Friss hírek

09 May

Elkezdődött a Nefelejcs utca felújítása

Május 9-én reggel hivatalosan is átadták a munkaterületet a Nefelejcs utcában, így elkezdődött a régóta vágyott teljeskörű felújítás. Először az útpadkákat teszik rendbe a szakemberek, ezt követően kerül majd sor az új aszfaltszőnyeg leterítésére. A munkálatok várhatóan 5-6 hét alatt készülnek el - mondta el rádiónknak Csányi József polgármester a helyszínen.

Tovább olvas

08 May

Idén is rendezvényekkel kapcsolódik a születés hetéhez a nagycsaládosok egyesülete

A születés hetéhez idén is több rendezvénnyel kapcsolódik a Kiskunféelgyházi Nagycsaládosok Egyesülete. Tarnóczki Sándorné Tünde védőnőt kérdeztük a programokról, amelyeknek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár ad helyet.

Tovább olvas

07 May

Rászorulókon segít a doboz

Korábbi híradásainkban már említettük a Natura Hungarica Alapítvány által megnyert MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázatot. Mint már hangsúlyoztuk, a Community Box célja a hátrányos helyzetű emberek segítése tartós élelmiszerekkel, amelyeket ezekbe a dobozokba bárki el tud elhelyezni. Az alapítvány fiataljai nagy erőkkel és odaadással vágtak bele a munkába. A dobozok tervrajzát, illetve előállítását a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye 11. B osztályos tanulói valósították meg. A boxok rozsdamentes, időtálló anyagból készültek. Az első dobozt április 27-én adták át, amelynek Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott helyet.

Tovább olvas

07 May

Szűts Tamásról hallhattak az érdeklődők a könyvtárban

Idén 30 éves a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, ebből az alkalomból külön-külön is bemutatkoznak az egyesület alkotó tagjai. Május 3-án a könyvtárban Szűts Tamás szobrászművészről tudhattunk meg sok-sok érdekes dolgot. A felvezetést maga a művész mondta el:

Tovább olvas

02 May

Szabadtéri színpadot és kordonokat vásárol az önkormányzat

Szabadtéri színpad és mobil kordonok beszerzéséről döntött legutóbbi ülésén Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Ennek részleteiről az ülést követően Csányi József beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

02 May

Kiskunfélegyházára érkezett a Drogmentes Maraton

Kiskunfélegyházára érkezett Május elsején a Drogmentes Maraton. A Drogmentes Magyarországért Maraton nem csak Magyarországon, de egész Európában is a legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelőző kampány. Ennek részeként a csapattagok körbe futják egész Magyarországot, amihez több ponton is lehet csatlakozni. Valamint a helyi iskolákat ingyenes drogmegelőző oktatással, és kiadványokkal támogatják. Így hívva fel a figyelmet a drogok valódi veszélyeire. A csapatkapitányt, Németh Gergőt halljuk:

Tovább olvas

01 May

Kihagyhatatlan a parkerdei majális

Május elsején reggel a város főutcáján fúvósaink vidám zenéje ébresztette a félegyháziakat, toborozva őket a parkerdei majálisra. Igyekezetük nem volt hiábavaló, mert a szépen rendezett parkerdőbe nagyon sokan kilátogattak, hogy részesei lehessenek a gazdag programnak. A szokásrendnek megfelelően sok közösség bográcsot, sátrat állított, hogy a szórakoztató programok közepette baráti beszélgetésre és egy finom ebédre invitálják ismerőseiket, barátaikat. A rendezvényre kilátogatókat Csányi József polgármester köszöntötte:

Tovább olvas

30 Apr

Jankovszki Zoltánné és Kása Zsuzsanna pályázatát támogatta a testület

A város képviselő-testülete egyhangúlag támogatta Jankovszki Zoltánné pályázatát a Darvas iskola vezetői beosztása tekintetében, míg a Móra Gimnázium vezetésére érkezett két pályázat közül dr. Kása Zsuzsáét támogatták. A részletekről Csányi József polgármester beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

30 Apr

Május 17 és 27-e között lesz a Városalapítók hete rendezvénysorozat

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.  Ezen rendezvénysorozat keretében kerül átadásra Boczonádi Szabó József sírja, kerül megrendezésre a XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál a Jász Kun történelmi Emléknap és a X. Kunsági Bajuszfesztivál is. A fellépő nevesebb zenekarok között találjuk a Csík Zenekart, Palcsó Tamást, Tabáni Istvánt és Bebét, valamint a Republic élőzenei koncertjét.

A részletes programok hamarosan.

Tovább olvas

27 Apr

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kecskemétre

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]