Friss hírek

27 Apr

125 éves a kiskunfélegyházi Tűzoltóság

125 éves a Kiskunfélegyházi Tűzoltóság, ezért idén Kiskunfélegyházán rendezi meg a Megyei Tűzoltó Napot május 3-án, csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A részletekről Kovács Andrea sajtószóvivő nyilatkozott rádiónknak:

Tovább olvas

27 Apr

Barna-Pap Adrián az új diákpolgármester

Esküt tettek a kiskunfélegyházi gyermek és ifjúsági önkormányzat újonnan megválasztott képviselői a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

A diákpolgármester Barna-Pap Adrián, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézmény tanulója lett.

Tovább olvas

26 Apr

Elsősegélynyújó verseny volt a József Attila iskolában

Április 24-én tartották az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulóját a József Attila Általános Iskolában. A Magyar Vöröskereszt szervezésében évtizedek óta rendeznek elsősegélynyújtó versenyt. A szervezést maga a Vöröskereszt fogja össze, de a szakmai segítséget a Mentőszolgálat biztosítja minden verseny alkalmával – tudtuk meg dr. Sinkó Melindától. A doktornő Csizmadia Anita mentőtiszt nevét külön kihangsúlyozta, mondván évről-évre óriási segítséget nyújt mind a felkészülésben, mind pedig a verseny lebonyolításban. Megemlítette még a Védőnői Szolgálat munkatársainak technikai segítségét, akik a különböző helyszíneken biztosítják a zsűrizést.

Tovább olvas

26 Apr

Emléktáblát avattak Aliz néninek

Emléktáblát lepleztek le, dr. Somogyvári Zoltánné, Aliz néni emlékére áprils 25-én este a Batthyányi iskola aulájában. A megjelent családtagokat, rokonokat, az intézmények vezetőit és diákokat Vargáné Oláh Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte, kedves emlékeit Meizl Ferencné, egykori kollégája is megosztotta a hallgatósággal.

Tovább olvas

25 Apr

Üléseztek a szakbizottságok

Az intézményvezetői pályázatokat véleményezte keddi ülésén a város művelődési és szociális bizottsága. A részletekről dr Ónodi Izabella a bizottság elnöke beszélt rádiónknak. 

Támogatási kérlemekről, bérleti díj hosszabbításról üzemeltetési szerződésről, valamin szabadtéri színpad és kordonok beszerzéséről is tárgyalt a város gazdasági bizottsága. A legfontosabb napirendi pontokról Gyenes Attilát a bizottság elnökét kérdeztük. 

A bizottsági ülés végén Alács Miklós a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, hogy Kemence község önkormányzata is ülésezett a napokban, ahol a szükséges módosításokat megtették ahhoz, hogy elkezdődhessen a város ifjúsági táborának felújítása. A tervek szerint első körben az ún. kőház felújítása történne meg, a faházakat pedig teljesen újraépítenék. A felújítás addig nem kezdődhetett meg, amíg a területcserék, a földhivatali térképek pontatlanságának javítása, az ingatlan hivatalos megközelítése nem oldódott meg. 

Tovább olvas

24 Apr

Ingyenes buszjárat közlekedik a Parkerdőbe Május 1-én

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe:

Busz járat indulása:

Lakótelep, Szent János tér, NT. Kft.: 9,30 óra, 13,00 óra, 16,00 óra

Busz járat vissza indulása:

NT Kft., Szent János tér, Lakótelep: 13,30 óra, 16,30 óra, 20,00 óra

Tovább olvas

23 Apr

Regionális tehetségkutató versenyt rendeztek Kiskunfélegyházán

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziummal karöltve rendezte meg a tehetségkutató verseny dél-alföldi regionális fordulóját.

A mezőgazdasági iskola tornacsarnokában április 21-én megrendezett tehetségkutató versenyen több mint 200 tehetséges gyerekek 40 produkcióval mutatkozott be, akik Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun Szolnok megyéből érkeztek.

A verseny megnyitóján Gajdicsné Lovász Judit igazgatóhelyettes köszötnőjét követően Grófné Czere Anikó, a Boldogság klubok koordinátora mutatta be az alapítványt és néhány szóban beszélt a versenyről is:

Tovább olvas

23 Apr

Bugacon zajlott az Adrenalin Tereprally kupa

Péntektől vasárnapig kerül megrendezésre az Adrenalin Tereprally kupa Bugacon. Az idei rendezvény eredetileg egy másik időpontban lett volna megtartva, amit el kellett halasztani, ezért a mostanira kicsit kevesebb nevező érkezett. Motorosok, quadosok és kamionokkal is érkeztek csapatok péntek délután a Lovaspanzió előtti térre. Szabó Lászlót, Bugac polgármesterét arról kérdeztük, miért fontos nekik egy ilyen rendezvény.

Tovább olvas

21 Apr

Díjátadással egybekötve nyílt meg a Félegyháza - a város ahol élek tárlat

Díjátadó ünnepséggel nyílt meg az a kiállítás amelyre rajzpályázatot hirdetett a KGME, Félegyháza - a Város ahol élek címmel. A megjelenteket először az egyesület elnöke, városunk polgármestere, Csányi József köszöntötte.

Általános iskolai kategóriában

3. helyzett lett Major Edina
2. Kalmár Nagy Fruzsina
1. Horváth Katica

Középiskolás kategóriában:

3. Lovas Laura
2. Kun Vivien
1. Bartók Mónika

Voltak különdíjasok is, akik további értékes nyereményeket, vásárlási utalványokat, csoportos mozijegyeket kaptak.

Tovább olvas

18 Apr

Birtokba vették a Gölleszes fiatalok a szilveszteri futás bevételéből vásárolt játékokat

Április elején birtokba vehették a Göllesz Viktor speciális iskola diákjai azokat a játszóeszközöket, amelyeket a legutóbbi Szilveszteri futáson résztvevők jóvoltából tudott megvásárolni az intézmény. A Jogging Plusz futóklub vezetője, Németh László és Keresztesné Csikós Gabriella a Göllesz iskola igazgatója nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]