Friss hírek

19 May

Az 1848-49-es szabadságharc félegyházi hősének felújított síremlékét adták át

Az elmúlt években erősen megromlott a Felsőtemetőben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősének, az újraindított Ludovika Akadémia első parancsnokának, a félegyházi születésű Boczonádi Szabó József tábornoknak a sírja. A városvezetés úgy döntött, hogy összefogást kezdeményez a sírhely felújítására. Az elképzelés megvalósításához támogatókra is a találtak a vitéz őrnagy családtagjai részéről éppúgy, mint a Honvédelmi Minisztérium intézményeitől. A felújított sír ünnepélyes avatására, május 17-én katonai tiszteletadás keretében került sor. Köszöntőt mondott Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Tovább olvas

19 May

RE-Akció program zajlott a Szent Benedek iskolában

 Május 17-én csütörtökön a Szent Benedek Iskolában került megrendezésre a RE-AKCIÓ program, melyet a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács valósított meg. A program egy nagyszabású rendezvény, melyben 60 fő vett részt az alábbiak szerint:


-Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács,
-BRFK XVIII., XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága, 
-BRFK BTO Bűnügyi Kutyavezetői Alosztály,
-Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Tonfa Szakosztály,
-Intézkedéstaktikai csoport: Tonfa Szakosztály részéről,
-Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete, 
-Than Károly Gimnázium és Ökoiskola és egyéb szakiskolák tanulói,
-Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltóság,
-BVOP és a BM.

Tovább olvas

16 May

A békét ünnepelték a Városházán

Közös békenapi rendezvényét tartotta, a II. világháború európai befejezésére emlékezve a Magyar Békeszövetség, a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és Kiskunfélegyháza Önkormányzata. A megjelenteket először Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte. A polgármesteri köszöntőt követően Ivanics Zoltán atya mondta el gondolatait a békéről.

Tovább olvas

15 May

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

 2018. október 20-án rendezik meg városunkban az I. Jótékonysági Southern Tattoo Festet, tájékoztatta rádiónkat a három fő szervező Ónodi Árpád a Rocktár vezetője, Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke, valamint a szakmai vezető Kertész-Farkas János.

Tovább olvas

14 May

Nyílt nap lesz szombaton a Félegyházi Mentőállomáson

Idén is megszervezi a Félegyházi Mentőállomás nyílt napját, május 19-én szombaton, amit idén váradással kötnek össze. A részletekről Papp Györgyöt, a mentőállomás vezetőjét kérdeztük.

Tovább olvas

14 May

Idén az időjárás is kedvezett a Szivárvány Majálisnak

A VI. Szivárvány Majálist rendezte a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény a Csanyi úti szociális otthon udvarán. Két év után, végre kegyeibe fogadták az égiek a rendezvényt, végig kora nyárias időben zajlott a program a színpadon és néha a színpad előtt. A redezvényt Csányi József polgármester nyitotta meg, majd Gálig Erzsébet az intézmény vezetője és Bozókiné Gabika, az Alapítvány elnöke szólt a megjelent vendégekhez:

Tovább olvas

13 May

Városalapítók Hete programsorozat

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

Tovább olvas

13 May

Itt fognak mérni a rendőrök! Speedmarathon Kiskunfélegyházán

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva május 14-én, hétfőn 6 órától kedd 6 óráig, azaz 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség. Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat. A javaslatot tevők közül a rendőrség 10-10 embert meghív a helyszínekre.

Tovább olvas

10 May

A pozitív szülésélmény elősegíte - Interjú Néma Attiláné dúlával

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete a Születés Hete alkalmából kibővített Betűbölcsi keretében várta a kismamákat a Hattyúházba május 8-án, ahol a délelőtt utolsó programjaként Néma Attiláné Ella dúla a pozitív szülésélmény elősegítésére adott gyakorlati tanácsokat.

Tovább olvas

09 May

A Kriston módszerről is hallhatak a Születés hete programon résztvevők

A Születés hete programsorozatban az egyik előadás a Kriston Intim tornával kapcsolatos tudnivalókról, annak fontosságáról, az otthoni gyakorlásáról szólt. A részletekbe Vidács Tímea tréner avatta be rádiónk munkatársát.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]