05 Jan

Pályázati sikereket hozott a Jézuska Kunszállás karácsonyfája alá

Két pályázati siker is került Kunszállás virtuális karácsonyfája alá. Az óvoda felújítása és a Községháza külső szigetelése, nyílászárócseréje is megvalósulhat 2018-ban. Kovács Imre polgármesterrel beszélgettünk:

Tovább olvas

01 Jan

Polgármesteri köszöntő - 2018.

Ahogy az elmúlt években, idén is az új év első perceiben Csányi József polgármester úr köszöntőjével kezdődött rádiónk éves műsorfolyama nemzeti himnuszunk után. Akik éjjel nem voltak rádióközelben, azok számára itt visszahallgatható:

Tovább olvas

01 Jan

Rendben zajlott a Szilveszter éjszaka Kiskunfélegyházán

Nyugalmasan és rendben zajlott a szilveszter éjszaka Kiskunfélegyházán. Hürkecz Zoltán a BKM RK sajtóügyeletese rádiónknak elmondta, Kiskunfélegyházán  semmilyen említésre méltó esemény nem történt ahol a kollégáinak beavatkozniuk kellett volna. Tiszaalpár azonban nem volt ennyire jó helyzetben, oda Szilveszter este vonulniuk kellett a kiskunfélegyházi tűzoltóknak. Egy lakóépület egyik helyiségében keletkezett tűz Tiszaalpáron, a Vásárhelyi Pál utcában vasárnap este. A kiskunfélegyházai hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat majd megkezdődött az épület átszellőztetése. Sérültekről jelenleg nincs információnk.

Tovább olvas

29 Dec

Vigyázzunk kisállatainkra Szilveszterkor

Kiskunfélegyházán is megjelentek a napokban a tüzijáték árúsítók. Fontos azonban tudni, hogy ennek használata szigorú szabályok betartásával lehetséges, és idejét tekintve is csak szilveszter napján valamint január elsején lehetséges. Miközben a fény és hangeffektek kedvelői a vásárlással töltik az időt, a kutyatartók a házikedvencek védelmével vannak elfoglalva.

Tovább olvas

29 Dec

Jövőre már a medencék fejlesztése is tervben van a Termál Parkfürdőben

Már a 2017-es évben is növekvő látogatószámot tudhat magáénak a Félegyházi Termál Parkfürdő. Ez betudható annak is, hogy a kiszolgálóépület és az öltözők teljesen megújultak 2017 év elejére. Jövőre tovább folytatódhat a Parkfürdő fejlesztése, ezúttal már medence létesítéssel, csúszdaépítéssel, a szaunavilág bővítésével valamint szóba került a kültéri úszódmendece lefedésének lehetősége is a gazdasági bizottság 2017-es legutolsó ülésén. A részletekről Csányi József polgármester beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]